PC eisen nieuwe FromSoftware game vallen erg mee

News
woensdag, 16 augustus 2023 om 13:30
armored core vif1674661622
Binnenkort staat er alweer een nieuwe FromSoftware game op het programma. De ontwikkelaar heeft nu onthuld wat de systeemeisen van Armored Core 6 zijn. Eén van die eisen zal voor veel spelers een opluchting zijn.
Vanaf 25 augustus ligt Armored Core 6: Fires of Rubicon in de winkel. Als je die game graag op PC wil spelen, is het natuurlijk wel handig om te weten of je setup voldoet. Gelukkig blijkt de game niet bijzonder veeleisend.
Als je met ray tracing aan wil spelen heb je een redelijk recente grafische kaart nodig, maar ook zeker niet iets van de nieuwste generatie. Zonder ray tracing kun je aan de slag met kaarten van wel vijf tot zeven jaar oud. Ray tracing is trouwens alleen beschikbaar in de garage, dus het maakt voor veel gameplay weinig uit of je met of zonder speelt.

Armored Core 6 spaart je SSD

Dat de systeemeisen meevallen zien we vaker bij grote releases. Maar op het gebied van opslag zijn steeds meer recente titels er veeleisend. Alleen dit jaar al zijn er veel games uitgekomen die de 100 GB ruimschoots voorbijgaan.
Daarvan heb je geen last als je Armored Core wil spelen. De game heeft maar 60 GB vrije ruimte nodig, wat ongeveer net zoveel is als Elden Ring. Als je dus games moet verwijderen om Armored Core op je SSD te krijgen, zijn het er niet bijzonder veel.