Vijf toffe Football Manager 2019 features - Details, details, details

  Voor de fanatieke voetballiefhebbers is Football Manager 2019 een droom die uitkomt. Zelf een carrière starten als manager en werkelijk waar alles zelf bepalen. Het kan allemaal in Football Manager 2019. Waar deze game zo goed is? Door deze vijf toffe Football Manager 2019 features!

  Bundesliga 1 en Bundesliga 2

  Football Manager is al jaren een franchise met games die ontzettend gedetailleerd zijn. Alle taken die een manager van een professionele voetbalclub heeft, moet jij ook gaan uitvoeren. Van het transferbeleid tot aan de trainingen en van de tactiek tot aan de teambesprekingen. Wanneer al deze details tot in de puntjes uitgewerkt zijn, verwacht je ook dat alle officiële competities en clubs in Football Manager aanwezig zijn. Maar tot aan Football Manager 2018 was dit niet het geval.

  Football Manager 2019 is namelijk de eerste game uit de franchise die over de rechten voor de Bundesliga en Bundesliga 2. Alle officiële badges, tenues en spelers uit deze competities kunnen worden gebruikt in de nieuwste Football Manager game. Het was ook gek dat een aantal van de grootste teams van de wereld, FC Bayern en Borussia Dortmund, geen officiële shirts en spelers hadden in voorgaande Football Manager games. Daarnaast is de Bundesliga een van de beste competities ter wereld, want er speler jaarlijks meerdere teams in de hoogste Europese competities.

  Jeugdspelers

  De toevoeging van de Bundesliga en Bundesliga 2 mag dan nieuw zijn voor Football Manager 2019, maar dat is de volgende feature niet. Toch blijft het een van de features die de games zo ontzettend diepgaand en meeslepend maken. De jeugdacademies van de verschillende clubs zijn enorm uitgebreid. Talenten kunnen zo op erg jonge leeftijd al meegenomen worden met het eerste elftal. En wanneer je dit slim aanpakt en de jeugdspeler niet overbelast, kan dit uitstekend zijn voor zijn ontwikkeling.

  De jeugdopleiding van Ajax is de op negen na beste ter wereld. Spelers als Brian Brobbey, Sontje Hansen en de gebroeders Timber worden gezien als enorme talenten. Wanneer de eerste spits van Ajax geblesseerd raakt, kun je er voor kiezen om de zestienjarige Brian Brobbey een kans te geven in het eerste elftal. Dit is slechts één voorbeeld van de vele mogelijkheden die er liggen in Football Manager 2019 als het gaat om jeugdspelers. Je kunt namelijk ook nog jeugdspelers aantrekken, verkopen, trainen, mee op trainingskamp nemen, persoonlijke training geven en ga zo nog maar even door!

  Football Manager 19 Touch

  Misschien zijn al deze mogelijkheden wel een beetje overweldigend voor de nieuwe spelers. Mensen die nog nooit eerder een Football Manager game hebben gespeeld, zijn waarschijnlijk onder de indruk van alle acties die iedere (virtuele) dag moeten worden ondernomen. Trainingen, tactische besprekingen, transfers, persoonlijke gesprekken met spelers, jeugdspelers aantrekken en oefenwedstrijden plannen. Dit zijn nog maar een paar van de taken die je iedere dag weer voorbij ziet komen, maar daarvoor heeft Football Manager een oplossing gevonden.

  Naast de volledige game is er namelijk ook nog Football Manager 19 Touch. Voor deze versie van Football Manager 19 heb je ten eerste een minder goede PC nodig en dus is het voor meer mensen mogelijk om de game te spelen. Alle randzaken worden in deze versie van de game weggenomen. Je kunt nog altijd kiezen uit ruim 2000 verschillende clubs, zelf je tactiek bepalen, je eigen filosofie bepalen en jeugdspelers ontwikkelen. De game regelt de randzaken allemaal zelf voor je, waardoor het een handige optie is wanneer je niet veel tijd hebt.

  VAR en doellijntechnologie

  Het doel van Football Manager is een zo realistisch mogelijk beeld geven van de dagelijkse taken van een manager. De scheidsrechters, spelers en fans worden allemaal aangestuurd door de AI. De scheidsrechters maken dus eigenlijk helemaal geen fouten, maar daar komt in deze nieuwe Football Manager game verandering in.

  Er is de laatste tijd enorm veel controverse over de VAR en doellijntechnologie. Deze twee zaken die in het echte voetbal veelal zijn toegepast, zijn nu ook beschikbaar in Football Manager. Het kan wel eens voorkomen dat de wedstrijd wordt stilgelegd, omdat de scheidsrechter op het scherm aan de zijkant van het veld gaat kijken. Op deze manier heb je nog meer het gevoel dat je naar een echte voetbalwedstrijd zit te kijken, ook al zijn de graphics niet van hoogstaand niveau.

  Tutorials

  Eerder in dit artikel hebben we het al gehad over Football Manager 19 Touch; een makkelijkere versie van Football Manager. Maar is nog een feature die de nieuwe spelers kan helpen om de basis van Football Manager 2019 onder de knie te krijgen. In Football Manager 2019 zijn er namelijk voor bijna iedere actie tutorials beschikbaar. Wanneer je een nieuwe carrière start krijg je de eerste keer voor iedere handeling een uitleg. Dit kan zijn voor de transfers, tactiek, opstelling, jeugdspelers en ga zo nog maar even door!

  Op deze manier krijg je binnen een mum van tijd de fijne kneepjes van het vak aangeleerd. Het blijft allemaal nog ingewikkeld, maar je hebt alle features in ieder geval een keer uitgebreid gezien. Hierdoor maak jij een veel betere start aan jouw Football Manager 2019 carrière!

  Football Manager 2019

  Verkijgbaar vanaf 2 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.