Top 10 beste PS5 games - Parels op de PlayStation 5

  De PlayStation 5 is nu een aantal maanden op de markt, terwijl steeds meer PS5 games verschijnen. Nu de Sony console ook steeds meer woonkamers siert, is het tijd om de beste games voor de Playstation 5 uit te lichten. Daarom zetten we de beste PS5 games aller tijden op een rijtje.

  Natuurlijk zijn er nog niet onwijs veel games voor de PlayStation 5. Je vraagt je misschien af of het daarom ook niet te vroeg is voor een lijst met de beste PS5 games. Wees niet bang, deze top 10 beste PS5 games wordt namelijk ieder kwartaal bijgewerkt. Als er nieuwe kroonjuwelen voor de PlayStation 5 verschijnen worden ze aan de lijst toegevoegd.

  Voor deze top 10 kijken we dan ook naar de tien games die het beste tot hun recht komen op de PlayStation 5. Dit kunnen ook PS4 games zijn met een PS5 upgrade waardoor ze noemenswaardig zijn. Natuurlijk staan native PS5 centraal en tellen die dan ook een stapje zwaarder dan games die er door een PlayStation 5 patch beter uitzien en spelen.

  10. Ghost of Tsushima

  Ghost of Tsushima is de game die spelers maar blijft belonen. Deze open world singleplayer game is constant een lust voor het oog is, waardoor de Photo Mode door velen aan de lopende band wordt gebruikt, iets wat op de PS5 dankzij verbeterde graphics nog vaker is voorgekomen. De PS5 upgrade gaf daarnaast tevens een boost in performance mee waardoor de game in 60 fps speelbaar is.

  Op de PlayStation 5 is de game dan ook op haar best. Gelukkig is er dan ook enorm veel om te beleven in het prachtig vormgegeven Tsushima. Van een meeslepend verhaal met de memorabele Jin Sakai tot de talloze side quests en personages die je onderweg ontmoet. Dan is er ook nog de heerlijke combat die je constant bezig houdt. In de geheel gratis co-op multiplayer kun je de speeluren dan ook nog eens flink opschroeven, maar dan met vrienden!

  9. Control: Ultimate Edition

  Ook Control: Ultimate Edition weet het ver te schoppen op deze lijst met beste PS5 games. Deze speciale, complete editie van de game draait als een zonnetje op de PlayStation 5 en maakt de beloftes waar die op de vorige generatie consoles niet goed vervuld werden. In tegenstelling tot de Xbox One en PS4 draait de game op de PS5 wel heerlijk in 4K of met een framerate van 60 fps.

  Hierdoor is dit bovennatuurlijke avontuur met Jesse Faden een stukje lekkerder (en mooier) om te spelen. Met een verhaal dat al top was dankzij het grote mysterie en een heerlijk is om terug te keren naar de The Oldest House. Al helemaal omdat je ook direct de twee uitstekende DLC’s kunt ervaren.

  8. Spider-Man Remastered

  In 2018 wist Marvel’s Spider-Man fans en nieuwkomers omver te blazen met een extreem toffe open world game die fantastische gameplay met een iconisch personage mengde. Slingeren voelde nog nooit zo heerlijk en Insomniac wist de personages eigen te maken, terwijl in de kern toch de bekende figuren uit de strips bleven bestaan. Het maakt de game één van de beste voor de PS4.

  Toch gooit de remaster voor de PlayStation 5 ook hoge ogen. Deze pakt het geweldige origineel uit 2018 inclusief de DLC’s erbij op en voorziet de titel van alle toeters en bellen die de PlayStation 5 mogelijk maakt. Native 4K, ray-tracing en zelfs 60 fps zijn allemaal mogelijk. Vooral die laatste feature doet veel voor de Remastered editie van de game. Die drukt de stempel namelijk en maakt dit de definitieve versie van de game die je moet spelen.

  7. Sackboy: A Big Adventure

  Sackboy: A Big Adventure is misschien wat onder de radar door gevlogen, maar is absoluut een titel die niet overgeslagen mag worden. Het is één van de beste 3D platformers die in de laatste jaren verschenen is en staat met recht schouder aan schouder met Mario als het op de kwaliteit aankomt. Sackboy: A Big Adventure zet plezier met iedere mechanic voorop in combinatie met een goede dosis verrassingen.

  Dialogen zijn grappig, de animaties zitten strak in elkaar en de muziek is op een compleet ander niveau. Sumo Digital heeft een heerlijke mix van eigen muziek met Top 40 hits samengevoegd die de gameplay daadwerkelijk verrijken. Grootste troef is misschien wel dat deze 3D platformer gewoon met vier spelers (offline en online) gespeeld kan worden voor een heerlijke co-op sessie, iets wat we over Super Mario Odyssey niet kunnen zeggen.

  6. It Takes Two

  De co-op titel van Josef Fares' Hazelight Studios maakt een verdiende intrede op deze lijst dankzij een heerlijk verhaal dat wordt ondersteund door nog toffere gameplay. Deze 3D platformer wisselt om de haverklap van genre waarmee het spelers weet te verbazen. Daarbij zitten de puzzels onwijs goed in elkaar waardoor je niet alleen op slimme manier moet samenwerken, maar ook uitgedaagd wordt.

  De game zit verder vol goede dialogen waarvan je tranen wegpinkt, zowel van het lachen als door de emotionele lading. Tel daarbij een lading aan toffe minigames op die een heerlijke pauze bieden tussen het verhaal door en je hebt een game die je simpelweg niet mag missen. Extra lichtpuntje voor PS5-gebruikers is de fantastische haptische feedback die je nog beter in de game trekt!

  5. Hitman 3

  Het derde en laatste deel in Hitman's World of Assassination trilogie is tevens het beste. Hitman 3 bracht in 2021 vernieuwing naar de reeks door middel van creatieve missies die steeds beter worden naarmate je ze vaker speelt, terwijl ontwikkelaar IO Interactive laat zien niet bang is om risico’s te nemen. In tegenstelling zelfs, het resulteert in één van de beste levels uit de hele reeks.

  Hitman 3 is dan ook een kroonjuweel op de PlayStation 5 dankzij de bloedmooie graphics die laten zien waartoe de PS5 in staat is met onwijs gecompliceerde gameplay. De mate waarop de ontwikkelaar ieder onderdeel van de levels heeft ontworpen is een staande ovatie waard. Die geven we dan ook terecht, terwijl we vervolgens weer snel in de huid kruipen van Agent 47 om nog meer creatieve moordcomplotten op te zetten.

  4. Assassin’s Creed Valhalla

  Met Assassin’s Creed Valhalla heeft Ubisoft een stap in de goede richting gezet om fans van het eerste uur te verblijden. Het viking avontuur combineert de stijlen van eerdere games door de inmiddels bekende RPG-mechanics te verweven met de geliefde Hidden Blade en lore van de reeks. Het is deze gedachtegang in combinatie met verbeterde combat (die nog bruter aanvoelt) die Valhalla tot één van de betere titels uit de serie maken.

  Wat de ervaring helemaal heerlijk maakt is dat Valhalla gebruik maakt van de PS5 hardware om de optimale ervaring te creëren. Zo zijn de adaptive triggers merkbaar wanneer je met pijl en boog door Engeland banjert, terwijl de 3D Audio een toffe manier is om nog verder op te gaan in de wereld. Natuurlijk mogen ook de stabiele 4K 60 fps instellingen niet vergeten worden, net als de moker snelle laadtijden die je binnen een paar seconden van de ene naar de andere kant van de wereld brengen.

  3. Astro’s Playroom

  De game waarvan velen zeggen dat het een veredelde tech demo is, weet ook hoge ogen te gooien. Het is nog steeds de beste PS5 game die duidelijk maakt waartoe de DualSense controller in staat is, maar dan verpakt in een toffe titel die PlayStation nostalgie ademt. De liefde van ontwikkelaar Asobi Team is op ieder moment van dit drie tot vijf uur durend avontuur duidelijk.

  Beter nog is het feit dat de 3D platformer een heerlijk tempo heeft en diverse uitdagingen biedt. Telkens weer wordt je aangemoedigd om ieder stukje van de wereld uit te pluizen terwijl heerlijke muziek de achtergrond vult. De game is ook nog eens gratis en standaard op de PlayStation 5 beschikbaar en dus een must-play voor iedere PS5 gebruiker.

  2. Demon’s Souls

  De remake van de game die een compleet nieuw genre tot leven wekte mag natuurlijk niet ontbreken wanneer we het over de beste PS5 games hebben. Demon’s Souls is een schoolvoorbeeld van een game die uitdaging heerlijk mengt met prachtige graphics en nog betere gameplay. Iedere ingedrukte knop op de controller is van belang terwijl de constante adrenaline je vooruit duwt.

  Met diverse, bloedmooie locaties die door 60 fps tot leven komen is Demon’s Souls ieder moment genieten. De remake van Bluepoint is dan ook aan een ieder aan te raden. Wie nog nooit een SoulsBorne-titel heeft durven aanraken, heeft met Demon’s Souls de perfecte game gevonden om mee in te stappen.

  Game Informer

  1. Marvel’s Spider-Man Miles Morales

  Op de PlayStation 5 was gelijk vanaf het eerste moment voorzien van een grote reden om de console te halen: Marvel's Spider-Man Miles Morales. Dit vervolg is naast een spin-off een duidelijke voortzetting van de 2018 game waarin Peter Parker de hoofdrol had. In veel opzichten is het solo avontuur van Miles misschien alleen wel een stukje beter. Naast alle toeters en bellen van de PS5 die optimaal benut worden, vertelt deze titel een beter verhaal dat vooral door de wat kortere duur memorabel blijft.

  Waar je de game in 20 uur volledig (inclusief Platinum troffee) kunt uitspelen, geniet je van ieder moment door de nog steeds uitstekende gameplay. Het hergebruik van Manhatten wordt dankzij een laag sneeuw grotendeels gerechtvaardigd doordat het goed helpt in het creeren van een eigen identiteit voor Miles Morales' Spider-Man. De soundtrack vol nummers die als oorwurm in je brein blijven steken helpen daar overigens ook enorm bij. Marvel's Spider-Man Miles Morales zorgt er uiteindelijk dan ook voor dat we niet alleen uitkijken naar Spider-Man 2, maar ook een nieuw, groter solo avontuur met Miles.

  De beste PS5 games op een rij

  Dit zijn de beste PS5 games die je als PlayStation 5 gebruiker niet mag missen. Denk jij dat er andere games in deze lijst horen? Laat het ons weten in de reacties. Iedere drie maanden werken we waar nodig dit artikel bij met nieuwe games, mits die de huidige selectie overtreffen.

  Benieuwd hoe de lijst is veranderd? Check hieronder de updates die we hebben gemaakt:

  2021/02/25 - It Takes Two naar plek 6, waardoor Sackboy: A Big Adventure, Spider-Man Remastered, Control: Ultimate Edition en Ghost of Tshushima een plekje omlaagschuiven. Ook wordt God of War van de lijst hierdoor verstoten.

  Marvel's Spider-Man - Miles Morales

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.