Update - Marvel’s Guardians of the Galaxy game met releasedatum onthuld

News
dinsdag, 15 juni 2021 om 20:10
guardians of the galaxyf1623612095
Eidos Montreal heeft tijdens de Square Enix Presents in rondom E3 2021 een Marvel’s Guardians of the Galaxy game onthuld. De flinke trailer toont tevens direct de releasedatum van de game: 26 oktober 2021. De game wordt een third-person actiegame waarin je als Star-Lord de Guardians of the Galaxy leidt, vecht en verschillende planeten ontdekt.

Update - Guardians of the Galaxy komt ook naar Switch

In de Nintendo Direct voor E3 2021 is bekendgemaakt dat Guardians of the Galaxy ook naar Nintendo Switch komt. Switch eigenaars hoeven ook niet extra te wachten. De game komt namelijk ook op Switch al uit op 26 oktober.
De nieuwe Marvel’s Guardians of the Galaxy game staat gepland voor een cross-gen release. Op 26 oktober verschijnt de game namelijk op de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC. Het betreft een lineair verhaal van Eidos Montreal waarin de rol van Peter Quill, ofwel Star-Lord, aangenomen wordt.
Hoewel je alleen als Star-Lord speelt, betekent dat niet dat je de andere Guardians niet ook bestuurd. Dit doe je namelijk via een combat-mechanic waarbij je de Guardians als het ware opdrachten geeft. Op deze manier kun je tijdens de gevechten verschillende combo-aanvallen creëren.

Marvel’s Guardians of the Galaxy game heeft keuzesysteem

Daarnaast bevat de game ook een dialoog-systeem dat doet denken aan de Telltale-games. Keuzes die je als Star-Lord maakt beïnvloeden het verhaal namelijk. Details rondom het verhaal zijn nog enigszins vaag, maar een korte beschrijving is wel al vrijgegeven. De Guardians zijn pas minder dan een jaar samen in de nieuwe game.
De groep heeft zelf iets gemaakt wat niet heel gevaarlijk lijkt, maar al snel komen ze erachter dat hun creatie het einde van het universum kan betekenen. Nu moet het team, dat uiteraard bestaat uit Star-Lord, Gamora, Rocket Raccoon, Groot en Drax the Destroyer, er alles aan doen om het universum te redden.