Beste kids games van 2018 - Kindvriendelijk en hartstikke tof

Article
zondag, 02 december 2018 om 14:00
xgn google image
Dit jaar zijn er weer een heleboel toffe games uitgekomen. Veel van die games hielden de ouders lekker zoet. Maar wat nu als er kinderen over de vloer lopen die ook graag eens de controller in de hand pakken? Dit zijn de beste kids games van 2018. Al deze games zijn geschikt voor kinderen die graag gamen.

10. Captain Toad Treasure Tracker (Switch, Wii U en 3DS)

Kijk eens naar dat schattige kopje van Toad. Smelt je niet helemaal weg? Tijdens dit hele spel ga je op pad met de schattige ontdekkingsreiziger en zijn vriendin Toadette. Dit keer ben je dus niet Mario maar eens het volk dat ooit nog vast zat in kastelen om Mario enkel te vertellen: 'sorry Mario, maar de prinses zit in een ander kasteel.' Captain Toad Treasure Tracker is gebaseerd op de minigame in Super Mario 3D World en is uitgebouwd tot een geweldige game die al beschikbaar was op Wii U en nu ook op Switch en 3DS.
De Nintendo Switch versie is uiteindelijk de meest complete en beste versie geworden. Mocht je daarentegen geen Switch hebben, dan is het ook een goed idee om aan de slag te gaan met de Nintendo 3DS-versie. Deze biedt dezelfde ervaring als het om toffe gameplay gaat, maar is gewoon wat minder mooi en minder krachtig dan de Switch-versie.
142607

9. Nintendo Labo Voertuigenpakket (Switch)

Nintendo Labo ligt op de grens tussen een game en een creatief knutselpakket. Het voertuigenpakket geeft je opnieuw een flinke lading karton waarmee je urenlang kunt knutselen. Het voelt tof om van een paar stukken karton je eigen voertuigonderdelen in elkaar te kunnen zetten. Het is bijna magisch om die stukken karton vervolgens ook nog eens echt in een game toe te passen. Welk pakket je ook neemt, Nintendo Labo is een tof bouwpakket waarbij je uren kunt bouwen en ook nog eens kunt gamen.
Nintendo Labo is perfect om samen met de kleinsten te doen. Waarschijnlijk hebben de allerkleinsten niet voldoende concentratie om al die bouwwerken in elkaar te zetten (het kan soms enkele uren duren voor het af is), maar als ouders alles in elkaar zetten, dan is het aan de kinderen om vervolgens volop van het speelgoed te genieten.
142608

8. LEGO The Incredibles (Switch, PS4, Xbox One en PC)

LEGO is al jarenlang bekend onder kinderen. Niet alleen kun je er fysiek de mooiste bouwwerken mee maken, ook kun je er mee bouwen in tal van videogames. Dit jaar springen LEGO The Incredibles en LEGO DC Super Villains er zeker uit. Beide games zijn dan ook aanraders als je van vrolijke avonturen houd, waarin je mag puzzelen en je even aan de slag mag gaan met bouwwerken gemaakt van de meest kleurrijke blokjes ooit.
LEGO The Incredibles is voornamelijk zo tof omdat het naadloos aansluit op de al even gave Disney-films. Daarnaast zit het spel vol met Disney Pixar-verwijzingen. Kruip dus in de huid van de superhelden en ga op avontuur. Verder is er één ding waar je sowieso van weg zult smelten: baby Jack Jack. Deze schattige baby heeft een pittige hoeveelheid superkrachten.
142609

7. Pokémon Lets Go Pikachu of Eevee (Switch)

Met Pokémon Lets Go Pikachu of Pokémon Let's Go Eevee heb je een game in huis die zeker geschikt is voor de kleinste gamers. Niet alleen ga je op avontuur met een heleboel schattige Pokémon, ook is dit spel veel gebruiksvriendelijker voor kinderen die voor het eerst kennismaken met Pokémon. Een groot deel van de ingewikkelde tactische dingen wordt overboord gegooid om plaats te maken voor simpele door Pokémon Go-geinspireerde mechanieken. Hierdoor voeg je met veel gemak nieuwe Pokémon aan je collectie toe.
Eerder publiceerden wij al de Pokémon Lets Go Pikachu review. Met kleurrijke graphics, co-op mogelijkheden en de nieuwe kijk op Pokémon, scoorde dit spel een 7.5
142610

6. Spyro Reignited Trilogy (PS4 en Xbox One)

Met Spyro Reignited Trilogy krijg je eigenlijk drie spellen voor de prijs van 1. Hoewel de jeugd de oorspronkelijke games nooit heeft meegemaakt, is dit een perfect moment om een gedeelde interesse te ontwikkelen. Terwijl ouders de nostalgie voor de oudere games op de PlayStation 1 voelen, kunnen de kids ook de charmes van dit spel ontdekken. Ervaar samen hoe het is om draken uit ijs te bevrijden, orbs te verzamelen of babydraken te zien groeien uit een ei dat je net hebt gespot. Dit spel is goed voor uren aan gameplezier.
In 1998 wilden kinderen al massaal met vuur spelen en nu krijgen ze opnieuw de kans. In de Spyro Reignited Trilogy review wordt duidelijk hoe iedereen zijn verzamelwoede kan aanwakker in drie games met prachtige graphics, toffe gameplay en prachtige muziek.
142611

5. Kirby Star Allies

Het roze bolletje Kirby staat bijna altijd garant voor een tof avontuur. Kirby Star Allies is geen uitzondering. Kirby en zijn vrienden gaan opnieuw op een avontuur dat dan wel kort mag zijn, maar de echte Kirby-fans weer veel vermaak zal bieden. Dit is Kirby's debuut op de Nintendo Switch en wat doet Kirby het goed. Met veel verschillende personages en een bijzondere hoeveelheid krachten om uit te proberen is dit een tof avontuur. Het spel is wat aan de korte kant (net als veel Kirby-games) maar die korte tijd is wel leuk.
Het avontuur van deze roze held kreeg maar liefst een 8.0 in de Kirby Star Allies review. De game werd voornamelijk geprezen omdat Kirby zo charmant is en nu wordt ondergedompeld in een grote co-op sensatie. Maar dit spel is in singleplayer zeker niet minder slecht!
142612

4. Luigi's Mansion (3DS)

Op de Nintendo GameCube wist Luigi al te laten zien wat een ongelooflijke angsthaas hij was. Toch kwam hij weer in actie om zijn loyaliteit naar zijn broer te laten zien en hem toch maar eens uit de handen van de nare King Boo te redden. Nu mag Luigi opnieuw op avontuur op de Nintendo 3DS. Het spel wordt nooit eng, maar wel spannend en brengt een heleboel toffe gameplay, waarbij je het ene na het andere spook in je stofzuiger zuigt. Zo maak jij kennis met de groene besnorde Nintendo-held die zo de vijfde Ghostbuster had kunnen zijn.
Dit spookverhaal kreeg maar liefst een 8.0 in de Luigi's Mansion 3DS review. Tijd om je 3DS en het spookhuis eens af te stoffen dus! Geen enkel spook is veilig als je kinderen met een grote grijns op hun gezicht al die spoken aan hun verzameling toevoegen.
142613

3. Overcooked 2 (Switch, PS4, Xbox One en PC)

Als één ding tof is, dan is het wel samenwerken in een spel. Overcooked zorgt ervoor dat twee tot vier spelers op de meest gekke manieren samen moeten werken om een maaltijd te bereiden. Het is hollen, vliegen, vallen en opstaan geblazen om sla te snijden, de borden te wassen, burgers te grillen en maaltijden op tijd af te leveren. In deze indie-game wordt van je verlangd dat je zo goed mogelijk met elkaar overlegt. Die maaltijden koken zichzelf niet en voor je het weet loopt alles in de soep. En dan keren de levels zich ook nog eens tegen je waardoor het al helemaal niet makkelijk wordt om een Michelinster te verdienen.
Uiteindelijk ontving Overcooked 2 maar liefst een 8.0 in de review. Daarnaast hebben we nog een aparte Overcooked 2 Surf N' Turf review geschreven, waarin we duidelijk laten zien dat je na het uitspelen van het spel nog niet klaar bent met deze ervaring. Surf 'n Turf is namelijk een toffe hoeveelheid downloadbare content die je speelplezier enkel vergroot.
142614

2. Donkey Kong Country Tropical Freeze (Switch en Wii U)

Iedere bezitter van de Wii U heeft al kunnen ervaren hoe verslavend het kan zijn om samen met deze behaarde aap op zoek te gaan naar bananen. In een grote platformer waar je urenlang in kunt verdwalen, kom je met een grijns op je gezicht steeds verder in de spelwereld. In deze port kan het avontuur opnieuw worden meegemaakt.
Leuk voor de mensen die de Wii U-versie hebben gemist en zelfs leuk voor een enkeling die de Wii U-versie wel heeft gespeeld. Alhoewel deze port niet echt extra content biedt, is de game zo goed dat je hem zelfs jaren na release nog eens opnieuw wil spelen.
Donkey Kong Country Tropical Freeze voor de Nintendo Switch, kreeg maar liefst een 8.0 in de review. Het spel is perfect voor mensen die wel van enige uitdaging houden, er is een heleboel om te verzamelen en te ontdekken plus je kunt losgaan met Funky Kong.
142615

1. Super Mario Party (Switch)

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Samen met iedereen kun je nu op de bank plaatsnemen om een zot spelletje Super Mario Party te spelen. Opnieuw wordt je ondergedompeld in een heleboel gekke minigames. Probeer bijvoorbeeld je biefstukje zo mooi mogelijk te garen of probeer elkaar zo hard mogelijk met een hamer op de kop te meppen. En zelfs wanneer je niet zo goed in de minigames bent, is er nog een kans om te winnen. Uiteindelijk kun je immers nog altijd sterren van anderen stelen.
In de Super Mario Party review werd al duidelijk dat dit het feest van het jaar is. Super Mario Party kreeg maar liefst een 9.5, omdat het altijd een feestje is. Uiteindelijk is Mario Party voor iedereen en daardoor staat hij bovenaan deze lijst met suggesties.

Beste kids games van 2018

Dit jaar zijn er weer flink wat games uitgekomen. Mocht jou favoriet niet tussen dit lijstje staan, laat jou suggestie dan horen in de reacties hieronder. Zo helpen we iedereen aan de beste kids games van 2018, zodat ook je kleine broertje of zusje zich niet hoeft te vervelend tijdens de feestdagen. En jij kunt ook gewoon mee spelen!