Update - Formule 1 komt naar SBS 9 en heet voortaan Viaplay TV

News
woensdag, 03 april 2024 om 11:30
f1viaplayf1641918326
De Formule 1 komt binnenkort weer terug naar de klassieke beeldbuis. Viaplay en Talpa hebben namelijk een deal gesloten om F1 uit te zenden op SBS 9 en de zender zal voortaan Viaplay TV heten.

Update - Geen live F1-races op Viaplay TV

Roger Lodewick, de CEO van Viaplay Nederland, heeft in een interview met GPblog.com duidelijker gemaakt hoe de nieuwe zender in elkaar zit. Waaronder hoe het precies zit met de Formule 1.
Zo verduidelijkt de topman dat F1 niet live uitgezonden zal worden op de zender. Alleen races die erg vroeg worden uitgezonden, zoals de GP van Japan, zullen mogelijk op een later tijdstip volledig uitgezonden worden. De overige Grands Prix zullen alleen als samenvatting worden aangeboden op Viaplay TV.
Origineel bericht:
Viaplay wil de Formule 1 naar een nog groter publiek brengen in Nederland, naast de al enorme schare aan fans die de sport de afgelopen jaren erbij heeft gekregen. De koningsklasse van de motorsport zal daarom binnenkort niet alleen op de streamingdienst te zien zijn, maar ook weer op de klassieke televisie.
Het Zweedse bedrijf heeft namelijk een deal gesloten met Talpa om F1 uit te zenden op SBS 9. De zender zal bovendien een naamsverandering krijgen naar Viaplay TV. Dat hebben Viaplay en Talpa samen bekendgemaakt in een verklaring.
Volgens Peter Norrelund van de Viaplay Group is de samenwerking een mooie manier om het complete aanbod van sport op Viaplay te tonen aan een breder publiek in Nederland.

“Deze samenwerking zal Viaplay's premium sportportfolio, dat het meest aantrekkelijke en relevante in Nederland is, onder de aandacht brengen van een breed publiek en nieuwe mogelijkheden voor inkomsten creëren. Met het nieuwe Formule 1-seizoen in volle gang en een geweldig sportjaar in het vooruitzicht, kan de timing voor Nederlandse fans niet beter zijn.”

Hoeveel F1 wordt er uitgezonden?

De komst van Viaplay TV betekent voor F1-fans helaas niet dat de sport voortaan helemaal te volgen zal zijn op de publieke televisie. De samenwerking gaat van start op 5 april, net op tijd voor de GP van Japan. De tweede vrije training en kwalificatie zullen op Viaplay TV te volgen zijn, evenals de Grand Prix zelf. De race wordt alleen wel met zes uur vertraging uitgezonden en zal dus niet live zijn.
Bovendien is het niet duidelijk hoeveel races er dit seizoen nog meer worden uitgezonden op Viaplay TV. Volgens Talpa worden er dit jaar ‘meer races’ op de zender getoond, maar de precieze programmering wordt later bekendgemaakt. Doorgewinterde fans zullen dus een abonnement moeten houden op Viaplay of F1 TV Pro.
Dit bericht is bijgewerkt op 3 april 2024.

Populair Nieuws