Cadence of Hyrule Review - Muzikaal waardige Zelda spin-off

  Zelda spin-offs zijn niet bepaald een succesformule en de horrorverhalen over Zelda-titels op de Philips CDI uit de jaren 90 zitten bij vele liefhebbers nog diep begraven. Nu krijgt indie-ontwikkelaar Brace Yourself Games, bekend van Crypt of the NecroDancer, de kans. Is Cadence of Hyrule een waardige Zelda spin-off? Je leest het in de Cadence of Hyrule review.

  De basisprincipes van Cadence of Hyrule zijn volledig gebaseerd op een andere titel van Brace Yourself Games, Crypt of the NecroDancer, en draaien erom dat jij alleen kunt aanvallen en bewegen op het ritme van de muziek. Onderin je scherm zie je constant een balk met daarop de beats, zodat jij precies weet wanneer je wel of niet kunt bewegen of juist een vijand kunt benaderen.

  Beste van twee werelden

  Deze balk is ook uit te zetten voor gamers die er niets mee hebben, of het juist lastig vinden, maar wij raden dat af. Het is even door de zure appel heen bijten en vooral het begin is heerlijk lastig en wennen als je Crypt of the NecroDancer nooit hebt gespeeld, maar na een goed uurtje snap je de basis en verlies jij jezelf in de wereld van Cadence of Hyrule.

  De titel is dan ook het beste van twee werelden, want het combineert bewegen en aanvallen op alom bekende Zeldadeuntjes, die in een spiksplinternieuw remixjasje zijn gestoken voor Cadence of Hyrule, met die echte Legend of Zelda-gameplay. Het product wat daardoor overblijft is een fantastisch en enerverend avontuur waar je gemakkelijk meerdere uren in kwijtraakt.

  Cadence of Hyrule review

  En weer opnieuw

  In die meerdere uren ben je vooral aan het dwalen door Hyrule en ontdek je diverse omgevingen. Maar hetgeen wat jij het meeste doet in het begin is het loodje leggen, want Hyrule en zijn monsterlijke bewoners zijn genadeloos en na drie ferme tikken begin jij weer bij je laatste savepunt. Als je doodgaat verlies jij ook al je rupees en verzamelde items, maar de belangrijkste voorwerpen uit de Zelda-reeks blijven wel bij je. Denk hierbij aan de pijl en boog, hookshot, boemerang en meer.

  Je ontdekkingsreis door Hyrule wordt op een gegeven moment een stuk makkelijker als je heart containers en extra diamanten vindt. Met deze diamanten kan je namelijk diverse items kopen, of zelfs upgraden, om ze sterker te maken. En vertrouw ons: je gaat erg veel items vinden.

  Want tijdens je avonturen door Hyrule sprokkel je namelijk constant voorwerpen bij elkaar die je provisorisch kunt gebruiken. Zo komen spades, fakkels, laarzen en verschillende ringen in allerlei vormen en maten voorbij die tijdelijk inzetbaar zijn. Zo kan jij met een spade grote hompen zand wegscheppen, terwijl een fakkel voor licht in de duisternis zorgt bij de vele grotten.

  Cadence of Hyrule review

  Instrumentenjacht

  En reken er maar op dat jij veel grotten gaat zien, want Cadence of Hyrule heeft veel kenmerken van de eerste Legend of Zelda-titel uit 1986 en het recente Breath of the Wild. Ontdekken is broodnodig en de wereld is opgedeeld in diverse gebieden, waarbij elk domein wel van die typische geheimen heeft die je gewend bent uit de Nintendo-reeks. Een verborgen ingang achter een struik of juist een muur met enkele barsten, waardoor een welgeplaatste bom de gang vrij kan maken.

  Jouw uiteindelijke doel in Cadence of Hyrule is om de slechterik Octavo te stoppen, die met een magische fluit Link, Zelda en de koning van Hyrule in slaap heeft gebracht. Daarvoor moet jij door de wijde wereld van het inmiddels mythische landschap dwalen en vier kerkers vinden, de desbetreffende eindbazen verslaan en de instrumenten verzamelen die zij bezitten, om vervolgens Octavo te confronteren en uit te schakelen.

  Word té gemakkelijk

  En zoals wij al melden doe je dat met diverse hebbedingetjes en extra upgrades, maar die nemen een groot gedeelte van de charme van Cadence of Hyrule weg. Na het ontzettend lastige begin, waarin jij aanvalspatronen van vijanden leert en altijd goed luistert naar de thematische deuntjes om jouw aanval perfect uit te voeren, wordt de game een stuk makkelijker.

  Met meerdere items en hartjes worden zelfs de gevaarlijkste gebieden, waar een scala aan vijanden jouw bloed aan haar zwaard of speer wil rijgen, een comfortabele en eenvoudige wandeling. Je zal niet meer om de haverklap doodgaan en verzamelt aan de lopende band sterkere items, waardoor je binnen de kortste keren oppermachtig bent.

  Cadence of Hyrule review

  Samen sta je sterker!

  Bovendien is Cadence of Hyrule geen grote titel en kan je binnen tien uur de credits over je scherm zien rollen. Dat is absoluut geen doodzonde, want je bent constant op zoek naar geheimen en nieuwe locaties, maar een langer avontuur in deze wereld is wenselijker. Gelukkig is daarvoor een kleine oplossing in de vorm van de diverse kleine dungeons die je tegenkomt. Deze worden willekeurig gegeneerd en kunnen voor meerdere uren speelplezier zorgen.

  Daarnaast is het ook mogelijk om met zijn tweeën door Hyrule te dwalen via de co-op modus. Niet alleen is het grandioos om Zelda en Link samen door de wereld te zien dwalen, strijden en overleven, het maakt de game zelfs nog makkelijker. En vooral in het begin zal dat voor veel spelers een verademing zijn. Als namelijk één van de twee gamers sterft, is het avontuur nog niet voorbij, want die speler wacht dan bij een savepunt op jou om gered te worden.

  Cadence of Hyrule review

  Cadence of Hyrule Review – Beste Zelda spin-off!

  Brace Yourself Games levert een eindproduct af waar menig studio jaloers op mag, misschien zelfs moet, zijn. Cadence of Hyrule is een titel die het beste van Crypt of the NecroDancer combineert met The Legend of Zelda. De gameplay is fantastisch en uitdagend, de meerdere deuntjes die in een nieuwe vorm voorbijkomen zijn fenomenaal en de algemene sfeer is op-en-top Zelda en dat is heerlijk.

  Het is jammer dat de game snel erg makkelijk wordt, maar toch moet elke Zelda-fan Cadence of Hyrule proberen, want dit is daadwerkelijk één van de beste Zelda spin-offs die ooit is gemaakt. En voor 25 euro dansen wij met alle liefde op de beats van Cadence of Hyrule!

  8.8

  De plus- en minpunten

  • Eén van de beste Zelda spin-offs
  • Fantastische muziek
  • Enerverende gameplay!
  • Ware ontdekkingstocht
  • Helaas te kort
  • Wordt snel erg makkelijk

  Cadence of Hyrule - Crypt of the NecroDancer Featuring The Legend of Zelda

  Verkijgbaar vanaf 13 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.