Beste PS4 demo games voor kids - Gratis genieten voor de jeugd

  Gamen is door de jaren heen steeds populairder geworden en is een groot deel van de jeugdcultuur. Onlangs hebben wij een artikel geschreven over de beste demo games voor de PS4, maar hier zaten aardig wat volwassen titels tussen. Vandaar dat wij besloten hebben om nog een artikel te schrijven met de beste PS4 demo games voor kids onder de twaalf jaar.

  5. Ninjin: Clash of Carrots (Leeftijdscatagorie 7+)

  In Ninjin: Clash of Carrots is het de bedoeling dat je je een weg baant door een reeks van vijanden in ninja-style. Modus Games heeft bij het maken van deze game het spreekwoord “ik sta wortels te schieten” iets te letterlijk genomen, maar dat is niet erg. De game zit vol schattige geanimeerde dieren, maar ze kunnen wel hun eigen mannetje staan.

  In de demo van Ninjin: Clash of Carrots kun jij of je kind deze kleurrijke game uitproberen om te kijken of je het leuk genoeg vindt om aan te schaffen. Dit spel hoef je niet alleen in je eentje te spelen, maar je kunt ook iemand uitnodigen om samen te spelen of je kunt online twee tegen twee spelen. Het leuke aan deze co-opfunctie is dat je ook samen met je kind kunt spelen en als je twee kinderen in huis hebt hoeven ze geen ruzie te maken over wie de PlayStation bedient.

  Al deze factoren zorgen ervoor dat dit een van de beste demo games is die kids op de PS4 kunnen spelen. Uitproberen is gratis, waardoor je minder snel de kans loopt om onnodig geld uit te geven aan een game dat vervolgens stof zou happen in de kast.

  4. Just Dance 2019 (Leeftijdscatagorie 3+)

  Als je kind moeilijk achter een scherm vandaan komt en je je zorgen gaat maken of hij of zij wel genoeg beweging krijgt, is een game zoals Just Dance perfect. Deze actieve game zet mensen aan het dansen wat leuk is om samen en alleen te doen, maar eerst is het handig om te kijken of je kind deze moves wel in de hand heeft.

  Dat kan, dankzij een van de beste demo games voor de PS4; namelijk die voor Just Dance 2019. Elk jaar komt er een nieuwe Just Dance uit, waarbij nieuwe muziek met nieuwe dansmoves worden toegevoegd. In deze demo kun je een van de nummers uitproberen, namelijk One Kiss van Dua Lipa en Calvin Harris.

  Laat zien dat beweging ook achter een scherm kan en ontzettend leuk kan zijn door middel van deze demo game. Overtuig je kind en beleef vervolgens plezier van deze game voor het hele gezin, het zal iedereen uren zoet kunnen houden. Als je benieuwd bent naar meer details over deze dansgame kun je onze Just Dance 2019 review lezen.

  3. Knack 2 (Leeftijdscatagorie 7+)

  Knack 2 is de succesvollere sequel op zijn voorganger. De eerste Knack game was redelijk geflopt en alhoewel mensen eerst niet zaten te wachten op een tweede deel, was het uiteindelijk een welkome verrassing. Het spel was een stuk gevarieerder en heeft ons eindelijk een volwaardige kids-game gebracht waar je als volwassene zelf ook van kunt genieten.

  In deze game speel je als Knack, een robot die flink van formaat kan veranderen. Op het ene moment lijk je op een robotische dwerg en op het andere moment ben je ineens kolossaal. Het is een echte platformer game met een aantal elementen van een RPG-game daarin verwerkt. Dankzij de demo van Knack 2 kunnen jij en je kind precies aftasten of de game een goede aankoop zal zijn.

  Dat is waarom dit een van de beste PS4 demo games voor kids is, het geeft een goed beeld weer van wat je kunt verwachten van de hele game. Ieder kind heeft een andere smaak en daarom is het fijn om even gratis aan te kijken of het een goede aankoop zal zijn of een diefstal van je portemonnee. Meer details over deze fijne game zijn te vinden in onze Knack 2 review.

  2. Moss (Leeftijdscategorie 7+)

  Aan het begin van 2018 kwam er een kids-game uit waarin spelers in het verhaal van een schattige jonge muis kunnen volgen. Dit is overigens ook een van de weinige VR-games voor de PS4 voor kinderen, vandaar dat het nu ook een van de beste demo games is. Deze game bevat een prachtige, sprookjesachtige verhaallijn waar je compleet wordt ingezogen, mede dankzij de VR-bril.

  Als je kind een sprookjesfanaat is, is het een idee om deze demo game een kans te geven. Iedereen zou helemaal in deze wereld kunnen ontsnappen vanwege de prachtige geluidseffecten en de heerlijke setting waarin het verhaal zich ontvouwt met het idee dat je fantasie los gaat op een sprookje dat jouw moeder je voorleest.

  Dankzij de demo versie van deze game is het mogelijk om eerst te kijken of jij en je kind genieten van dit rustige maar avontuurlijke spel. Dit voorkomt weer verspilling van het zuurverdiende geld en kan ook voor vermaak zorgen als je besluit om de game toch niet aan te schaffen. Deze game is alleen beschikbaar PC en PS4 en kan alleen met een VR-bril worden gespeeld. Meer informatie over deze sprookjesachtige game kun je vinden in onze Moss review.

  1. Astro Bot Rescue Mission (Leeftijdscategorie 7+)

  We sluiten deze lijst met de beste demo games voor kids op de PS4 af met nog een waanzinnige VR-game. Misschien zelfs wel een van de meest innovatieve VR-games van dit moment. Voor Sony is dit zeker een belangrijke game geworden, aangezien hij exclusief voor de PS4 gemaakt is en een boost heeft gegeven aan de verkoop van VR-brillen.

  Tijdens deze demo game kun je gelijk zien dat er de liefde en passie is ingestort die platform games verdienen, nadat er inspiratie is opgedaan van grote voorbeelden zoals Donkey Kong Country en Crash Bandicoot. Astro Bot Rescue Mission is leuk voor jong en oud en is zeker het proberen waard om plezier te leveren aan het hele gezin.

  Gelukkig zijn demo-versies van games gratis en kun je dan vanzelf zien of deze PS4 VR-game ook daadwerkelijk in jouw gezin past. Dat wij fan zijn van de game hebben wij duidelijk laten merken in onze Astro Bot Rescue Mission review, waarin wij het een echte VR-killer noemen die alle andere VR-games precies laat zien hoe een VR-game zou moeten zijn.

  Beste PS4 demo games voor kids

  Gelukkig staan er een hoop voorproefjes in de PlayStation Store om voor een aankoop eerst te kijken of je de game wel echt iets vind. Zeker bij kinderen is dit handig, want het blijft soms lastig om in te schatten wat de goede games voor hen zijn en van welke zij nou echt gaan genieten. Dit zijn in ieder geval de beste PS4 demo games voor kids die je op dit moment voor ze kunt downloaden.

  Ninjin: Clash of Carrots

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.