Top 7 beste E3 2021 Xbox Bethesda Showcase aankondigingen

Article
maandag, 14 juni 2021 om 11:30
xbox bethesda showcase e3f1623659332
Ook de E3 2021 Xbox Bethesda Showcase zit er op. De gecombineerde kracht van Bethesda en Microsoft samen zorgde voor een dijk van een persconferentie waaruit één conclusie getrokken kan worden: de Xbox krijgt meer dan genoeg games. De beste E3 2021 Xbox Showcase aankondigingen zetten we voor jou op een rijtje.

1. Enorme lading games (vanaf dag 1) naar Xbox Game Pass

We trappen af met misschien wel de grootste klapper van allemaal, want de Xbox Bethesda Showcase heeft gedurende de looptijd vrijwel alleen maar toffe titels getoond. Het mooiste van allemaal is dat een groot deel daarvan direct vanaf dag 1 naar Xbox Game Pass komt. Zo komen alle bovenstaande titels vanaf de eerste dag naar de Xbox-console en dat is natuurlijk reden om blij te zijn.
Toch hield het daar niet bij op, want ook werden tal van andere games direct naar Xbox Game Pass bekendgemaakt. Zo komt 12 Minutes vanaf de eerste dag op 19 augustus 2021, naar Game Pass en geldt hetzelfde ook voor Back 4 Blood (12 oktober 2021) en Psychonauts 2 (25 augustus). Ook Hades komt op 13 augustus direct naar Xbox Game Pass, net als Among Us later dit jaar.
Direct na de persconferentie werd ook Yakuza Like a Dragon naar Xbox Game Pass gebracht, waarna in juli alweer de volgende grote titel te wachten staat. De release van Microsoft Flight Simulator is namelijk op 27 juli voor consoles en die komt vanaf de eerste dag uiteraard direct naar Xbox Game Pass. Op 28 oktober komt als laatste ook nog Age of Empires IV naar Xbox Game Pass, de titel waarvan de releasedatum ook tijdens de persconferentie bekendgemaakt werd.
20210613 halo infinitef1623606641

2. Halo Infinite multiplayerbeelden getoond

Na lang wachten bracht Microsoft tijdens de Showcase dan ook eindelijk beelden van Halo Infinite. Nadat de game vorig jaar werd uitgesteld tot een nader te bepalen datum in 2021 heeft Microsoft nu de release window iets nauwer uitgelicht. De game komt namelijk in Holiday 2021, iets wat via een gloednieuwe multiplayertrailer is bekendgemaakt.
Het is de eerste keer dan 343 Industries de multiplayer uit de doeken doet en die ziet er dan ook direct onwijs gelikt uit. De multiplayer wordt, zoals vorig jaar al bekend werd gemaakt, free-to-play voor iedereen. Uiteraard krijgt Halo Infinite ook een campaign, waarvan ook nieuwe beelden werden getoond. Daarvoor moet je de game alleen wel kopen of natuurlijk via de Xbox Game Pass in huis halen, want daar komt de game ook op dag 1 naartoe.
sea of thieves piratesf1623605361

3. Sea of Thieves x Pirates of the Caribbean

Uiteraard kwam ook Rare's Sea of Thieves langs tijdens de Xbox Bethesdsa Showcase. De aankondiging die rondom de piratengame gemaakt werd, wist menig fan weer opnieuw naar zee te sturen. Er komt namelijk een crossover tussen Sea of Thieves en Pirates of the Caribbean aan.
Kapitein Jack Sparrow komt hoogstpersoonlijk naar de game toe met een nieuwe, gratis uitbreiding. Via een compleet nieuwe verhaallijn wordt de bekende piraat van Disney naar de game gebracht en uiteraard zijn andere bekende gezichten uit de films ook van de partij. Zo is Davy Jones de grote schurk van de uitbreiding en zagen we ook Tia Dalma even voorbij komen.
starfield header imagef1641338103

4. Starfield releasedatum aangekondigd

Ook was Starfield één van de grootste klappers die Microsoft had tijdens de Xbox Bethesda Showcase. Na jarenlange afwezigheid is Starfield eindelijk klaar om getoond te worden en dat werd met een toffe trailer dan ook gedaan. Aan het einde van de trailer werd ook direct de releasedatum bekendgemaakt: 11 november 2022.
De game komt dus pas over een jaar, maar die releasedatum was niet het enige belangrijke detail. Zo komt de game namelijk vanaf dag 1 naar Xbox Game Pass. Tevens is de game exclusief voor de Xbox Series X/S en PC.

5. Redfall mét releasewindow bekendgemaakt

Om de show af te sluiten hield Xbox ook nog een troefkaart achter de hand in de vorm van Redfall. De nieuwe Xbox Series X/S (en PC) exclusieve titel van Arkane werd uit de doeken gedaan. Het spel belooft een co-op mix te brengen waarbij vampiers constant moeten worden verslagen.
De game zelf is een FPS in een open-world setting. Daar kun je dus samen met vrienden lekker vampiers afknallen met houten staken. De game moet single- en multiplayer-opties naadloos met elkaar mengen, waarbij je met maximaal vier spelers samen kunt genieten. De game staat op de planning voor de zomer van 2022.

6. The Outer Worlds 2 komt eraan

Eén van de tofste trailers die tijdens de E3 2021 Xbox Bethesda Showcase uit de doeken werd gedaan is de trailer van The Outer Worlds 2. De nieuwe trailer stond vooral in het teken van een komische voiceover die de toon weer goed wist te zetten. Deze maakte eigenlijk direct duidelijk dat de game best wel vroeg in ontwikkeling is.
Veel van de game werd dan ook niet getoond, behalve dat er een nieuw zonnestelsel op de planning staat. Dit betekent tevens dat er een nieuwe crew aanwezig is, maar een releasedatum hebben we nog lang niet. Dat is voor nu ook niet erg, want met een nieuwe game van The Outer Worlds kan Microsoft alleen maar voor een grote grijns zorgen.

7. Forza Horizon 5 komt dit jaar nog uit

Wel werd direct een releasedatum bekendgemaakt van het nieuwe Forza Horizon 5. De game werd tijdens de Xbox Bethesda E3 2021 showcase gewoon uit de doeken gedaan en direct voorzien van een releasedatum. De game komt namelijk op 9 november uit.
Dit keer gaat het Horizon Festival naar Mexico toe en dat belooft weer een toffe speeltuin te worden om lekker in rond te racen. De game komt naar zowel de Xbox One als de Xbox Sereis X/S en PC. Uiteraard krijgt de game ook tal van nieuwe modi.

De beste E3 2021 Xbox Bethesda Showcase aankondigingen

Uiteraard waren er nog veel meer toffe aankondigingen bij de Xbox Bethesda Showcase, zoals de releasedatum van STALKER 2 die nu op 28 april 2022 staat. Ook nieuwe aankondigen van titels, zoals Party Animals deden vele fans aanzetten tot juichen, terwijl de mysterieuze Contraband ons met een toffe teaser nog een nieuwe titel gaf om naar uit te kijken. Laat ons daarom in de reacties weten wat jij de tofste onthulling vond!
Dit artikel is in samenwerking met Xbox.