Pak je kans om alle Star Wars films bij Kinepolis in de bioscoop te zien

Article
woensdag, 24 april 2024 om 12:00
Ben jij een Star Wars fan van onder de 50? Dan is er een goede kans dat je een aantal van de films nooit in de bioscoop hebt kunnen zien. Binnenkort kun je daar een einde aan maken door de hele Skywalker Saga in één keer van je lijst te strepen bij Kinepolis.  
De populariteit van de Star Wars-films lijkt geen tijd te kennen, maar de werkelijke leeftijd van de films begint toch aardig op te lopen. A New Hope is een film van middelbare leeftijd, The Phantom Menace wordt dit jaar 25 en ja, zelfs the Force Awakens is al bijna 10. Het kan eigenlijk bijna niet anders dan dat je nog alles in de bioscoop hebt gezien, waar het natuurlijk wel thuishoort.
Maar binnenkort heb je je grote kans: voor het eerst in Nederland wordt de hele Skywalker Saga namelijk als marathon in de bioscoop gedraaid. In Utrecht en Enschede wordt de marathon op 3 mei exclusief georganiseerd door Kinepolis in de Jaarbeurs Utrecht en Kinepolis Enschede.

Een lange zit

Met negen films is de Skywalker Saga heel wat uurtjes lang. De Star Wars-marathon is dan ook een flink lange zit: de bioscoop gaat om 10.30 open en om 11.00 begint een voorprogramma met exclusieve beelden van de nieuwe serie The Acolyte. Dat duurt zo’n 10 minuten, waarna je gelijk A New Hope te zien krijgt. De laatste film is uiteindelijk pas afgelopen om ongeveer 11.30 de volgende ochtend.
Gelukkig is de marathon niet onmenselijk: er zijn de nodige pauzes, meteen na de eerste film zelfs al één voor de lunch. Daarna krijgt je om de twee films een pauze voor avondeten, snacks of ontbijt. Na elke film krijg je ook een kwartiertje voor toiletbezoek.

Tickets Skywalker Saga marathon nu beschikbaar

Als jij het aandurft om 25 uur lang in de bioscoop te zitten, dan kun je nu je tickets kopen. Voor 75 euro mag je naar binnen voor alle films in de Skywalker Saga. Als je een deel van je eten niet zelf wil hoeven regelen, kun je 17,50 euro extra betalen voor een Full Experience ticket met een starterspakket, late night snack en ontbijtpakket te krijgen. Je kunt je ticket nu hier kopen.
Lunch en avondeten zijn trouwens niet inbegrepen bij de Full Experience, maar in zowel Utrecht als Enschede is er gelegenheid om dat in de buurt of op locatie te regelen. Kinepolis laat je vrij om zelf te bepalen hoe je maaltijd eruit ziet. Eten laten bezorgen bij de bioscoop mag niet, maar je mag bij uitzondering wel een broodje en een fles water meenemen. Andere do’s en don’ts heeft Kinepolis voor je op een rijtje gezet.

Kinepolis geeft ook LEGO Star Wars weg

Alsof het nog niet leuk genoeg is om alle Star Wars-films op het witte doek te zien, maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. Er is namelijk een loterij waarbij LEGO Star Wars wordt weggegeven. Welke sets? Daar zul je achter moeten komen door de films te gaan kijken.
Durf jij het aan om negen films achter elkaar te kijken? Maak je agenda vrij op 3 en 4 mei en zorg dat je erbij bent. Tegen iedereen die zich aan de marathon waagt zeggen wij natuurlijk may the Force be with you!
Dit artikel is een samenwerking met Kinepolis.

Poll