Apex Legends Review - Frisse wind die door het battle royale genre blaast

  Na urenlang te hebben geploeterd op Battle Royale games als Fortnite en PUBG is het onderhand tijd voor een frisse wind in het battle royale genre. Apex Legends, van de makers van Titanfall geeft een fris, maar ook bekend gevoel aan battle royale games. Tevens heeft de game een aantal aardig leuke toevoegingen, zoals je in deze Apex Legends review leest.

  Tijdens het maken van deze Apex Legends review storten wij ons in de next level battle royale game met een futuristisch tintje. Voor een battle royale game heeft Apex Legends nog iets van verhaal in zich, maar ook niet veel. Apex Legends, van de makers van Titanfall speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen van Titanfall af. Er zijn geen titans waar je in rond kan paraderen.

  Het doel van de massief grote gevechten met maximaal 60 spelers is het verzamelen van geld, maar ook strijden om de roem die de winnaar met zich meebrengt, tot zover de verhaallijn van Apex Legends. Dit wordt al gelijk duidelijk bij het opstarten van de game.

  Er wordt verteld dat de Legends (wat de karakters zijn waarmee je speelt) allemaal om verschillende redenen meedoen. De één doet mee voor de roem en een ander karakter doet weer mee omdat hij geen keus heeft, In het verdere verloop van Apex Legends merk je vrijwel niets van deze verhalen, er zit ook geen storymode in.

  Apex Legends jumpmaster

  Apex Legends jumpmaster

  Een hele fijne toevoeging in Apex Legends is de optie om een Jumpmaster aan te wijzen. Voordat je squad (die bestaat uit drie spelers inclusief jijzelf) uit het vliegtuig springt wordt er een Jumpmaster uitgekozen. Deze persoon bepaalt tijdens de duik naar het oppervlak waar de gehele squad gaat landen.

  De toegewezen jumpmaster kan op zijn beurt ook de rol afwijzen, waarna iemand anders de rol toegewezen krijgt. Tijdens de duik kunnen de andere twee squadleden aangeven waar zij het liefst willen landen en zij kunnen ook breken van de groep en hun eigen weg zoeken naar beneden.

  Screenshot uit Apex Legends

  Fijne gameplay met een mix van verschillende games

  Tijdens het maken van de Apex Legends Review storten we ons in de mega map die veel weg heeft van Titanfall. Soortgelijke constructies en graphics zijn terug te vinden in Titanfall 1 en 2. De hoge gebouwen waar free-run activiteiten op worden gedaan missen alleen in Apex Legends. Free-runnen is ook niet mogelijk, wat jammer is. Een grote open map met veel ruimte geeft juist veel mogelijkheid voor allerlei soorten luchtcapriolen.

  De mogelijkheid om uit 8 Legends te kiezen die allemaal eigen skills hebben doet ons denken aan het karaktersysteem van Overwatch, in tegenstelling tot andere Battle Royale Games, waar je karakter alleen cosmetisch is.

  Uitgebreide omgevingen

  Net als in Fortnite wordt de ring waar de game zich voortzet steeds kleiner. De map is vergelijkbaar ingedeeld aan andere battle royale games. Je hebt een aantal hotspots waar veel behuizing is en waar waarschijnlijk meer loot te vinden is en er zijn grote open vlaktes waar je moet uitkijken dat niemand je ziet. Het tempo ligt vrij hoog en het duurt meestal ook niet lang totdat je een andere squad tegenkomt.

  Er is ook een aantal belangrijke punten op de map dat jou en je squad kan helpen met verloop van de game. Tijdens de sprong naar de map vliegt het Supply Ship rond waar je ook op kunt landen. Hier zijn bruikbare stukken loot te vinden als wapens, pantser en gezondheidskits.

  Ook is er op de vergrote map in het menu te zien dat er af en toe een blauwe cirkel verschijnt. In deze zone heb je de kans dat je betere wapens vindt met extra aanpassingen, zogenaamde hotzones. Dat is ook één van de fijne toevoegingen aan Apex Legends, al heb je een wapen opgepakt, je kan veel aan het wapen veranderen zoals een ander magazijn eraan toevoegen of een nieuwe scope erop zetten. Bij de meeste shooter games kan dit alleen vooraf de game begint en bij bijvoorbeeld Fortnite heb je geen keus en moet je het wapen gebruiken hoe je het hebt opgepakt.

  Tijdens de match landen er dikwijls ook kratten met extra loot op de map, deze zogenaamde Supply drops zijn essentieel voor een goed verloop van de wedstrijd, aangezien ze meestal betere loot bevatten dan wat je op dat moment bij je draagt. Wees dan ook niet te langzaam om naar deze Supply drops te gaan, aangezien dit zeer gewilde items zijn in Apex Legends.

  De map van Apex Legends

  Essentiële items om te hebben

  Naast een arsenaal aan wapens wat je kan oppakken zijn er ook belangrijke items die je nodig gaat hebben. De belangrijkste hiervan zijn toch wel het pantser, helm medkits en shieldcells, die je schild en gezondheid weer aanvullen. Van al deze items zijn er verschillende tiers te vinden, waarvan de één meer voordelen geeft dan de andere.

  Belangrijk om te weten is, als je een shieldcell hebt opgepakt kan je hem nog niet gebruiken. Je moet eerst body armour aan hebben en pas dan kan je je schild aanvullen. Ga dus eerst op zoek naar body armour en focus je later op de shieldcells.

  Het tempo ligt vrij hoog en vooral aan het begin van de game. Land je in een dicht behuisde omgeving, dan kan je er gif op innemen dat je een andere squad tegenkomt. ga dus zo snel mogelijk op zoek naar items, of probeer te landen in een minder dichte omgeving.

  De wapens van Apex Legends zijn in 6 categorieën verdeeld: Sniper Rifles, Shotguns, Pistols, Light Machine Guns, Submachine Guns en Assault Rifles. Er zijn binnen deze categorieën 2 tot 4 wapens te vinden, met een verrassend groot aantal skins voor elk wapen om te unlocken. Wapenattachements zijn niet van tevoren te kiezen, deze vind je tijdens de game.

  Een zeer spijtige toevoeging aan Apex Legends zijn de microtransacties. Spelers kunnen met echt geld Apex Coins aanschaffen, waarmee er skins kunnen worden gekocht voor wapens en karakters. Ook kunnen hier Apex Packs mee worden gekocht.

  Het is jammer dat in steeds meer games de optie komt om microtransacties te doen. Wie heeft nou de behoefte om 7,50 euro te betalen om als een nieuw karakter te kunnen spelen? Gelukkig zijn alle skins en karakters ook te verdienen door gewoon te spelen, alleen zal het wat langer duren.

  De makers van Apex Legends beloven dat bij het openen van Apex Packs er minstens één Rare item per Pack in zal zitten, bij het openen van deze packs maken ze het tot nu toe meer dan waar. de drop-rate van Rare items en hoger ligt ook redelijk hoog, Je krijgt meer Rare items dan dat je nutteloze troep kreeg. Verder zal er gegarandeerd per 30 Packs een Legendary uitkomen.

  Apex Legends

  Communicatie is zeer belangrijk in Apex Legends

  Communicatie binnen Apex Legends is zeer belangrijk. het is onder andere mogelijk om aan te geven dat er bijvoorbeeld ergens een wapen of munitie ligt. Je Legend roept dan ook specifiek wat er op de grond ligt. Verder kan je aangeven waar je naartoe wilt navigeren of kan je aan je squad laten weten dat je net een vijand hebt gezien.

  Het aangeven waar vijandelijke spelers zitten is zeer belangrijk voor de communicatie binnen de squad. Het kan zomaar een keer voorkomen dat je zonder te communiceren voor verrassingen komt te staan.

  Karakters van Apex Legends

  Genoeg variatie in karakters

  De verschillende karakters waar je uit kan kiezen zijn de zogeheten Legends, die ieder unieke skills en krachten hebben. Als je begint aan Apex Legends zijn er 6 van de 8 Legends beschikbaar om te kiezen. De resterende twee zijn te kopen met in-game currency of door Apex Coins te kopen met echt geld.

  De speelbare karakters van Apex Legends zijn goed gebalanceerd, alleen wordt wel duidelijk tijdens het spelen dat sommige skills nuttiger zijn dan andere skills. De mogelijkheid om als Bloodhound voor een korte periode iedereen te kunnen zien, zelfs door muren en gebouwen heen komt vaker van pas dan de mogelijkheid om een bombardement van explosieve raketten op je vijanden neer te gooien.

  Na een aantal uren te hebben gespeeld en genoeg in-game currency te hebben verzameld was het eindelijk mogelijk om de twee laatste karakters te unlocken. De twee karakters Caustic en Mirage geven allebei op hun eigen manier weer een nieuwe draai aan Apex Legends.

  Caustic kan bijvoorbeeld bussen met giftig gas over het speelveld verspreiden en Mirage heeft een hele handige skill waarbij je een holografische versie van jezelf op de map zet. Uit onze ervaring blijkt wel dat van de twee laatste karakters de skills van Mirage effectiever zijn dan die van Caustic. Mirage heeft als ultimate namelijk dat hij een hele groep aan decoys kan spawnen.

  Apex Legends Review - De battle royale game waar we op zaten te wachten

  Tussen het overweldigende geweld van battle royale games als Fortnite en PUBG probeert Apex Legends een frisse wind te geven aan het genre. Dit lukt Apex Legends ook aardig goed met verschillende features die de game een genot maakt om te spelen. Het toevoegen van de zogenaamde Jumpmaster geeft een fijn teamgevoel aan je squad, zo voorkom je dat je vijftig kilometer naar de andere kant van de map hoeft te rennen om iemand te reviven die vervolgens jou toch niet dezelfde dienst bewijst en alleen maar op zoek gaat naar de beste loot.

  Verder zijn de speelbare karakters met unieke skills een fijne nieuwe toevoeging die meer variatie geeft in characterbuilding. Jammer is wel dat ook bij deze battle royale game de microtransacties aanwezig zijn, alleen kunnen we gerust zijn aangezien de loot alleen cosmetisch is. Apex Legends voegt veel fijne features samen die in verschillende games al voorkomen. Een goede balans tussen mooie graphics en goede features maakt Apex Legends een zeer goede toevoeging aan het battle royale genre.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Vernieuwende features
  • Mooie graphics
  • Goede karaktervariatie
  • Coole equipment
  • Loot Packs zijn alleen cosmetisch
  • Maar één modus
  • Microtransacties
  • Geen free-run optie

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 4 february 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.