'Ziggo overtreft Viaplay bij eerste bieding F1-rechten'

News
maandag, 11 maart 2024 om 15:30
max verstappen start gp bahrein 2024f1709536969
Viaplay heeft momenteel de rechten voor F1 in handen, maar daar komt mogelijk verandering in. Bij de eerste bieding zou Ziggo namelijk meer geld hebben geboden dan de concurrent.
De Formule 1 is hot property in Nederland sinds het succes van Max Verstappen. Het was ook niet zo vreemd dat Viaplay meteen op de kans sprong om de rechten over te nemen en de streamingdienst hier te lanceren, toen de kans zich voordeed.
Ziggo kon destijds niet meegaan met de het bod van Viaplay, dat veel meer geld bood dan de televisiezender de voorgaande veiling had gedaan. Maar nu zou het bedrijf, dat tegenwoordig is gefuseerd met Vodafone tot VodafoneZiggo, veel meer over hebben voor de F1-rechten.
Het telecombedrijf verliest namelijk grond ten opzichte van Odido, KPN en Delta, aangezien zij met glasvezel adverteren. VodafoneZiggo zou met de rechten van F1 een aantrekkelijke optie hebben om klanten te trekken, zonder het hele netwerk te upgraden naar glasvezel. Dat laatste zou namelijk miljarden kosten en jaren duren. Volgens TotaalTV zou VodafoneZiggo nu hoger hebben geboden dan Viaplay tijdens de veilig voor de F1-rechten, zo gaat het verhaal in de wandelgangen.

Krijgt Ziggo nu de rechten?

Ondanks dat Ziggo naar verluidt het hoogste bod heeft uitgebracht, is Viaplay daardoor nog niet kansloos. Bij de biedingen van de FOM is er meestal namelijk nog een tweede ronde, waarbij partijen hun bod kunnen verhogen indien nodig. Het is alleen wel de vraag in hoeverre Viaplay meer kan bieden.
Het gaat financieel de laatste tijd namelijk niet goed met de Viaplay Group. Anderzijds zou het verliezen van de F1-rechten mogelijk een doodsteek kunnen zijn voor de streamingdienst in Nederland.