5 leuke apps om in de komende lente te gebruiken

Article
dinsdag, 09 maart 2021 om 11:00
apps lente 1f1631871310
We hebben afgelopen week al een paar dagen de beginnende lente kunnen voelen. Dit mag ook wel na twee weken van barre kou en sneeuwstormen. Als het lente begint te worden ben je veel buiten en kijk je eigenlijk weinig om naar je mobiel. Toch zijn er een aantal apps die je zelfs in de lente wilt gebruiken. Hieronder staat een top 5 van apps die super handig en leuk zijn om te gebruiken in de aankomende lenteperiode.

1. Hive

Hive Social is een gloednieuwe app, vergelijkbaar met Instagram en Twitter. Je kunt op deze app foto’s, video’s of verschillende GIF’s uploaden. Je kunt tot wel vier nummers uitkiezen in de muziekbibliotheek die afspelen als mensen je profiel bezoeken. Ook kun je je status updaten, vergelijkbaar met tweets van Twitter. De app is dus eigenlijk een combinatie van Twitter en Instagram. Waarom is deze app zo geschikt voor de lente?
Je ziet vaak zonnige foto’s voorbij komen als het lente is op Instagram. Ook vind je vaak tweets terug die of zeuren over het warme weer of tweeten dat ze het heerlijk vinden. Op Hive Social kun je beide doen. Al jouw Hive vrienden kunnen al je foto’s bekijken terwijl ze je gedachtengang, terwijl het lekker weer is, lezen. Zo kun je ultiem gebruik maken van de app en al jouw vrienden op de hoogte houden wat je zoal doet in de lente. Je hoeft dus niet per se telkens foto’s te posten, maar je kan mensen ook updaten door een nieuwe status toe te voegen. De app is op dit moment alleen beschikbaar voor iPhone.

2. Pinterest

De app Pinterest gaat al een lange tijd mee met de verschillende generaties smartphones. Toch blijft de app nog steeds razend populair, ook steeds meer onder jongeren. Waarom is deze app zo geschikt voor de lente?
Je kan op Pinterest vaak veel inspiratie halen voor verschillende dingen zoals: taarten, outfits, make-up, noem het maar op. In de lente, als het lekker warm is, heb je vaak de behoefte om een lekker koud drankje te maken. Als je op Pinterest zoekt heb je inspiratie genoeg om een drankje te maken. Op dit moment kun je ook niet veel doen buitenshuis door Corona. Daarom kan je op Pinterest opzoeken wat je kan doen tijdens Corona, op een veilige manier. Zo heb je genoeg te doen in de lente en hoef je niet alleen maar thuis te blijven. Daarom gaat Pinterest zo lang mee als populaire app. Mensen hebben toch altijd ideeën nodig voor het dagelijkse leven. Pinterest is hiervoor jouw beste vriend.
apps lente 2f1614250732

3. Nike Run Club

Als je de eerste lentebries van het jaar voelt, krijg je vaak motivatie om actief bezig te zijn. Zo is de lente de perfecte tijd om hard te lopen. Daarvoor wil je dan ook de geschikte app gebruiken om je progressie bij te houden. Nike Run Club biedt je dat allemaal aan.

De Nike Run Club app bevat een gps-tracker, stappenteller, gepersonaliseerde afstandsdoelen, speciaal voor jou aangepaste trainingsschema’s en non-stop motivatie doordat vrienden van jou ook mee kunnen doen. Ook kun je je eigen doelen overtreffen en prestaties ontgrendelen en je kan jouw vrienden of jezelf motiveren door mee te doen aan een challenge of eentje die je zelf maakt. Deze app is dus perfect voor degene die in deze rare tijd toch een beetje sportief wilt blijven. Nike Run Club zorgt er ook voor dat je niet opeens afhaakt, doordat je feedback kan krijgen op je rentempo. Je kan ook in de app jouw eigen schoenen toevoegen en bijhouden hoe ver je hebt gelopen met het paar die in de app staat.

4. MyFitnessPal

Als je dagelijks aan het sporten bent, heb je ook steeds meer behoefte aan een gezondere levensstijl. MyFitnessPal kan jou daar goed bij helpen.
Met deze app kun je al je calorieën bijhouden van de gehele dag en kan je recepten en plannen vinden voor gezonde, maar vullende maaltijden. Ook kun je je eigen maaltijden in de app scannen zodat je gelijk kunt kijken hoeveel calorieën je ongeveer in neemt. Ook kun je in MyFitnessPal bijhouden wat je op een gehele dag eet, zodat je echt focust op hoeveel je in totaal eet en in hoeverre je dit kan verminderen of juist meer kan eten.
Je kunt in de app vrienden toevoegen zodat je samen de strijd aan kan gaan om een strak dieet te volgen. Natuurlijk is een geheel dieet volgen niet noodzakelijk en moet je doen waar je je goed bij voelt.
apps lente 3f1614251105

5. Pokémon Go

De game Pokémon Go kun je spelen op de mobiel en was in 2016 razend populair. De gehele wereld ging naar buiten om de meest unieke Pokémon te vangen en het leek wel alsof we voor een paar weken met z’n allen herenigd waren.
In 2016 was het een ware hype maar in de loop der jaren is het een stuk minder populair geworden. Wel brengen de makers van het spel vaak updates voor Pokemon Go naar voren. Het spel is dus eigenlijk nog nooit zo leuk geweest. Daarom is het leuk als dit spel, als het lente begint te worden, massaal wordt opgepakt zodat we de hype van 2016 kunnen herbeleven (op een veilige afstand natuurlijk).
Ben jij van plan één van deze apps in de lente te gebruiken? Of heb je een andere app in gedachte die perfect is voor dit seizoen? Laat het weten in de reacties!