Update - Groot probleem met PS5 game nu verholpen

News
vrijdag, 12 april 2024 om 10:30
final fantasy vii rebirth charactersf1706797913
Spelers die de Platinum Trophy van Final Fantasy 7 Rebirth aan hun erelijstje willen toevoegen, moeten hopen dat ze de fysieke versie hebben. Voor eigenaren van de digitale versie is één trofee namelijk onmogelijk om te halen.

Update 2 - Final Fantasy 7 Rebirth Platinum is weer mogelijk

De Can't Stop, Won't Stop-quest is met een nieuwe update als het goed is gefixt, zo onthullden de (Japanse) patch notes van softwareversie 1.030. Final Fantasy 7 Rebirth-spelers kunnen de Platinum Trophy voor de game weer halen. De quest die dwarslag werkt nu naar behoren. Je moet hem alleen wel opnieuw spelen om er een Trophy voor te halen.

Update - Patch komt eraan

Square Enix heeft officieel erkend dat er inderdaad een probleem is met de quest 'Can't Stop, Won't Stop'. De ontwikkelaar komt binnenkort met een patch die het probleem moet oplossen. Wanneer de update precies komt is nog niet bekend.
Origineel bericht:
Voor veel PlayStation-spelers is een Platinum Trophy een felbegeerde beloning. Je krijgt de trofee namelijk alleen als je alle andere Trophies voor een game hebt behaald. Dan kan je echt zeggen dat je een game helemaal hebt uitgespeeld.
Het is alleen onmogelijk geworden voor spelers van Final Fantasy 7 Rebirth om de Platinum Trophy te behalen. Ten minste, als ze in het bezit zijn van de digitale versie van de game. Dat komt door de 1.020 patch die Square Enix heeft uitgebracht voor de RPG eind maart.
In de sidequest ‘Can’t Stop, Won’t Stop’ moet je een bepaalde score verbreken om een Trophy te behalen. In de digitale versie van Final Fantasy 7 Rebirth wordt jouw behaalde score alleen niet herkend door de game en is het niet mogelijk om de Trophy te behalen - en de Platinum Trophy is daarmee ook een onmogelijke opgave geworden.

Omslachtige oplossing voor het probleem

Het probleem wordt gemeld door verschillende spelers op de subreddit van de game. Het maakt niet uit welke score je haalt in de sidequest, de beloning zal je er niet voor krijgen. Spelers hopen dan ook dat Square Enix snel komt met een hotfix voor het probleem.
De enige oplossing om het probleem momenteel te fixen, is door Final Fantasy 7 Rebirth opnieuw te installeren en een eerdere save in te laden, voordat je bent begonnen met de quest. Dat meldt Kotaku. Deze oplossing werkt echter alleen voor de fysieke versie van de game en niet voor de digitale versie. De enige oplossing voor hen is te hopen op een patch.
Dit bericht is bijgewerkt op 5 april 2024.

Populair Nieuws