Devolver Digital komt opnieuw met bizarre showcase vol pareltjes

Article
maandag, 14 juni 2021 om 10:30
devolverdigitalf1623657183
Laat het maar aan Devolver Digital over om de meest spraakmakende showcase te geven die overal tegenaan schopt en vooral zichzelf niet te serieus te nemen. Ook dit jaar maakt Devolver Digital de tongen los met de introductie van de Devolver Digital Max Pass.
Het is voor indies en kleine producers niet makkelijk om op te vallen op E3. je moet van hele goede huize komen wil je de aandacht weten te trekken tussen de grote namen als Microsoft, Ubisoft, Square Enix en meer. Toch lukt Devolver Digtal dat al jaren met hun even bizarre als interessante showcases, waarbij ze niemand, inclusief zichzelf sparen.

Devolver Digital Maxpass Plus

Ook dit jaar was dat het geval. In een kleine drie kwartier presenteerde Devolver Digital onder de slogan The New Era of Monetization As A Service hun nieuwe -gratis- service DD Maxpass+. Dit is natuurlijk een vette knipoog naar alle GamePass, PS Now, en andere gaming-as-a-service initiatieven die overal de kop op steken. Wat die Maxpass+ precies inhoudt? Dat weten wij ook nog niet precies na het kijken van de showcase, en wij vermoeden dat ook Devolver dat niet weet. Who cares?

Devolver Digital weet de gekkigheid te combineren met een mooie reeks game-aankondigingen, die stuk voor stuk de interesse wekken. Zo zagen we Trek to Yomi, een stylistische 2D vechtgame in Japanse stijl, Switch en PC exclusive Wizard with a Gun, een online cooperative sandbox survival game (hele mond vol) waarbij je zelf je wapens en munitie kan maken, en Inscryption, een game die op het eerste gezicht een card-based game lijkt, maar die veel meer diepgang blijkt te bezitten.

Devolver Tumble Time

Niet minder bizar is Devolver Tumble Time. Tumble Time is een bizarre game voor mobiele telefoons, die we voor de verandering WEL willen spelen. De game wordt beschreven als een physics-based puzzle gameplay, elegant monetization en strategic brand integration. De game lijkt op een match-3 game met alle karakters uit diverse Devolver games. Het zou geen Devolver game zijn als er niet een bizarre twist verborgen zit, dus deze staat hoog op onze watchlist!

Death's Door

Niet alle games verschijnen ver in de toekomst. Death's Door verschijnt over iets meer dan een maandje al op Xbox en PC en is daarmee een console exclusive voor Microsoft. In Death's Door is het jouw taak als Kraai om zielen te vangen. Als de ziel die jij moet vangen gestolen wordt en je de dief moet zien te achterhalen. De trailer heeft een sterke Hades vibe, dus zeker in de gaten houden!

Phantom Abyss, Shadow Warrior 3, Terra Nil

Phantom Abbyss is een asynchronous multiplayer game, en daarmee een gewaagde keuze. We hebben grote partijen dit zien proberen en hopeloos zien mislukken (zoals Evolve), dus het uitgangspunt voor Phantom Abyss is niet heel positief. Hopelijk krijgt Team Wiby het wel voor elkaar om de gameplay goed afgestemd te krijgen.
Shadow Warrior is een bekende naam met snelle gameplay, vol wapen- en close-combat geweld. SW3 belooft tevens een free-running systeem, dus hopelijk betekent dat dat we een vrij beklimbare omgeving voorgeschoteld gaan krijgen.
In Terra Nil gaat city-building op de ecologische toer. Meestal bouw je een stad, waarna alles in het honderd loopt, met een woestenij tot gevolg, hier wordt het omgekeerde pad bewandeld. Je begint met een woestenij, die je leefbaar gaat maken met windmolens, biosferen en andere ecologische bouwwerken. Dit is een interessante invalshoek, waarvan we benieuwd zijn wat dat gaat brengen. Van Terra Nil is nog het minst bekend, geen releasedatum, maar ook niet voor welke platformen de game zal verschijnen.
Dit waren de aankondigingen die Devolver Digital tijdens hun Showcase toonden. Stuk voor stuk interessante games die in ieder geval een moment van aandacht waard zijn. Wij zijn in ieder geval blij met deze showcase, die E3 2021 toch alvast van een beetje pit voorziet, na de wat teleurstellende Summer Game Fest en Koch Media Showcase. E3 2021 is nu echt begonnen!

Populair Nieuws