Nintendo slaat enorm game-evenement over

News
maandag, 15 april 2024 om 17:30
nintendo joy con problemen worden gratis aangepakt 152977f1650873592
Met de definitieve dood van E3 zullen game-zomers er voortaan heel anders uitzien. Gelukkig zijn er ook andere evenementen, zoals Summer Game Fest en gamescom. Bij laatstgenoemde hoef je Nintendo alleen niet te verwachten dit jaar.
Vermoedelijk komt Nintendo één dezer dagen met een opvolger van de Nintendo Switch. Hij is nog niet aangekondigd en het is ook niet bekend wanneer dat gaat gebeuren. Eén plek is in ieder geval uitgesloten, namelijk gamescom 2024.
Nintendo slaat het evenement dit jaar namelijk over, zo werd aanvankelijk gemeld door de duitse site Games Wirtschaft. Nintendo verklaart deelname te hebben overwogen, maar te hebben besloten niet naar Keulen te komen in augustus. Wel kunnen fans op andere evementen gedurende het jaar nieuwe Switch-games uitproberen. Het bedrijf bevestigt hetzelfde tegenover Eurogamer
Dat Nintendo niet aanwezig is tijdens gamescom 2024 is enigszins verrassend en toch ook niet. Het bedrijf was voor de pandemie een trouwe deelnemer aan de beurs, maar tijdens de pandemie deed het een paar jaar niet mee, om in 2023 weer terug te komen. Maar dat blijkt niet het begin van een hernieuwde vaste aanwezigheid: Nintendo beoordeelt per jaar of het meedoet.

Wanneer is gamescom 2024?

Zoals altijd is gamescom dit jaar rond het einde van augustus. Het loopt dit jaar van 21 tot en met 25 augustus. Op de eerste dag van de show mogen alleen de pers en industrie naar binnen. Vanaf 22 augustus is het evenement ook open voor publiek.
Het is nog onbekend waar en wanneer Nintendo dit jaar nog wel van zich laat horen. Er waren eerder geruchten over een Nintendo Direct in april, maar nu wordt beweerd dat die verplaatst is naar eind mei of begin juni. Wanneer de Switch 2 eindelijk onthuld wordt, is ook nog onbekend.
Aan het begin van het jaar werd vaak aangenomen dat de Switch 2 dit jaar zou verschijnen. Maar in februari kwamen er veel berichten dat de console was uitgesteld naar 2025. Nintendo zou zich willen verzekeren van een zo sterk mogelijk launch line-up en een goede voorraad.