Stranger Things seizoen 4 details na succesvolle seizoen 3 op een rij

  Stranger Things is misschien wel één van Netflix haar grootste kijkcijferkanonnen. Het derde seizoen is onlangs uitgekomen en opnieuw was het voor velen genieten geblazen. De pret is nog lang niet afgelopen. Stranger Things seizoen 4 komt eraan en er zijn al details bekend die je enthousiast maken naar meer.

  Netflix

  Let op! Dit artikel bevat spoilers voor het derde seizoen van Stranger Things. Heb je het derde seizoen nog niet gezien, dan hebben wij voor jou een artikel met daarin vijf redenen om Stranger Things te gaan kijken. Wil je een overzicht wie nu eigenlijk allemaal in die Stranger Things 3 cast zit, dan hebben wij daar ook een artikel over klaarstaan voor je.

  Opnames starten

  Na het succes van het derde seizoen gaat Netflix echt niet stoppen met haar grote kaskraker. Netflix zelf heeft nog niet officieel bevestigd dat er een nieuw seizoen komt, maar de Duffer broeders Ross en Matt hebben al verschillende malen laten weten eraan te werken.

  Opnames voor het nieuwste seizoen lijken al snel te starten. In oktober zouden de opnames al starten. Eerder in de media hintte actrice Cara Buono (speelt Karen Wheeler) al dat dit het geval zou zijn, maar dit laatste is ook al bevestigd door media als Production Weekly. De makers hebben in verschillende publicaties al duidelijk gemaakt dat ze duidelijk voor ogen hebben wat ze willen. De Duffer broers hebben een groot deel van het verhaal al uitgedacht.

  Netflix

  Najaar op Netflix

  Het ziet er ook naar uit dat we mogelijk al heel snel aan de slag kunnen gaan met het nieuwe seizoen. Uiteraard moet het met een korreltje zout worden genomen, omdat niet alle Stranger Things seizoen 4 details nog volledig zijn bevestigd, maar de kans is zeer groot gezien opnames ook al snel lijken te starten. In het najaar van 2020 zou mogelijk het nieuwe seizoen van Stranger Things op Netflix verschijnen. Als dit waar is, hebben de makers er in ieder geval al naar gehint.

  In het najaar valt Thanksgiving in de Verenigde Staten. Mike vraagt Eleven aan het einde van seizoen 3 of ze rond Thanksgiving langs wil komen. Het zou van de makers een hele slimme easter egg zijn als dit hintte naar de releasedatum van het volgende seizoen. De makers houden in ieder geval wel van dit soort verwijzingen, aangezien alle drie de seizoenen vol zitten met hints en easter eggs. Mogelijk zijn ze ook tot dit soort hints in staat.

  Netflix

  Stranger Things seizoen 4 details over setting

  Er is een mogelijkheid dat de wereld van Stranger Things groter wordt. Mogelijk zal het nieuwe verhaal zich niet eens in Hawkins afspelen. Dit is even gek als je bedenkt dat Hawkins drie seizoenen lang de thuishaven is geweest van deze te gekke serie op Netflix. Dit was de plek vol gekke verwijzingen naar gebeurtenissen en films uit de jaren '80.

  In een interview met Entertainment Weekly is eerder al door de Duffer broeders aangegeven dat het verhaal niet altijd in Hawkings hoeft te blijven. De kans is aanwezig dat er een nieuw plekje komt waar het verhaal verder speelt. Mogelijk komen er verschillende verhaallijnen die zich ook in de omgeving van Hawkins zullen afspelen. Matt Duffer zei in het interview met Entertainment Weekly: "het grootste wat gaat gebeuren, is dat we langzaam meer vertellen."

  Netflix

  Meer Rusland?

  Er is altijd een optie dat we meer van Rusland gaan zien. Zo waren er al Russen bij het avontuur van seizoen 3 betrokken. Eén van de Russen was zelfs één van de showstelers van het derde seizoen. Denk aan Rus Alexei die bij menig Stranger Things-kijker een lach op het gezicht toverde. Alhoewel we geen woord van hem konden verstaan (tenzij alles vertaald werd door een tolk), liet het personage heel veel potentie zien. Veel fans vinden het jammer dat hij dood is, maar betekent dit dan ook dat het verhaal voor de Russen over is?

  Dat Alexei door landgenoten werd vermoord, zegt voldoende over hoe gedreven de Russen zijn om per se te krijgen wat ze willen. Het derde seizoen heeft getoond dat de Russen ook interesse hebben in hetgeen wat zich in de upside down afspeelt. Die gaan echt niet op hun kont zitten nu ze weten dat het bestaat. Er hoeft maar één Rus te zijn (bijvoorbeeld in Rusland) die weet wat er in Hawkins speelde en de Duffer-broeders hebben weer iets om daarop uren verder te bouwen qua verhaal. Zelfs de post-credit scene verwijst hier al naar, dus verwacht meer Rusland in seizoen 4!

  Netflix

  Ook een vijfde seizoen?

  Mogelijk hoeft het na seizoen 4 niet eens op te houden, er zouden nog grote plannen zijn. Zo hebben de Duffer broers al aangegeven dat er nog genoeg stof is om over te schrijven en dat ze niet van plan zijn te stoppen. In een interview met Collider zei producer Shawn Levy:

  Ik bedoel, ik zal zeggen dat we een goed idee hebben wat voor dingen er in seizoen gaan gebeuren. Seizoen vier komt er zeker aan. Er is heel veel de mogelijkheid van een seizoen voorbij seizoen 4, maar dat is momenteel onbeslist.

  Dat ziet er dus veelbelovend uit voor iedereen die geen genoeg krijgt van Stranger Things. Als de makers deze plannen doorzetten krijgen we de komende jaren nog Stranger Things op Netflix voorgeschoteld. Maar dat doen ze vast. Het zou bijzonder zijn als Netflix niet door wil bouwen op het succes dat Stranger Things alle drie de seizoenen al heeft genoten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.