Top 10 beste gratis fotoshop apps - Foto's bewerken als een prof

  Wil je een goede foto nog mooier maken? Dit kan gemakkelijk met fotoshop apps. En als deze gratis zijn, is dat natuurlijk al helemaal een voordeel. Daarom hebben wij voor jou de beste apps op een rij gezet.

  10. Instagram

  Hoewel je bij apps niet meteen aan Instagram denkt, hebben we deze toch in de lijst gezet. Immers is Instragram van zichzelf een app en kun je voordat je een foto op de timeline zet van bizar veel filters gebruiken. Met slechts één druk op de knop kies je voor filters als: Gingham, Moon, Reyes, Lark, Clarendon, Juno, Slumber, Ludwig, Crema, Aden, Pepetua, Amaro, Mayfair, Rise, Hudson, Valencia, X-Pro II,Sierra, Willow, Lo-Fi, Inkwell, Hefe en Nashville.

  Ja, dat is een hele lijst. En dat is allemaal bedoeld om die ene foto die jij gemaakt hebt net even wat flitsender er op je timeline uit te laten zien. Het voordeel is dat je de filtertjes zelf ook nog naar smaak kunt aanpassen en daarna kun je een foto meteen publiceren. Een kind kan de was doen. Als jij de instelling van je telefoon goed zet, wordt de foto ook meteen op je telefoon opgeslagen.

  9. Facetune 2

  Deze app is perfect voor het bewerken van een gezicht. Helaas zijn veel features in de app alleen beschikbaar met de pro-versie, maar met de gratis opties kom je al een aardig eindje.

  Er is namelijk een optie beschikbaar om onder andere tanden te bleken, de huid glad te maken en wallen te verbergen. Verder zijn er filters te gebruiken om over de foto’s heen te plakken.

  Facetune 2 is alleen beschikbaar in de App Store.

  8. Z Camera

  De Android versie van deze app verschilt met de iOS versie. Voor een Android telefoon is de app namelijk een stuk uitgebreider, maar dat betekent niet dat de iOS versie compleet nutteloos is. De Android versie van de app biedt de mogelijkheid om een oog- of haarkleur te veranderen. Ook kunnen er neptattoo’s mee geplaatst worden.

  De iOS versie heeft dit helaas niet. Deze app is namelijk meer bedoeld voor het aanpassen van omgevingen en bevat geen tools om een gezicht te bewerken. Wel kan een foto met filters aangepast worden en kan er een tekst in geplaatst worden met verschillende fonts.

  Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.

  7. Prisma Photo Editor

  Als je op zoek bent naar gekke filters, dan zit je met deze app helemaal goed. Met Prisma Photo Editor kan je namelijk unieke filters selecteren en deze gebruiken over een foto. Hierdoor krijgt de foto een geheel andere stijl.

  Er zijn tientallen filters om uit te kiezen. Hieronder vallen onder andere mozaïek en een comic stijl. Verder zijn er nog meer filters te downloaden en deze zijn gratis beschikbaar.

  Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App store.

  6. Over Edit & Add Text to Photos

  Met deze app zijn er teksten toe te voegen aan een foto. Dit is perfect om bijvoorbeeld een eigen achtergrond te maken voor je telefoon. Er zijn veel verschillende lettertypes om uit te kiezen en te downloaden. Enkele lettertypes vereisen de pro versie, maar er zijn gratis filters uit verschillende pakketten, waaronder het nieuwste Halloween pakket.

  Wanneer je een tekst hebt gemaakt, valt deze nog aan te passen. Hieronder valt het aanpassen van de grootte van de tekst, de doorzichtigheid, roteren, en het blenden van de tekst. De tekst kan ook bestaan uit enkel emoji’s. Wanneer deze aangepast worden met ‘blend’ kunnen er interessante creaties uitkomen.

  Deze app is alleen beschikbaar in de App Store.

  5. Layout from Instagram

  Deze app is vrij simpel en overzichtelijk. De gebruiker kan maximaal negen foto’s uitkiezen om in een collage te zetten. Er zijn verschillende templates in de app om de foto’s in een bepaalde lay-out te zetten. De fotos kunnen in de app omgedraaid en ondersteboven gedraaid worden en verder is het mogelijk om een rand toe te voegen.

  Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.

  4. Whitagram

  Whitagram is een simpele app, precies wat sommige mensen zoeken. Want voor sommige gebruikers kan het verwarrend zijn, al die aanpasmogelijkheden binnen zo'n fotoapplicatie. Binnen deze app werkt het aanpassingsprogramma van Photo Editor, dus je kunt je creativiteit vrij spel geven. Mocht je de foto toch uitgebreider aan willen passen, dan is dit vooralsnog mogelijk binnen deze app.

  Verder is er een mogelijkheid om tekst over foto’s heen te plakken. Helaas is dat in deze app een betaalde functie van 2,99 euro. Mocht deze functie echt op jouw wenslijst staan, dan adviseren wij om de Over Edit & Add Text to Photos app te downloaden die we eerder in de lijst genoemd hebben.

  Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.

  3. Photo Editor

  Met de Photo Editor app kan je een hoop dingen doen. Het hoofddoel van de app is om foto’s er beter uit te laten zien, maar dit geldt niet voor het aanpassen van een gezicht. Er is een optie om vlekjes weg te halen, maar op grotere schaal werkt deze tool niet. Verder kan je wel gebruik maken van ‘splash’ om bepaalde kleuren uit te lichten en de ander zwart-wit te laten.

  Een van de grappigste punten van deze app, is dat het je memes laat creëren. Er kan dan een tekst bovenaan en onderaan de foto toegevoegd worden in het vetgedrukte lettertype dat we (bijna) allemaal kennen van de grappige plaatjes op het internet.

  Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.

  2. VSCO

  Een groot voordeel van VSCO is dat filters te mengen zijn. Hierdoor kan iedere gebruiker foto’s bewerken tot een uniek resultaat. Ook gaat het diep in op het werken met contrast, de scherpheid, het licht en de schaduwen.

  Er zijn al veel filters beschikbaar voor de app, maar er kunnen er nog meer bijgekocht worden. Ook zijn er enkele pakketten gratis te downloaden. Binnen de app kan een abonnement aangeschaft worden die toegang biedt tot verbeterde tools en inhoud van de community. Dit abonnement is voor 19,99 euro per jaar aan te schaffen.

  Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.

  1. Adobe Photoshop Express

  Deze professionele fotoshop app verdient toch echt de eerste plaats. Het heeft de basis en biedt tevens de mogelijkheid om foto’s uitgebreider aan te passen. Er zijn onder andere functies beschikbaar om een foto bij te snijden, te roteren en om te draaien. Ook is het mogelijk om rode ogen te verwijderen.

  Deze app is verder perfect om foto’s van omgevingen te bewerken. Onder andere de kleuren en het licht van foto’s kan aangepast worden voor een meer levende foto. Dit programma is niet aan de raden als je zoekt naar een app om een gezicht mee te bewerken.

  Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.

  Fotoshop apps - Welke is jouw favoriet?

  Dit zijn volgens ons de handigste fotoshop apps om op je smartphone te installeren wanneer je een foto moet bewerken. Binnen het aanbod is er voor ieder wat wils. Mis je toch nog een applicatie in de lijst, laat het dan zeker weten in de reacties onder het artikel. Welk van de fotoshop apps is jouw favoriet?

  Dit artikel is op 31 juli 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.