Foto: Kevin de Bruin (alle foto's)

Eerder recenseerden wij het concept al in onze Nintendo Labo review nadat wij zowel het Robotpakket als het Mixpakket flink onder handen hebben genomen. Dit pakket is prima vergelijkbaar met de eerdere twee pakketten: zo betaal je straks 69,99 euro voor een paar vellen karton en wat software. Maar gelukkig krijg je veel knutselplezier voorgeschoteld doordat je creaties tot leven wekt voor tal van minigames. Hiervoor ben je urenlang met materiaal bezig dat met veel tact moet worden behandeld, want anders gaat het vrij snel stuk.

In deze Nintendo Labo Voertuigenpakket review kijken wij voornamelijk wat voor leuke nieuwe bouwwerken je met dit nieuwe pakket kunt maken en hoe je deze op creatieve wijze kunt inzetten om verschillende spelletjes te spelen. Op die manier weten we of het opnieuw de moeite waard is om deze kartonverzameling in huis te halen.

Nintendo Labo Voertuigenpakket review

Lekker gassen!

Het Nintendo Labo Voertuigenpakket haalt in ieder geval het meest belangrijke van een voertuig naar je woonkamer: het gaspedaal. Na ruim een uur geknutsel kun je dit bouwwerk gebruiken voor een kleine Slot Cars minigame waarbij je zo hard mogelijk over verschillende circuits probeert te scheuren. Hoe harder je het pedaal indrukt, hoe sneller je gaat, al is het soms niet het beste idee om als een snelheidsduivel door de bochten heen te scheuren. Als je telkens uit de bocht vliegt, breek je immers geen wereldrecords!

Alhoewel het racen eventjes leuk is, ben je er snel op uitgekeken. Je snakt naar meer dan enkel de controle over hoe hard je rijdt. Om een nieuwe minigame te kunnen spelen moet je daarentegen meer dan twee en ]een half uur lang met het karton in de weer. Eerst moet je een stuur maken en vervolgens moet je ook nog eens een autosleutel maken om je motor te kunnen starten. Al die onderdelen zijn leuk maar vragen veel tijd en concentratie.

Nintendo Labo Voertuigenpakket review

Ga op avontuur!

Deze keer wordt die tweeënhalf uur knutselen gelukkig flink beloond, want je wordt nu in een wat grotere game gegooid. Vol plezier mag je met je auto de avonturenmodus verkennen en terwijl je steeds meer delen van een map onthult kun je onderweg verschillende missies uitvoeren. Zo wordt van je verlangd dat je de tank vol gooit met benzine, een robot helpt die is gestrand omdat hij is vergeten te tanken, speel je een potje golf door met je auto een golfbal in een hole te botsen en doe je nog meer gekke missies in een grappige spelwereld.

De missies kun je ook nog wat fijner maken door een aparte standaard voor je Switch scherm in elkaar te knutselen of door een spuitbus te maken waardoor je in een speciale garage je wagen kan onder spuiten met graffiti. Dit zijn kleine knutselwerkjes die erg fijn zijn om tussen zulke tweeënhalf urende projecten door te doen. Want als je de rest van de hoofdattracties wilt meemaken die de avonturenmodus heeft, dan moet je aan de slag!

Nintendo Labo Voertuigenpakket review

Ter zee en ter lucht

Als je klaar bent met je auto door de speelwereld van de avonturenmodus te scheuren, dan is het namelijk tijd om hetzelfde riedeltje met missies opnieuw te herhalen. Je mag met nieuwe voertuigen nieuwe gebieden en missies ontdekken. Hiervoor blijf je niet alleen op de grond, maar ga je ook diep onder water. Nee, de snorkel op de foto maak je niet met Nintendo Labo, maar die kartonnen onderzeeër wel. Een kartonnen doos met aan beide kanten een draaibaar rad wordt je stuur. Beide raderen laten een motor van je onderzeeër draaien.

En wanneer je het niet ziet zitten om natte voeten te halen, dan kun je ook uiteindelijk nog de lucht onveilig maken door pak hem een uurtje aan een vliegtuig te knutselen. Met dat vliegtuig kun je uiteindelijk ook weer missies in de avonturenmodus doen en nieuwe dingen ontdekken. Met je drie voertuigen kun je alle vrijgespeelde gebieden ook nog gebruiken voor een race tegen de klok in de modus Rally. Die kun je solo maar ook met meer spelers spelen.

In het begin is deze spelstand helemaal niet zo interessant maar als je verder in de avonturenmodus bent geraakt, dan speel je steeds meer vrij en kun je ook met de Rally een flinke tijd zoet zijn. Met een onderzeeër racen kan best gaaf zijn.

Nintendo Labo Voertuigenpakket review

Nintendo Labo Voertuigenpakket review - Knutselplezier!

Uiteindelijk is het Nintendo Labo Voertuigenpakket weer erg tof als je ook maar een beetje van knutselen houdt. Terwijl de minigames erg leuk zijn voor de allerkleinsten, kunnen volwassenen zich uitermate goed vermaken door al die bouwwerken zorgvuldig in elkaar te zetten. Toch is ook het Voertuigenpakket (69,99 euro) erg prijzig voor wat vellen karton die ook niet gemaakt zijn om lang mee te gaan.

Deze creaties worden tof maar ook erg groot, wat opbergen lastig maakt. Je kunt alles weer uit elkaar halen, maar dan ben je de eerstvolgende keer dat je wilt spelen weer tweeënhalf uur bezig voor je in je auto kunt rondscheuren. Handig is uiteraard anders.