Netflix ontwikkelt nieuwe Spotify serie over de oprichters

News
dinsdag, 15 juni 2021 om 13:30
2021 06 16 spotifyf1637839552
Netflix is gestart met het ontwikkelen van een nieuwe Spotify serie, waar we een fictief verhaal kunnen verwachten over de oprichters van deze booming app. Daniel Eknis is daar één van, die ook aan bod komt in deze nieuwe serie.
Spotify is op dit moment één van de meest populaire apps die er bestaat, waar je legaal, tegen betaling, enorme ladingen aan muziek kunt beluisteren en waar playlists verschijnen die speciaal voor jou gemaakt zijn.
De nieuwste Netflix serie is, volgens Variety, gebaseerd op het boek Spotify: Untold, waar het verhaal van de Zweedse tech-specialist Daniel Ek en zijn verschillende zakenpartners is beschreven, hoe zij de app hebben ontwikkeld, welke ontwikkelingen er aan bod kwamen tijdens de beroemdheid van Spotify en de conflicten die er ontstonden door de creatie van de app. Netflix brengt dit verhaal naar de streamingdienst in een limited serie met in totaal zes delen.
Zoals eerder benoemd is de fictieve serie gebaseerd op het boek Spotify: Untold, die geschreven is door Sven Carlsson en Jonas Leijonhufvud en vertaald is in verschillende talen zoals Chinees, Bulgaars en Russisch.

De cast van de nieuwe Spotify serie op Netflix

De nieuwste serie is nog in vroege ontwikkeling, maar heeft wel al een cast. Zo bestaat de cast onder andere uit Edvin Endre, Ulf Stenberg, Gizem Erdogan, Joel Lützow en Christian Hillborg. De serie wordt geproduceerd door Yellow Bird U.K. en Banijay Group. De Spotify serie wordt geregisseerd door Per-Olav Sorensen en wordt uitvoerend geproduceerd door Berna Levin.
De korte Netflix serie staat gepland in 2022 uit te komen. Een exacte releasedatum is nog niet bekend gemaakt.

Populair Nieuws