Update - ‘Dit is wanneer Call of Duty 2024 wordt onthuld’

News
dinsdag, 09 april 2024 om 12:30
call of duty modern warfare 3 headerf1692885886
De zomer nadert en dat betekent meestal dat er weer nieuwe game-onthullingen en trailers aan zitten te komen. Ook nu E3 voorgoed is gestopt zijn er de nodige zomer-evenementen, zoals Summer Game Fest en een showcase van Ubisoft. Naar verluidt kunnen we Xbox ook in het rijtje opnemen.

Update - Call of Duty 2024 wordt nog eerder getoond

Dat de Call of Duty van 2024 in juni bij een Xbox-showcase getoond wordt, lijkt een gerucht dat onder meerdere insiders rondgaat. Tom Henderson van Insider-Gaming heeft hetzelfde gehoord. Maar volgens hem wordt de game daar niet voor het eerst onthuld: dat gebeurt al eerder. Hij zou bovendien op een wat traditionelere manier onthuld worden en niet, zoals de laatste paar delen, via een evenement in Warzone.
Oorspronkelijk bericht:
Volgens Tom Warren van The Verge komt Microsoft in juni namelijk met een nieuwe showcase. De beoogde datum zou op dit moment 9 juni zijn, een timing die heel vergelijkbaar is met wanneer Xbox Showcases voor E3 altijd werden uitgezonden. Het ziet er volgens Warren dan ook naar uit dat de inhoud van deze showcase E3-waardig wordt.
Er zouden bijvoorbeeld releasedata komen voor een aantal grote titels, zoals Microsoft Flight Simulator 2024, Avowed en Indiana Jones and the Great Circle. Bovendien heeft Microsoft nog wat aankondigingen op de planning. Zo zou Gears 6 tijdens de showcase worden onthuld.
Uiteraard wordt er dit jaar ook een Call of Duty-game verwacht, het is per slot van rekening een jaarlijkse franchise. Aangezien Microsoft tegenwoordig eigenaar is van de franchise, is het nu aan dat bedrijf om te bepalen wanneer die onthuld wordt. Volgens Warren staat Call of Duty 2024 ook gepland voor de showcase in juni.

PlayStation Showcase voor Xbox uit?

Hoewel Xbox zich dus lijkt te houden aan de oude E3-periode voor een showcase, lijkt PlayStation het anders aan te pakken. Sony deed ook al jaren niet meer mee aan E3. Naar verluidt staat er een showcase op de planning voor mei.
Vorig jaar koos Sony ook voor een showcase in die maand, dus het zou geen schokkende wending zijn als er dit jaar weer één is. Naar verluidt staan er qua games relatief kleine exclusives op het programma. Daarnaast is het mogelijk dat de PS5 Pro wordt onthuld: er zijn al heel lang geruchten over de console en vorig jaar onthulde Sony ook al hardware tijdens de showcase in mei.
Dit bericht is bijgewerkt op 9 april 2024.