De top 10 beste films van 2018 volgens Timo Akkermans

  Dit jaar ben ik vaak zat naar de bioscoop geweest en het is dan ook hartstikke moeilijk om een top tien te maken. Maar ik heb het toch maar geprobeerd. Dit zijn de top tien beste films van 2018 voor mij.

  Warner Bros. Pictures

  10. Aquaman

  Aquaman is een prachtige film met goede actie en oorlog op enorme schaal. De oorlog tussen het land en het water is bijna onvermijdelijk. Tenminste, totdat Jason Momoa als Arthur Curry in actie komt. Hij is de enige die de wereld kan redden van een brute oorlog. De film is tot in details uitgewerkt en heeft bizar mooie speciale effecten.

  Milieuproblemen komen in de film ook aan bod, net als visvangst. Dit is namelijk de reden waarom de oorlog wordt overwogen. In de film is het probleem duidelijk te zien. Vissen die vastzitten in stukken plastic, afval dat op de zeebodem ligt en afval dat in grote getale aanspoelt op stranden. Een echte film voor mensen die houden van superhelden en de zee.

  Lees onze Aquaman review om te lezen wat wij er van vonden.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  9. Solo: A Star Wars Story

  Solo: A Star Wars Story is dé film voor de echte Star Wars liefhebber. Je leert over het persoonlijke verhaal Han Solo en hoe hij zijn eeuwige vriend Chewbacca ontmoette. De Milennium Falcon is te zien evenals andere typische Star Wars schepen en daarbij kun je de nodige bekende locaties verwachten. Er zaten jammer genoeg geen Jedi in de film, maar dat is ook niet waar de film om draait. De film speelt zich voor de originele trilogie af, net als bijvoorbeeld Star Wars: Rogue One.

  De cast van de film is niet teleurstellend. Woody Harrelson, Emilia Clarke en Alden Ehrenreich zijn prettig om te zien in een Star Wars setting. De film heeft een goed verhaal en mooie speciale effecten. Zeker een film om aan te raden dus! Lees onze Solo: A Star Wars Story review en leer meer over het verhaal.

  Warner Bros. Pictures

  8. Ocean’s Eight

  De eerste drie (mannelijke) versies in de Ocean’s serie waren simpelweg al een genot om naar te kijken. Deze vrouwelijke versie, Ocean’s Eight, is geen uitzondering. Een onmogelijke roof ligt het team voor de voeten, althans, dat denk je. De film heeft een goede, uitgebreide cast en is wat je verwacht van een Ocean’s film. Noem ze maar op: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Dakota Fanning, Rihanna, Sarah Paulson en Elliot Gould.

  De film heeft een goed uitgedacht plot, humor en natuurlijk een goede juwelenroof. Ook James Corden heeft een komisch gastrolletje in Ocean’s Eight. Dus als je fan bent van de eerder verschenen Ocean’s films is deze film zeker het kijken waard.

  Sony Pictures

  7. The Equalizer 2

  De vuist van gerechtigheid is een ‘simpele’ taxichauffeur in The Equalizer 2. Die taxichauffeur heet Robert McCall, vertolkt door niemand minder dan Denzel Washington. In de film zit goede, maar misschien iets te weinig, actie. De gevechten zijn genadeloos en het is altijd leuk om Washington klappen uit te zien delen. Hij oogt namelijk als doodnormale, ongevaarlijke man, maar vergis je niet.

  Het verhaal kon naar mijn mening beter en is een beetje uit de lucht gegrepen. Toch is de film zeker het kijken waard. Voornamelijk door Denzel Washington. Hij straalt zoveel emotie uit dat je wel moet blijven kijken. Naast Denzel Washington is Pedro Pascal ook een goede slechterik. Pascal speelt in The Equalizer een soortgelijke rol als in Kingsman: The Golden Circle en zo’n rol past hem goed.

  The Walt Disney Company Benelux

  6. Ant-Man and the Wasp

  Een van de meerdere Marvel films in mijn top tien is het tweede avontuur van Ant-Man. Ant-Man and the Wasp mag van mij niet ontbreken. Paul Rudd als Scott Lang is grappig en heldhaftig tegelijk als Ant-Man. Het verkleinen van flats en auto’s ziet er origineel uit en is wat Ant-Man zo speciaal maakt. De eenvoud waarmee dingen worden vergroot en verkleind is perfect uitgewerkt en overtuigend. Het personage Ghost is verder een goede toevoeging in deze film. Een goed personage met een begrijpelijk motief.

  Evangeline Lilly als ‘the Wasp’ is een personage dat Scott Lang nodig heeft, een sidekick. Ze speelt haar rol overtuigend, iets dat ze ook al heel goed deed in The Hobbit als Tauriël. In Ant-Man and the Wasp is dat niet anders.

  Afgezien van alle kwantum-termen die gebruikt worden is de film goed bevonden. Het allermooiste van de film vind ik de post-creditscene, die in directe verbinding staat met Thanos uit Avengers Infinity War. Ook wordt er in de film nog teruggedacht aan Captain America: Civil War.

  Warner Bros. Pictures

  5. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

  De meest recente film die ik in de bioscoop heb gezien. Ik ben groot liefhebber van Harry Potter en was erg benieuwd wat ik van Fantastic Beasts zou vinden. Het beste aan de film vind ik de speciale effecten, die worden steeds maar beter. De actie spat van je scherm af. De verhaallijn is ook ijzersterk, vooral als er wordt gerefereerd naar de Harry Potter serie.

  Zelf vond ik de film een beetje traag op gang komen, maar zo halverwege de film begon het eindelijk op gang te komen. Altijd speciaal om te zien hoe Eddie Redmayne als Newt Scamander de geweldig mooie beesten onder controle kan houden. Af en toe is hij een beetje ongemakkelijk als personage, maar dat is wat hem speciaal maakt. En dan heb ik het nog niet eens over Johnny Depp gehad, een geweldige acteur natuurlijk. Depp maakt elk personage nog interessanter.

  Alleen voor de speciale effecten al zou je naar de film moeten kijken, ook al heb je niks met het verhaal. Lees onze Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald review om te kijken wat wij ervan vonden. Ik vond hem in ieder geval geweldig!

  The Walt Disney Company Benelux

  4. Black Panther

  Alweer een Marvel film, dat klopt. Ik kan er niet omheen. Ook Black Panther behoort tot mijn top tien films van 2018. Black Panther brak vele records en was bovendien essentieel. De film stelde de kijker voor aan Wakanda en laat dit nou net de plek zijn waar de laatste vechtscènes van Infinty War plaatsvonden.

  Chadwick Boseman is een geweldige acteur. Zijn uitstraling en stem waren in Black Panther heel sterk. Er zat goede actie in de film en een goede verhaallijn. De film geeft de status van de koning van Wakanda prima weer en heeft mooie flashbacks die gaan over de vader van T’Challa.

  Het casten van Martin Freeman vond ik alleen wel een beetje random. Niet dat hij teleurstelde, maar ik had hem gewoon niet in een Marvel film verwacht.

  Paramount Pictures

  3. Mission Impossible: Fallout

  Naast het feit dat ik van Marvel films houd, is er nog een franchise die me blijft interesseren. Mission Impossible blijft goed. Ik vond Ghost Protocol al een heel erg sterke film, veel actie en een goed verhaal. Tom Cruise is briljant en een goede stuntman/acteur. Simon Pegg als Benji Dunn zorgt in de franchise altijd voor een vleugje humor, iets dat ik wel kan waarderen. Fallout had alle dingen die je verwacht van Mission Impossible: onmogelijke missies, goede bad guys, humor, actie, gedaanteverwisselingen en plotwendingen.

  Er vonden dit keer ook weer mooie, onmogelijke stunts plaats op fantastische locaties. De combinatie van de mission Impossible elementen en de locaties maakt deze film voor mij tot een echte blockbuster. Het casten van Henry Cavill vond ik alleen wat minder, maar dat is mijn mening. The White Woman is ook een goede en mysterieuze toevoeging, net als Sean Harris als Solomun Lane. Lane is een personage dat je gegarandeerd gaat haten.

  20th Century Fox

  2. The Maze Runner: The Death Cure

  Waar ik Mission Impossible al vanaf het begin volg, doe ik dat ook met de Maze Runner films. Ik begon met het kijken van de Maze Runner serie vanaf de eerste film. Ik wilde dan ook echt weten hoe het verhaal afliep. Na de eerste film en de tweede, The Scorch Trials, wilde ik The Death Cure ook zien. Ik ben de bioscoopzaal niet teleurgesteld uitgelopen, want de film blijft interesseren en wát een goede ontknoping krijg je aan het einde.

  Alle personages uit de eerste twee films kwamen terug. Er vond ook een grote plotwending plaats in The Death Cure, iets waar ik sowieso wel van hou. The Maze Runner eindigt precies hoe het verhaal had moeten eindigen, bittersweet.

  Marvel Studios

  1. Avengers: Infinity War

  Avengers Infinity War staat voor mij zonder twijfel op nummer 1. Ik kijk vanaf klein af aan al naar Marvel films en Infinity War was uiteraard geen uitzondering. Toen de trailer uitkwam kon ik al niet meer wachten om naar de bioscoop te gaan. Het leuke aan Marvel films vind ik dat er vanaf Captain America al werd toegewerkt naar Infinity War en wellicht Avengers 4.

  De beste films van 2018 volgens Timo - Marvel fan van het eerste uur

  Mijn favoriete Marvel personage? Doctor Strange. Ik vond zijn individuele film goed, zijn verhaal, zijn uitstraling en ik ben gewoon groot fan van Benedict Cumberbatch. Dus die keuze was al snel gemaakt. Er komt zelfs een tweede Doctor Strange film aan, dus mijn dag kan niet meer stuk! Ik denk trouwens dat Avengers Infinity War voor velen op nummer 1 staat en dat vind ik volkomen logisch. De film leverde wereldwijd het meeste op, waarna op nummer twee Black Panther pronkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.