Revanche Verstappen voor veel kijkers slecht te volgen bij Viaplay

News
maandag, 08 april 2024 om 9:30
viaplayf1647263873
Na een weekje pauze werd er dit weekend weer geracet in de Formule 1. De GP van Japan was aan de beurt en daar moesten fans vroeg voor opstaan. Wie dat deed werd alleen niet goed beloond door Viaplay.
Viaplay moet het in Nederland vooral hebben van de grote schare Formule 1- en Max Verstappen-fans. Maar juist die kijkers zijn van het begin af aan niet zo te spreken over de dienst. Er zijn vaak klachten over het commentaar en over technische problemen en ook dit weekend was dat niet anders.
Verstappen had dit weekend iets goed te maken, nadat hij bij de vorige race al snel uitviel door een gebrekkige rem. Dit weekend verging het hem beter: hij is wederom als eerste geëindigd. Maar zo soepel als het ging voor de coureur, zo haperend was het geluid voor veel fans, zo wordt veelvuldig gedeeld op Twitter. Bovendien waren er ook gebruikers die helemaal geen beeld kregen.
Ook mensen die wel goed geluid hadden, waren niet te spreken over wat er te horen was. Klachten over het commentaar bij Viaplay zijn inmiddels een traditie en deze week was niet anders.
Dit raceweekend bood wel iets nieuws: Viaplay heeft namelijk een deal met SBS om de races daar ook uit te zenden. Het is gratis, maar dat brengt ook een klacht naar voren. Kijkers zijn er niet over te spreken dat de race (die toch al niet in zijn geheel wordt uitgezonden) af en toe naar een klein beeld gaat, terwijl er naast een advertentie speelt. 

Raakt Viaplay de F1-rechten kwijt?

Het is de vraag hoe lang F1-fans nog met Viaplay te maken hebben. De uitzendrechten voor de volgende seizoenen worden namelijk op dit moment geveild. Volgens recente berichten is de strijd al bijna beslist. Viaplay zelf denkt ook voort te kunnen bestaan zonder F1.

Populair Nieuws