Instagram Reels wil gerecyclede Tiktoks weren

News
woensdag, 10 februari 2021 om 15:30
instagram 4f1615367242
In augustus 2020 kondigde Instagram de Reels functie aan. Met deze functie kan je snelle 15-seconden clips maken met onderwerpen die je maar kan verzinnen. Toch zagen we deze functie eerder op TikTok, waar je clips van 1 minuut kan maken. Deze TikToks komen we ook vaak tegen op de Reels functie. Hoe wilt Instagram dit tegengaan?
‘Creators’ op Instagram heeft laatst een mededeling gepost over hoe je het beste kan opvallen in de Reels functie, daarnaast heeft ze ook gepraat over gerecyclede filmpjes die van de ene app (meestal TikTok) naar Reels gaan, die vaak voor slechte kwaliteit zorgen.
Mensen reposten deze TikToks vaak naar Reels om zo gemakkelijk views te pakken. Dit zorgt ervoor dat er niet veel ruimte is voor de echte Reels, waarvan mensen echt de tijd nemen om een zo goed mogelijk filmpje te maken. Dit zorgt uiteindelijk voor een grote concurrentie tussen Instagram en TikTok.

TikToks tegenhouden

Door dit probleem op te lossen, heeft Creators op Instagram een foto gepost wat niet te doen als je een Reel wilt posten.
Zo zegt ze dat je: geen filmpje moet posten van slechte kwaliteit, geen filmpje van een andere app moet recyclen en geen filmpje moet posten met een rand eromheen of met het filmpje voor het grootste deel bedekt met tekst. Ook gaat Instagram dit soort gerecyclede video’s proberen minder zichtbaar te maken op de Reels functie.

Hoe word je ontdekt?

Op dezelfde post van Creators is ook een stappenplan geplaatst van hoe je wel op kan vallen in de Reels functie. Zo moet je een filmpje maken dat: entertainend en leuk is, inspirerend is, waarbij veel gebruik is gemaakt van creatieve tools en gebruik maakt van muziek van de Instagram music library of eigen, originele muziek.
Zo wil Instagram uiteindelijk meer kwalitatief goede Reels naar voren brengen en de lage kwaliteit-TikToks proberen te verbannen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties