Zo kijk je gratis de GP van Miami dit weekend

Article
maandag, 29 april 2024 om 21:00
gp miami race 2023
Na een weekje rust mogen de F1-coureurs weer los gaan aankomend weekend, deze keer voor de GP van Miami. En zo kan je de race gratis kijken.
Het is weer tijd voor zon, zee en strand. Ten minste, in de Formule 1. Deze week reist de koningsklasse van de motorsport namelijk af naar Florida, voor de derde editie van de GP van Miami.
Toen de race voor het werd aangekondigd en het tijd was voor het eerste raceweekend in Miami, waren veel fans er niet echt over te spreken. De jachthaven is nep, de kaartjes zijn peperduur en het stratencircuit toont ook niet bepaald het warme karakter van Miami. Maar de Grand Prix heeft wel voor mooie actie op de baan gezorgd.
Met name 2023 was een masterclass. Door een fout van Charles Leclerc in Q3 van de kwalificatie, moest Max Verstappen vanaf de negende plaats starten, terwijl teamgenoot Sergio Perez begon vanaf P9. Het leek een onmogelijke opgave voor de Nederlander om te winnen, maar daar had de wereldkampioen geen boodschap aan.
Met overmacht wist hij namelijk coureur na coureur te passeren, zijn eerste setje harde banden onvoorstelbaar lang in leven te houden en zijn teamgenoot te verslaan. Het was zo’n overmacht, dat Perez na de GP van Miami mentaal geknakt leek te zijn en zijn reeks aan slechte prestaties begon - terwijl Verstappen tien races op rij won.
De Nederlander en Red Bull Racing zijn dan ook de torenhoge favoriet voor de GP van Miami. De twee lange rechte stukken laat de auto van het team dan ook perfect uit de verf komen, dankzij de aerodynamische efficiëntie. Maar het wordt weer een grote vraag wat er allemaal achter Verstappen zal gebeuren.

Gratis de GP van Miami kijken

Om alles live te volgen in Miami, heb je een abonnement nodig op Viaplay of F1 TV Pro. Dat zijn de twee streamingdiensten die rechten voor de Formule 1 in handen hebben. Maar er is ook een manier om de Grand Prix gratis te bekijken.
In elk land zijn de uitzendrechten voor de Formule 1 weer anders geregeld. Zo was het eerst nog Ziggo die hier de sport mocht uitzenden en nu is die licentie - tot in ieder geval het einde van dit seizoen - in handen van Viaplay. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland heeft Sky Sports een monopolie op de sport, met de hoofdprijs als gevolg voor de fans. En in andere landen is F1 helemaal gratis op de publieke televisie te volgen.
Eén van die landen die in die laatste categorie valt is Luxemburg. In het land worden alle Grands Prix uitgezonden via RTL Zwee. Je kan die uitzending alleen niet zomaar vanuit Nederland of een ander land volgen, want toegang buiten Luxemburg wordt geblokkeerd. Gelukkig is er een oplossing voor het zogeheten geo-blocking: een Virtual Private Network.
Met een VPN kan je namelijk verbinding maken met allerlei servers op de hele wereld, afhankelijk van de dienst die je gebruikt. Wanneer je eenmaal verbonden bent met een server en daarna een site of streamingdienst bezoekt, dan zal de site of streamingdienst in kwestie denken dat je in het land van de server zit. Met een VPN kan je dus verbinding maken met een buitenlandse server en zonder problemen de race in Miami volgen.

Populair Nieuws