De beste gaming muismatten in de eerste helft van 2023

Article
zaterdag, 12 augustus 2023 om 17:00
razerfireflyv2f1691680702
Een goede gaming muismat kan niet ontbreken uit je setup. Als jij er nog geen hebt of je oude aan vernieuwing toe is, helpen we je een handje. We hebben de beste gaming muismatten die je nu kunt kopen voor je op een rijtje gezet.
Voor wie een simpele en betaalbare muismat wil, is de SteelSeries QcK de beste keus. Deze muismat is gemaakt van een strak gestikte stof dat zorgt voor een glad oppervlak. Dankzij de antislip rubberen basis blijft hij op je bureau liggen, hoe fanatiek je je muis ook beweegt.
Als je een extra dikke muismat wil kun je in plaats daarvan voor de SteelSeries QcK Heavy gaan. Deze muismat gaat langer mee en heeft een stabieler oppervlak dan de standaard versie.
Wil je een harde muismat, dan raden we de Logitech G440 aan. Deze muismat heeft een oppervlak met lage wrijving wat zorgt voor minimale weerstand aan de muisvoetjes wanneer je kleine bewegingen maakt. Ook heeft de mat een stabiele, rubberen onderkant waardoor hij niet verschuift. Hoewel de Logitech G440 eigenlijk ontworpen is voor Logitech G-muizen, werkt iedere gaming muis erop.

De beste gaming muismatten met verlichting

De Razer Goliathus Chroma Extended heeft een oppervlak van mictrotextuur, waardoor het geoptimaliseerd is voor alle gevoeligheidsinstellingen en sensoren. Net als de SteelSeries QcK heeft ook deze muismat een antislip rubberen basis die hem op zijn plaats houdt. Bovendien is de Razer Goliathus Chroma Extended zacht en flexibel.
Aan de rand van de mat zit aanpasbare RGB-verlichting. Dit wordt mogelijk gemaakt door Razer Chroma-software en bevat 16.8 miljoen kleuren plus talloze geanimeerde effecten. De verlichting kun je synchroniseren met bepaalde games, zodat je in-game waarschuwingen en effecten krijgt.
De Razer Firefly V2 heeft dezelfde RGB-verlichting als de Razer Goliathus Chroma Extended. Deze muismat is ontwikkeld en gevalideerd door Team Razer eSporters. Het oppervlak heeft een microstructuur, zodat de bewegingen van de muis en cursor nauwkeurig worden gespiegeld. Door de ingebouwde kabelhouder voorkom je dat je muiskabel verstrikt raakt.
De SteelSeries QcK Prism heeft aan de rand aanpasbare ledverlichting die je via een speciale app kunt synchroniseren met andere SteelSeries-apparatuur. Net als de muismatten van Razer kun je de verlichting synchroniseren met je games. Bovendien kun je de verlichting integreren met Discord, waardoor je je muismat kan laten oplichten wanneer je bijvoorbeeld nieuwe berichten binnenkrijgt. Ook de SteelSeries QcK Prism heeft een antislip rubberen basis.

Populair Nieuws