‘Nintendo-fans moeten iets langer wachten op een Direct’

News
maandag, 15 april 2024 om 11:00
20211005 switcholed8f1633465772
Het is tot nu toe een wat apart jaar voor Nintendo. De eerste Nintendo Direct van het jaar was wat kleinschalig en er is vrijwel niets bekend voor het najaar, mogelijk omdat er veel in het vat gehouden wordt voor de Switch 2. Er waren geruchten dat er deze maand een Direct op het programma stond, maar dat lijkt van de baan.
Meestal komt Nintendo in februari al met een grote presentatie voor de eerste helft van het jaar en een paar titels voor later. Maar dit jaar werd die Nintendo Direct een Partner Showcase, met minimale bijdragen van Nintendo zelf. Rond die tijd kwamen er ook veel geruchten naar buiten dat de Switch 2 was uitgesteld naar 2025.
De eerste die met die berichten kwam, beweerde rond dezelfde tijd ook dat er in april een grote Nintendo Direct zou zijn, gevolgd door een Switch 2 reveal in juni. Daar komt hij nu van terug in een nieuwe post op het forum Famiboards. De gebruiker, die zichzelf op Famiboards Brazil noemt, zegt nu dat de informatie waarschijnlijk al verouderd was toen hij hem destijds deelde.
Maar een Nintendo Direct is volgens zijn bronnen nog niet helemaal van de baan. Er zou nu een presentatie gepland zijn rond dezelfde tijd als Summer Game Fest, dus eind mei of begin juni. In diezelfde periode zijn er volgens geruchten ook showcases van PlayStation en Xbox.

Wanneer wordt de Switch 2 onthuld? 

Brazil heeft het dit keer niet over een reveal-evenement voor de Switch 2. Als dat nog wel in de eerder geschatte periode wordt gehouden, zou het nu wel vrij dicht op een Nintendo Direct zitten. Het lijkt logisch om aan te nemen dat de reveal van de console ook iets is opgeschoven.
Het is in ieder geval niet heel waarschijnlijk dat de reveal in een Nintendo Direct is. Nintendo heeft al in geen jaren nieuwe hardware onthuld in Direct-uitzendingen. Uiteraard kan het bedrijf besluiten dat deel van de marketingstrategie om te gooien voor de nieuwe generatie, maar er zijn momenteel geen aanwijzingen dat dat gaat gebeuren.