'Binnenkort duidelijk of F1-rechten weer naar Viaplay gaan'

News
maandag, 15 april 2024 om 9:00
f1viaplayf1641918326
Sinds de komst van Viaplay in Nederland liggen de uitzendrechten van de F1 bij de Zweedse streamingdienst, maar het was lange tijd de vraag of dat in de toekomst zo blijft. Zo zou Ziggo vorige maand hoger hebben geboden dan Viaplay. Volgens sportmarketeer Chris Woerts weten we binnenkort bij wie de rechten nu terecht zijn gekomen, zo liet hij weten in Vandaag Inside.
Woerts zou al weten wie als winnaar uit de biedingsstrijd is gekomen, maar weigert vooralsnog dit te delen. In een eerdere uitzending van het programma beweerde hij dat de F1 na 2024 nog te zien zal zijn op Viaplay.
Het leek er een tijdje op dat Viaplay niet genoeg geld zou hebben om de rechten opnieuw te kopen. De financiële cijfers van het bedrijf waren niet bepaald rooskleurig en de ene na de andere topman stapte op. Eerder dit jaar investeerden de Tsjechische investeerder PPF en het Franse mediabedrijf Canal+ in Viaplay, waardoor het Zweedse bedrijf voorlopig gered lijkt.

Vergroot de komst van Viaplay TV de kans?

Nu Viaplay ook nog eens een deal heeft gesloten met Talpa Network om de zender SBS9 om te dopen tot Viaplay TV lijkt de kans dat de uitzendrechten weer bij Viaplay terecht komen groter dan voorheen. Peter Norrelund van de Viaplay Group zei namelijk over de samenwerking:

“Deze samenwerking zal Viaplay's premium sportportfolio, dat het meest aantrekkelijke en relevante in Nederland is, onder de aandacht brengen van een breed publiek en nieuwe mogelijkheden voor inkomsten creëren. Met het nieuwe Formule 1-seizoen in volle gang en een geweldig sportjaar in het vooruitzicht, kan de timing voor Nederlandse fans niet beter zijn.”

De eerste uitzending op Viaplay TV - de GP van Japan - wist 250.000 kijkers te trekken, wat interessant kan zijn voor FOM. Volgens Woerts hoeven we in ieder geval niet lang te wachten voor we weten bij wie de rechten terecht komen: FOM zou binnen een week de winnaar van de biedingsstrijd bekendmaken.