De 5 beste Fitbit smartwatches en fitness trackers!

Article
zaterdag, 03 oktober 2020 om 13:00
fitbit sensef1598366078
Fitbit was al een serieuze speler op de markt van fitness trackers, maar de laatste paar jaar gaat het ook de concurrentie aan met grote namen als Samsung en Apple als het gaat om smartwatches. Die zijn de 5 beste smartwatches en fitness trackers die het bedrijf te bieden heeft!

Fitbit Sense

Het nieuwste flagship model van Fitbit als het gaat om smartwatches is de Fitbit Sense. De voorganger, de Versa 2, dient daarbij als de basis voor het digitale horloge. En zoals we van Fitbit mogen verwachten is de Sense uitgerust met een heel scala aan fitness en health functies.
Net zoals de meeste andere smartwatches kan je notificaties binnen krijgen van je smartphone en daar op reageren door middel van quick replies of een bericht inspreken. Daarnaast kan je de geïntegreerde Google Assistent gebruiken voor van alles en nog wat en je muziek on the fly aanpassen als je Spotify of Deezer gebruikt. Ook kan je contactloos betalen met Fitbit Pay, dat ondersteund wordt door ABN AMRO en de Rabobank.
De meest interessante functies komen alleen op het gebied van je gezondheid. Net zoals de Apple Watch kan de Fitbit Sense namelijk de activiteit van je hart bijhouden en je van tevoren waarschuwen als het niet goed gaat - maar in tegenstelling tot de Apple Watch gaat de accu wel meerdere dagen mee. Ook houdt de smartwatch je stressniveau bij, zodat je weet wanneer je moet ontspannen.
Uiteraard wordt daarnaast ten alle tijden je hartslag bijgehouden, hoe goed je ‘s nachts slaapt, is er een ingebouwde GPS, kan je gebruikmaken van meerdere workouts en kan je zelfs je temperatuur meten met de Sense. De perfecte combinatie van een smartwatch en fitness tracker.
fitbit inspire 2f1601043665

Fitbit Inspire 2

Hoewel veel mensen een smartwatch ideaal vinden, zodat ze constant op de hoogte zijn van notificaties en berichten die ze binnenkrijgen op hun smartwatch, is niet iedereen daar een fan van. Wil je juist focussen op het sporten, dan is een fitness tracker een betere keuze.
De nieuwste toevoeging van Fitbit op dat gebied is de Fitbit Inspire 2. Deze handige accessoire houdt je hartslag bij de hele dag lang door en kan je ook een aantal activiteiten meten, zoals je Cardio Fitness Level. Zit je bovendien al een tijdje op dezelfde plek, dan kan de Inspire 2 je aanmoedigen om te gaan bewegen. Met Food Logging kan je bijhouden hoeveel calorieën je binnenkrijgt, handig voor de sporters onder ons die een strikt dieet hanteren. Wil je naast het sporten toch nog notificaties op je Fitbit Inspire 2 ontvangen, dan is die mogelijkheid er ook.
fitbit versa 3f1601044337

Fitbit Versa 3

Waar de Fitbit Sense het vlaggenschip is van het bedrijf, daar zit de Fitbit Versa 3 er net een stapje onder. Maar als je geen interesse hebt in bepaalde functies, dan is de Versa 3 mogelijk een veel interessantere optie. De twee smartwatches lijken namelijk veel op elkaar en zijn zelfs op dezelfde dag gelanceerd.
Net zoals de Sense heeft de Versa 3 bijna alle functies die je tegenwoordig in een Fitbit smartwatch verwacht, zoals heart rate tracking, ingebouwde GPS, het bijhouden van je slaapritme, de verschillende activiteiten die je kan bijhouden, Fitbit Pay, de controle over je muziek en natuurlijk de notificaties waarop je kan reageren.
Het verschil tussen de Sense en Versa 3 zit hem alleen in de geavanceerde functies. Zo mist de Versa 3 het meten van je temperatuur, het bijhouden van je stressniveau en de scanner die de electrodermale activiteit van je hart trackt. Heb je geen behoefte aan die functies, dan kan je simpelweg 100 euro besparen.
fitbit charge 4f1601044451

Fitbit Charge 4

Ben je op zoek naar een meer geavanceerde fitness trackers dan de Inspire 2, dan heeft Fitbit de Charge 4 als de perfecte teamgenoot in de fitnesszaal, het zwembad of natuurlijk buiten op de weg. De Charge 4 heeft namelijk weinig smartwatch functies en is er puur op gericht om jouw actieve uurtjes zo effectief mogelijk te maken.
De fitness tracker heeft namelijk meerdere ingebouwde activiteiten die het kan bijhouden en waarbij het bovendien doelen zal stellen. Op die manier word je bijvoorbeeld aangemoedigd om je beste tijd bij het hardlopen te verbreken. Uiteraard houdt de Charge 4 ook je hartslag bij, is er een ingebouwde GPS-tracker, kan je zwemmen tot 50 meter diepte en kan je Spotify controller vanaf je fitness tracker. Met de bijbehorende Fitbit applicatie kan je na het sporten ook uitgebreid je prestaties bekijken en achterhalen waar je vooruitgang kan boeken.
fitbit ace 2f1601044533

Fitbit Ace 2

Recent is duidelijk geworden dat kinderen een stuk minder zijn gaan bewegen sinds de uitbraak van het coronavirus. Doordat ze meer binnen moeten zitten en minder contact kunnen hebben met vrienden en vriendinnen, missen ze al snel een stukje beweging elke dag.
Een goede manier om ze te motiveren om te bewegen is de Fitbit Ace 2, een activity tracker die speciaal bedoeld is voor kinderen van 6 zes jaar of ouder. De Ace 2 houdt de hele dag alle bewegingen bij en zal motiveren om 60 minuten aan beweging elke dag te doen, zoals wordt aangeraden door de World Health Organization. Daarnaast is de Ace 2 waterdicht, kan het het slaapritme bijhouden en heeft het een accu die vijf dagen lang meegaat.
Bovendien kunnen ouders een speciale app gebruiken, waarbij ze de activiteiten van hun kind bij kunnen houden, terwijl kinderen via de app badges kunnen verdienen en hun watch face kunnen veranderen. Zo zorgt Fitbit voor een gezonde levensstijl bij jong en oud.