Trailer toont eerste actievolle beelden Mufasa: The Liong King

News
maandag, 29 april 2024 om 20:00
Na een live-action remake van The Lion King komt er ook een prequel. De jonge Mufasa is nu voor het eerst te zien in een nieuwe trailer.
Eén van de meest iconische Disney-films aller tijden is zonder twijfel The Lion King. Toen de tekenfilm uitkwam in 1994 was het meteen een gigantisch succes en won het zelfs twee Oscars. Sterker nog, voor de categorie Best Original Song was de film drie keer genomineerd, waarbij uiteindelijk ‘Can You Feel The Love Tonight’ van Elton John er met de winst vandoor ging.
Door het succes van The Lion King kreeg de franchise nog eens twee sequels en een animatieserie. En daar bleef het niet bij, want The Lion King was ook de eerste live-action remake van Disney - hoewel het eigenlijk een fotorealistische animatiefilm is, omdat leeuwen niet bekendstaan als goed te controleren acteurs.
En dit jaar wordt de franchise nog eens verder uitgebreid. Deze keer niet door verder in de tijd te gaan, maar juist terug. Mufasa: The Lion King wordt namelijk een sequel op het verhaal van Simba.
In de eerste trailer voor de film zien we een jonge Mufasa (Aaron Pierre) in actie, die volgens een voice-over van Rafiki (John Kani) ‘zonder druppel edel bloed in zijn lichaam is geboren’. De acties van de jonge leeuw zullen dus zijn toekomst als koning van de savanne bepalen. Naast Mufasa komen we daarnaast ook meer te weten over de jonge jaren van Scar.
Ook zullen er rollen zijn voor andere personages die we kennen uit The Lion King, zoals Simba, Nala, Timon en Pumba.
Check hieronder de Mufasa: The Lion King trailer:

Wanneer komt Mufasa: The Lion King uit?

Fans van de franchise die niet kunnen wachten om de origin story van Mufasa in de bioscoop te zien moeten wel even geduld hebben. De animatiefilm verschijnt namelijk pas op 20 december 2024 in de bioscoop.