5 redenen waarom je Peaky Blinders moet kijken!

  Je bent op een verjaardag en het kijkgedrag van Netflix komt ter spraken. Jij noemt series op als Breaking Bad, maar dan begint een of andere verre en dronken oom over Peaky Blinders en je hebt geen idee wat hij zegt. Jammer, want dit is één van de betere series. Dit zijn 5 redenen waarom je Peaky Blinders moet kijken!

  British Broadcasting Corporation

  5. De setting

  De setting is prachtig en zeker één van de redenen waarom je Peaky Blinders moet kijken. De serie speelt zich af in Birmingham na de jaren van de Eerste Wereldoorlog en in de eerste seizoenen zien we de Peaky Blinders vooral leven in straten vol puinhoop.

  Een setting die veel mensen op het eerste gezicht misschien niet aanspreekt, maar de manier waarop alles wordt neergezet is fabelachtig. Het camerawerk en de muziek helpen dan ook heel erg mee aan het mooie visuele aspect van de serie.

  De klederdracht in de serie helpt daar ook zeker aan mee. De Peaky Blinders hebben de oude kledingstijl weer helemaal ingebracht en modern gemaakt voor een aantal mensen. Iedereen ziet er geweldig mooi en strak uit in de serie en dat sluit perfect aan bij de setting.

  En dan hebben we het nog niet eens over de befaamde petjes gehad, het dodelijkste wapen van de groep. In het petje, beter bekend als opa pet, zijn een paar scheermesjes aan vastgemaakt en dat zorgt ervoor dat de Peaky Blinders altijd ongezien een wapen mee naar binnen kan krijgen.

  British Broadcasting Corporation

  4. Mix van alles

  Ondanks dat een serie over een criminele bende in eerste instantie niet iedereen zal aanspreken, gaat Peaky Blinders veel verder dan een paar lugubere dealtjes in een zijstraat en een paar geweerschoten. Nee Peaky Blinders kent een aantal lagen van geweldige actie, romantiek, familie en ga zo maar door.

  De Peaky Blinders zijn namelijk niet zomaar een bij elkaar geraapt zooitje, nee. De Peaky Blinders zijn een hechte familie die alles voor elkaar over moet hebben om de top te bereiken en zich zo van het criminele onderwereldje omhoog moet werken.

  Ook het thema liefde is van de partij en dat gaat alles behalve zoetsappig. De liefdeslaag is een groot deel van leider Thomas Shelby, maar wie kan deze ongenaakbare leider nou beminnen? Eén van de redenen waarom je Peaky Blinders moet kijken!

  Caryn Mandabach Productions

  3. Magische momenten

  Peaky Blinders kent ongelooflijk veel magische momenten die je nog nooit eerder in je carrière van serie kijken hebt gezien. Elk seizoen bevat scènes die je met je mond open en gefronste wenkbrauwen achter laten waardoor je vaak heel snel de volgende aflevering wil kijken. Een hele avond met Peaky Blinders op de bank is dan ook niet uitgesloten!

  het is vrij lastig om het over deze momenten te hebben zonder al te veel spoilers weg te geven, onze tip zou dus vooral zijn om nu Netflix op te starten en zelf vier seizoenen lang te genieten van Peaky Blinders. Geniet er van want voor je het weet is het voorbij, er zijn namelijk vier seizoenen met elk bestaande uit zes afleveringen.

  British Broadcasting Corporation

  2. Het acteerwerk

  Het acteerwerk van iedereen in de serie is van een magistraal niveau. Je zult jezelf betrappen op een dikke smile bij sommige scènes, puur omdat het zo cooltjes en gaaf geacteerd is. De serie bevat dan ook een paar topacteurs die allen één van hun beste prestaties in de filmwereld neer zetten.

  Koeltjes, stoer en vol emotie, zo kun je prestaties van iedere acteur en actrice beschrijven in Peaky Blinders. Hoofdrolspeler Thomas Shelby (Cillian Murphy) speelt de sterren van de hemel, maar hij is niet de enige. Zo steelt Tom Hardy met zijn personage Alfie Solomons de show. De drankhandelaar past perfect in het plaatje van de serie.

  Daarnaast wordt de Peaky Blinders cast in seizoen 4 vergezeld met de kwaliteiten van acteurs Adrien Brody, winnaar van een Oscar, en door Aidan Gillen, bekend van Game of Thrones als Littlefinger. Het aandeel van de twee acteurs voor de serie zorgt ervoor dat we reikhalzend uitkijken naar het volgende seizoen!

  British Broadcasting Corporation

  1. Tommy 'fucking' Shelby

  We hadden het in het vorige punt er al over, het acteerwerk van Cillian Murphy als Thomas Shelby. De naam die vaker met het woord 'fucking' ertussen wordt uitgesproken door zijn vijanden. Je raakt gehecht aan het personage en denkt en leeft mee met alles wat hij op zijn bordje krijgt voorgeschoteld als hoofd van de Peaky Blinders.

  Een beter hoofdpersoon voor de Serie Peaky Blinders kon er niet gecreëerd worden en een beter iemand dan Cillian Murphy kon er niet binnen worden gehaald om de hoofdrol te vertolken. Het personage komt zo intimiderend en oprecht over.

  Redenen waarom je Peaky Blinders moet kijken!

  Dit zijn volgens ons de redenen waarom je Peaky Blinders moet kijken, maar iedereen heeft natuurlijk verschillende argumenten voor waarom je deze serie moet kijken. Wat zijn voor jou de belangrijkste redenen waarmee jij mensen overtuigt om de Netflixxers te overtuigen om deze serie te kijken?

  Van Peaky Blinders zijn vier seizoenen, waarvan wij het tweede seizoen en derde seizoen gereviewd hebben voor je!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.