Top 10 beste games van 2019 tot nu toe - Toptitels alom!

  Wat vliegt de tijd zeg. Voor je het weet is het jaar alweer door de helft en is het dus tijd om de beste games van 2019 tot nu toe op een rijtje te zetten. Het jaar opende met een grote knal die zich tot nu toe goed heeft doorgezet!

  De lijst die we hebben samengesteld voor de beste games van 2019 tot nu toe zal je misschien verrassen. Niet alleen kijken we naar onze eigen reviews, maar ook naar hoe de game in bredere zin is ontvangen. Reviews worden immers door iedereen verschillend beoordeeld, dus het is niet meer dan logisch om het breder te trekken om de absolute toppers van dit jaar te vinden!

  10. Mortal Kombat 11

  We trappen deze lijst met beste games van 2019 tot nu toe af met een titel waarvan je bijna zou vergeten dat de release dit jaar was. We hebben het natuurlijk over Mortal Kombat 11, de nieuwste game in de bekende vechtreeks. De game werd ontzettend goed ontvangen door het publiek vanwege het verbeterde vechtsysteem en sterke verhaal.

  Toch kreeg de game wel wat kritiek, want niet iedereen was te spreken over de langzame progressie. Deze werd namelijk erg opgerekt waardoor spelers meer tijd in de game moesten steken om leuke customization features vrij te spelen. Die tactiek mag van ons een flinke fatality krijgen en gelukkig zien die er beter uit dan ooit in Mortal Kombat 11!

  Meer lezen over Mortal Kombat 11? Check dan onze review van de game! Mortal Kombat 11 is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

  9. F1 2019

  Het huidige seizoen van Formule 1 is alweer halverwege en dat betekent ondertussen ook weer een nieuwe titel van Codemasters. De ontwikkelaar heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd van de franchise en zorgt elke keer weer voor flinke stappen, in tegenstelling tot andere, elk jaar terugkerende sporttitels.

  Spelers zullen bijvoorbeeld niet meteen in een Formule 1-auto stappen wanneer ze een nieuwe carrière beginnen, maar zullen eerst zichzelf moeten bewijzen in Formule 2. Weten ze goede prestaties te leveren? Dan krijgen ze een kans bij één van de topteams, zoals Mercedes of Red Bull. Kijk er bovendien niet raar van op als je Max Verstappen ziet rijden in een Renault of Lewis Hamilton de overstap maakt naar Ferrari, want F1 2019 is de eerste Formule 1-titel waarbij bestaande coureurs van teams kunnen wisselen.

  De game ziet er bovendien fenomenaal uit. De lichtweerkaatsing op de circuits is sterk verbeterd en met name avondraces, zoals de Grand Prix van Singapore, zien er daardoor prachtig uit. Bovendien is er niks beter dan om met 300 kilometer per uur over het asfalt van Monza te scheuren.

  Meer lezen over F1 2019? Check dan onze review van de game! F1 2019 is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  8. Total War: Three Kingdoms

  Plek acht van onze beste games van 2019 tot nu toe lijst gaat naar het pareltje op de PC, genaamd Total War: Three Kingdoms. De nieuwe titel van Creative Assembly brengt je naar het oude Oosten van de tijdsperiode van de Three Kingdoms. Deze interessante (en vaak vergeten geschiedenis) zit vol met toffe dingen om te ontdekken en memorabele personages.

  Dit komt mede door de gloednieuwe Romance-modus die een alternatieve versie van het verhaal vertelt. Hierdoor krijgen spelers keuze in wat voor soort verhaal ze willen ervaren. Namelijk dat wat in de geschiedenisboeken staat of een epische romantisering van wat er daadwerkelijk gebeurd is.

  Meer lezen over Total War: Three Kingdoms? Check dan onze review van de game! Total War: Three Kingdoms is nu verkrijgbaar op de PC.

  7. Cadence of Hyrule - Crypt of the NecroDancer Featuring The Legend of Zelda

  Toch is het niet alleen maar AAA-geweld dat je in deze lijst met beste games van 2019 tot nu toe gaat vinden. Plek zeven wordt namelijk toebedeeld aan Cadence of Hyrule. Deze kleine indie wist vriend en vijand niet alleen te verbazen, maar ook nog eens om ze te laten dansen!

  De game draait namelijk om het slaan en schoppen van vijanden op de maat van de muziek. Dit moet je nu doen in de sferen van The Legend of Zelda, waarbij de remixes van de bekende muziek de boventoon voert. Dit komt dan ook onwijs goed tot zijn recht, waardoor we de game één van de beste Legend of Zelda-spinoffs noemden in onze review.

  Meer lezen over Cadence of Hyrule? Check dan onze review van de game! Cadence of Hyrule is nu verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

  6. Apex Legends

  Net buiten de top vijf valt de verrassing van het jaar: Apex Legends. De gloednieuwe titel van Respawn Entertainment kwam zomaar uit de lucht vallen, wat wel toepasselijk is, aangezien je dat ook in de game moet doen. Het is namelijk een soort van Fortnite, maar dan wel in handen van de oorspronkelijke makers van Call of Duty 4: Modern Warfare.

  Het bleek een gouden ei te zijn, want voor een korte periode wist nieuweling Apex zelfs koning Fortnite van de troon te stoten. Inmiddels is het tweede seizoen van de battle royale-titel begonnen en speelt iedereen nog steeds als een malle. Het is dan ook zeker één van de beste games van 2019 tot nu toe en heeft dan ook terecht een plekje in deze lijst verdient.

  Meer lezen over Apex Legends? Check dan onze review van de game! Apex Legends is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  5. Super Mario Maker 2

  Zo net in de top 5 is het tijd om te spreken over Super Mario Maker 2, op kantoor beter bekend als, het oneindige cadeau. De game draait namelijk in grote delen om de community die de titel speelt en levels creëert. Hierdoor krijg je telkens weer nieuwe levels en uitdagingen met je favoriete loodgieter en kun je dus voor altijd Super Mario Maker 2 blijven spelen.

  Als je even niet online wil of gewoon even inspiratie op wil doen voor levels kun je in het tweede deel ook los met de singleplayer. Die bevat vol met innovatieve levels die je inspiratie laten opdoen en flink wat uitdaging bieden. Het is daarom met recht één van de beste games van 2019 tot nu toe.

  Meer lezen over Super Mario Maker 2? Check dan onze review van de game! Super Mario Maker 2 is nu verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

  4. Kingdom Hearts III

  Ook Kingdom Hearts III heeft een plekje in de beste games van 2019 tot nu toe weten te bemachtigen. De game kwam na jaren (die voelden als eeuwen) wachten uit en wist ook nog eens hoge ogen te scoren. Het nieuwe avontuur van Sora en zijn Disney-maten was een waar genot om te spelen en met het detail waarin alles was opgepoetst kon je zien dat de makers veel liefde in de titel stopten.

  Voor fans van de serie was het dan ook een prachtig einde die de deur wagenwijd open liet voor een nieuw deel. De game voelde soms alleen wel wat eentonig door de het vechtsysteem dat ietswat eenvoudig was, maar dat moet de pret niet drukken. De game kreeg van onze reviewer Nicky zelfs de hoogste score van het jaar, maar dat wil dus niet gelijk zeggen dat de game op de eerste plaats staat in deze lijst met beste games van 2019 tot nu toe.

  Meer lezen over Kingdom Hearts III? Check dan onze review van de game! Kingdom Hearts III is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4 en Xbox One.

  3. Sekiro: Shadows Die Twice

  Eén van de games die boven Kingdom Hearts III uit wist te stijgen is de gloednieuwe titel van FromSoftware, genaamd Sekiro: Shadows Die Twice. De extreem moeilijke titel weet je telkens weer een extreme uitdaging voor te schotelen. Die uitdagingen komen in verschillende vormen van keiharde gevechten waarbij precisie en geduld de boventoon voeren. Heb je dat niet, is het al snel game over.

  Toch valt het zeker aan te raden om de volledige game te spelen vanwege de diepgaande lore van deze oude Japanse fantasy-setting. Er zijn tal aan geheimen om te ontdekken en dat doe je onder andere met je fantastische grijphaak die voor één van de beste mechanics van het jaar zorgt. Het is met recht één van de beste games van 2019 tot nu toe en de kans dat de titel uit de lijst valt dit jaar lijkt dan ook erg klein.

  Meer lezen over Sekiro: Shadows Die Twice? Check dan onze review van de game! Sekiro: Shadows Die Twice is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  2. Fire Emblem: Three Houses

  Het zilver in deze lijst met beste games van 2019 tot nu toe gaat naar Fire Emblem: Three Houses. Er valt nog te twisten over het nalatenschap van deze Nintendo-titel aangezien de game vrij recent is verschenen, maar ten tijde van schrijven is het zeker een titel waar veel harten sneller van gaan kloppen. Dit heeft meerdere redenen, waaronder de replay-waarde.

  De game kun je met drie verschillende huizen spelen die elk voor andere verhaallijnen zorgen die je per stuk zeker 70 uur bezighouden. Daarnaast zijn de personages ook nog eens ontzettend memorabel en is de tactische gameplay om van te smullen. Nintendo laat zien dat ze 2019 willen domineren met toptitels, maar toch is er maar één die de strijd kan winnen en die vind je op de volgende en tevens laatste pagina.

  Meer lezen over Fire Emblem: Three Houses? Check dan onze review van de game! Fire Emblem: Three Houses is nu verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

  1. Resident Evil 2 Remake

  De beste game van 2019 tot nu toe is een oude klassieker die Capcom dit jaar volledig opnieuw heeft uitgevonden, namelijk Resident Evil 2 Remake. De game is terug van weggeweest en is in de basis nog steed hetzelfde. De personages waar je van hield (Leon en Claire) zijn terug in Raccoon City en moeten wederom de stad zien te ontvluchten.

  Dit keer doe je dat alleen op een compleet andere manier, want de gameplay is volledig op de schop gegaan. Nieuwe puzzels, een nieuwe camera (en dus een nieuw perspectief) zorgt voor een compleet andere ervaring dan dat van het origineel. Je ziet niet vaak dat een klassieker wordt overtroffen door een remake, maar dat is in het geval van Resident Evil 2 Remake volledig het geval. Daarvoor kunnen we niet anders dan een diepe buiging nemen en dus kronen we Resident Evil 2 Remake tot de beste game van 2019 tot nu toe.

  Meer lezen over Resident Evil 2 Remake? Check dan onze review van de game! Resident Evil 2 Remake is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  De beste games van 2019 staan nog niet vast

  Deze lijst zet de beste games van 2019 tot nu toe op een rijtje, maar het jaar is nog niet voorbij. Er komt nog een tropische stortbui vol games aan dit najaar. Denk aan Borderlands 3, The Outer Worlds en natuurlijk Death Stranding. De vraag is of die games een plekje in dit rijtje weten te veroveren.

  Laat ons in de reacties weten wat jouw favoriete game van dit jaar is tot nu toe. Vergeet ook niet om ons te liken op Facebook en Twitter. Volg ons ook op Instagram voor exclusieve content die je nergens anders vindt!. Ook kun je abonneren op ons YouTube-kanaal, waar we toffe nieuwe video’s plaatsen, zoals de wekelijkse Reageer en Win!

  Mortal Kombat 11

  Verkijgbaar vanaf 23 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.