Alan Wake 2 release iets uitgesteld

News
vrijdag, 18 augustus 2023 om 9:00
alan wake 2f1684755948
Liefhebbers van Alan Wake hebben lang moeten wachten op een vervolg. Dat wachten wordt nu nog wat langer. Gelukkig is het geen al te lang uitstel.
Dit najaar komt er 13 jaar na de oorspronkelijke release van Alan Wake een vervolg. Het wachten is dus vrij lang geweest, waardoor een paar dagen er misschien nog wel bij kunnen. Dat is ook precies wat er gaat gebeuren.
De releasedatum van Alan Wake 2 is namelijk met 10 dagen verplaatst. De game zou eerst op 17 oktober uitkomen, maar dat wordt nu 27 oktober. Vaak wordt er bij uitstel een technische reden gegeven, maar dat is nu niet het geval.

Waarom wordt Alan Wake 2 uitgesteld?

Remedy geeft namelijk aan dat de game is uitgesteld omdat oktober een “geweldige maand” is voor games. Met het uitstel van Alan Wake 2 wil de studio meer ruimte scheppen waarin iedereen van hun favoriete games kan genieten. Mogelijk doelt Remedy erop dat 17 oktober erg dicht op de release van Marvel’s Spider-Man 2 en Super Mario Bros. Wonder zit (beide games komen uit op 20 oktober).
Daarmee zou Alan Wake 2 niet de enige game zijn die liever niet vlak voor die klappers van Sony en Nintendo uitkomt. Assassin’s Creed Mirage stond ook in dezelfde periode gepland, maar heeft ook een andere releasedatum gekregen, maar dan eerder dan gepland. Hopelijk kunnen Spider-Man en Mario elkaar een beetje aan.