Twitter neemt de Nederlandse dienst Revue over

News
donderdag, 28 januari 2021 om 13:00
twitter logof1629114782
Ondanks het feit van dit kalenderjaar nog geen maand onderweg is heeft Twitter al een overname gedaan. Deze week nam Twitter namelijk een stukje Nederlands trots over. Het neemt namelijk de Nederlandse nieuwsbrievendienst Revue over.

Een opmerkelijke keuze of logische stap?

De overname kun je best een opmerkelijke keuze noemen van Twitter. Revue is zoals Twitter het zelf aangeeft gericht op “lange, geschreven content zoals artikelen, discussies en nieuwsbrieven”. Een prima dienst natuurlijk, maar het is wel een beetje het andere uiterste van Twitter, een massamedia die gericht is op korte berichten van maximaal 280 tekens.

Wat wil Twitter met deze nieuwe dienst?

Twitter geeft in een blogpost aan dat ze niet wil vertellen hoeveel ze voor Revue heeft betaald, maar geeft wel aan dat ze gebruikers via deze dienst meer verhalen wil vertellen. Sommige functies van Revue waren tot op heden betaald, maar Twitter heeft al aangegeven die allemaal gratis te maken.
pexels savvas stavrinos 814544 2f1611824390

Gaat Twitter meer de diepte in?

Het blijft al met al een opmerkelijk keuze van Twitter, maar hiermee hoopt ze ongetwijfeld een breder publiek aan te spreken en iets meer de diepte in te gaan. Twitter kreeg nog wel eens de kritiek dat de berichten soms vrij kort en oppervlakkig waren. Via deze manier kan daar een kleine draai aangeven worden.

Twitter heeft grootste ambitie

Twitter maakt niet alleen de functies gratis, maar heeft ook de verplichte commissies verlaagd met vijf procent. Daarnaast geeft het aan de komende jaren flink te investeren en vele vacatures uit te zetten. Het is even afwachten hoe het de komende jaren gaat lopen, maar de ambitie is groot.

Populair Nieuws