Xbox Series X en S krijgen verbeterde Edge internet browser

News
dinsdag, 09 maart 2021 om 10:30
xbox series xf1637772091
Browsen op een console is altijd een ongemakkelijke ervaring geweest, door de clunky besturing en het trage laden van pagina’s. Microsoft wil daar alleen verandering in gaan brengen met een verbeterde Edge internet browser voor de Xbox Series X en S.
Microsoft is constant bezig om de ervaring op haar platformen, van Windows 10 tot aan de next-gen consoles, te verbeteren. Daarom werkt het bedrijf met testers, die al vroeg nieuwe functies kunnen proberen en met de feedback vervolgens verbeterd of aangepast kunnen worden.
De nieuwste test bestaat volgens Thurrot uit een verbeterde Edge internet browser, die een hoop nieuwe features met zich meebrengt. Deze versie draait namelijk op Chromium, in plaats van de Spartan technologie waar de vorige browsers op draaiden. Dat betekent dat gebruikers nu extensions, verticale tabs, Collections en meer functies kunnen gebruiken die we al veel langer kennen van internet browsers op PC. Sterker nog, het is zelfs mogelijk om Google Stadia games op de browser te spelen op je Xbox Series X of S!
In de testfase is het voor gebruikers nog niet mogelijk om een toetsenbord of muis te gebruiken voor de browser, maar daar moet voor de uiteindelijke versie waarschijnlijk verandering in komen. Op die manier kan je dan zelfs op je console gemakkelijk browsen op het internet, zonder de problemen van vroeger.

Nieuwe Edge internet browser al langer in gebruik

Dat de Xbox Series X en S een nieuwe Edge internet browser krijgen, komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Op Windows 10 hebben gebruikers al langere tijd de mogelijkheid gehad om over te stappen op de Chromium-based Edge browser en vanaf 13 april moet iedereen definitief overstappen. Voor web-ontwikkelaars zal het daardoor een stuk makkelijker gaan worden, omdat veel browsers al draaien op Chromium, zoals Opera, Vivaldi en natuurlijk Google Chrome.

Populair Nieuws