Top 5 verrassingen van E3 2021 tot nu toe

Article
dinsdag, 15 juni 2021 om 14:00
guardians of the galaxy peter rocketf1635759461
We zijn nog maar net begonnen met E3 2021, maar we hebben al heel wat moois mogen zien tijdens de diverse persconferenties. Veel was verwacht of te verwachten, maar gelukkig was er ook voldoende onverwachts te zien. Wij sommen de grootste verrassingen van de eerste dagen van E3 2021 voor jullie op.

Guardians of the Galaxy kreeg een releasedatum

We beginnen meteen met misschien wel de grootste verrassing van allemaal: de nieuwe Guardians of the Galaxy. Natuurlijk waren we al erg blij met de aankondiging van deze singleplayer game waarin we in de huid van Star-Lord himself Peter Quill kruipen.
Wat we niet verwacht hadden was dat deze game meteen een releasedatum zou krijgen. Waar veel games pas in 2022 of later zullen verschijnen, heeft Eidos Montreal blijkbaar flink door kunnen werken en zal de game dit jaar nog verschijnen. Vanaf 26 oktober kunnen we aan de slag op PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC.

Stranger of Paradise Final Fantasy Origin

Voor Final Fantasy fans was er flink wat nieuws. Niet alleen komen Final Fantasy 1-6 in een pixels remaster naar Steam en mobiles, belangrijker was dat er een nieuwe Final Fantasy aangekondigd werd. De titel -Stranger of Paradise Final Fantasy Origin- doet al vermoeden dat dit geen standaard Final Fantasy deel gaat worden en ook de trailer laat dat al vermoeden.
Stranger of Paradise lijkt een donkere game te gaan worden die draait om de oorsprong van Chaos. Leuke bijkomstigheid: PlayStation 5 gamers kunnen nu al de demo spelen, terwijl de game zelf nog niet eens een releasedatum heeft.
202100613 redfallf1623608904

Redfall

Het gebeurt niet vaak dat een gameaankondiging echt helemaal uit de lucht komt vallen, maar bij Redfall was dat zeker het geval. In de game van Arkane Studios nemen we het in een team van vier op tegen vampieren met bijzondere krachten. Ook ons team laat zich niet kennen en bestaat in de trailer uit vier verschillende individuen, elk met hun eigen unieke vaardigheden en specialiteiten.
Helaas kregen we nog geen gameplay te zien, maar de CGI trailer zag er spectaculair uit en doet ons naar meer smachten. Daar hoeven we gelukkig niet heel lang op te wachten, want de game staat voor de zomer 2022 op de planning.
20210612 avatarf1623529480

Avatar: Frontier of Pandora

We hebben er even op moeten wachten, maar met het vooruitzicht van diverse nieuwe Avatar-films werkt Ubisoft aan een heuse Avatar-game. Avatar: Frontiers of Pandora, zoals de game voluit heet, zal in 2022 uitkomen. Heel veel is er nog niet bekend over de game, maar Pandora ziet er in de trailer in ieder geval al heel mooi uit en toont zowel avatars als mensen, alsook voertuigen en mounts. Wij kunnen niet wachten om op de rug van onze mount door de kleurrijke fauna van Pandora te zoeven!
mario rabbidsf1623524601

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Ja, de game was voortijdig gelekt, nota bene door Nintendo zelf door de gamepagina al live te zetten in de Store, maar voor de E3 2021 was er nog weinig bekend over dit mogelijke vervolg. Ubisoft had de eer om de hernieuwde samenwerking tussen Mario en de irritante Rabbids aan te mogen kondigen.
Dat er een vervolg zou komen hadden we al wel een beetje verwacht, want onder alle koddigheid en irritatie over de Rabbids bleek een heel degelijke game schuil te gaan. Nu mogen ze het weer samen gaan proberen en ditmaal gaan ze naar de sterren. Durven we te zeggen: met Mario naar de Galaxy?
devolverdigitalf1623657183

Devolver Digital Showcase

Natuurlijk, dat Devolver Digital met een hilarische showcase zou komen vol schunnigheden, verwijzingen naar andere publishers en al het slechte in de gameswereld, dat hadden we wel verwacht. Devolver Digital leverde wat dat betreft precies wat we al verwacht hadden. maar, Devolver deed méér. Na een toch wat zwakke start van Summer Games Fest en de best wel voorspelbare Ubisoft Forward bracht Devolver Digital een hele stoet interessante en onverwachte (indie-)games.
Devolver Digital geeft niet veel om status, maar vooral om kwaliteit en briljante ideeën en dat was te merken. Met Inscryption, Tumble Time, Phantom Abbys, Shadow Warrior 3, Terra Nil en meer heeft Devolver laten zien dat ze een neusje hebben voor kwalitatief uitstekende games. bovendien hadden ze iets bijzonders: Een heuse Console Exclusive voor Xbox in Death's Door!

Xbox 'n Chill

Er is vaak schamper gedaan over de vormgeving van de Xbox Series X, die er door zijn vierkante vormgeving uit zou zien als een grote koelkast. Maar, Microsoft zou Microsoft niet zijn als ze daar geen leuke draai aan wisten te geven.
Daarom sloot Microsoft de presentatie dit jaar af met een niet-game aankondiging: De Xbox Mini-fridge! Lekker gamen EN je drankjes koud houden, dit gaat zeker een gewild product worden! Hoeveel ervan gemaakt gaan worden is helaas nog niet bekend, maar wij willen alvast pre-orderen!

De top 5 verrassingen van E3 2021 tot nu toe

Dat waren ze, de beste verrassingen van E3 2021 tot nu toe. Natuurlijk is er nog veel meer gebeurd en dat kan je allemaal nalezen. Zo was het gisteren de beurt aan zowel Microsoft als Square Enix om hun aankondigingen te doen, en daarvan vind je de 7 beste E3 2021 Xbox Bethesda Showcase aankondigingen en de 5 beste Square Enix E3 2021 aankondigingen op onze site. Wil je meer weten over Guardians of the Galaxy, lees dan ons exlusieve interview met de makers.

Populair Nieuws