'Nog maar één partij in de race om F1-rechten in Nederland'

News
maandag, 18 maart 2024 om 14:30
max verstappen gp bahrein 2024 vt2f1709291823
Het is de grote vraag wie volgend jaar in Nederland de Formule 1 mag uitzenden. Naar verluidt is er nog maar één partij in de race voor de F1-rechten.
In Nederland waren veel mensen gewend dat de Formule 1 bij Ziggo werd uitgezonden. In 2022 kwam daar verandering in, want voor drie jaar heeft Viaplay de rechten overgekocht. Dat betekent alleen wel dat de licentie van de streamingdienst bijna verloopt. Tot het einde van dit jaar mag Viaplay de sport uitzenden.
Momenteel is de FOM dan ook bezig met een veiling voor de licentie. De hoogste bieder mag voor de komende drie jaar de koningsklasse van de motorsport uitzenden via een streamingdienst of zender. Wie er precies allemaal op bieden, dat werd niet bekendgemaakt.
Volgens sportmarketeer Chris Woerts zouden eerder al Talpa en RTL de handdoek in de ring hebben geworpen en zou de FOM nog maar met één partij in gesprek zijn. Dat meldt Woerts via X.

Wie is de grote kanshebber?

Wie de laatste partij precies is, dat is een mysterie. De twee voor de hand liggende opties zijn Viaplay en Ziggo. Beide partijen willen de F1-rechten erg graag (weer) in handen krijgen en voor Viaplay lijkt het bijna een vereiste om te kunnen overleven in Nederland. Maar eerder leek het erop dat Ziggo al hoger had geboden dan het Zweedse bedrijf.
Daarnaast zou het ook mogelijk kunnen zijn dat er een andere speler actief is in de strijd om de F1-rechten. Amazon zou met Prime Video namelijk een kans willen maken en daarmee het startschot geven voor live sports op de streamingdienst in Nederland, wat het al doet in het Verenigd Koninkrijk.