De Switch krijgt er weer een paar leuke games bij

News
vrijdag, 12 april 2024 om 11:00
20211005 switcholed8f1633465772
Nintendo heeft op de Switch veel succes gehad met nieuwe games. Maar het bedrijf heeft ook een flinke bibliotheek van klassiekers. Een drietal oudere games komt nu naar de Switch, waaronder een Mario-game die je vast nog nooit hebt gespeeld.
Mario is vooral bekend als loodgieter, maar in verschillende games heeft hij verschillende baantjes gehad. Sommige daarvan, zoals scheidsrechter in Mike Tyson’s Punch-Out!!, zijn heel anders dan loodgieter. Sloopexpert in Wrecking Crew ligt dan weer iets dichterbij.
Nu komt de game Wrecking Crew ‘98 naar Nintendo Switch Online. Het is een puzzelgame waarin je panelen van dezelfde kleur naast elkaar moet zien te krijgen om ze weg te werken. Hoewel veel fans van het eerste uur Wrecking Crew misschien nog wel kennen, was Wrecking Crew ‘98 voorheen alleen in Japan beschikbaar. De kans is dus groot dat zelfs de grootste Mario-fans deze game nu voor het eerst kunnen spelen.

Nog meer titels naar Switch Online

Mario is trouwens niet de enige die in het zonnetje staat wat betreft nieuwe titels op Switch Online. De dienst wordt bijvoorbeeld ook uitgebreid met Amazing Hebereke. Ook deze game was voorheen alleen beschikbaar in Japan.
Verder wordt de game Super R-Type toegevoegd. In deze shoot-em-up moet je de aarde verdedigen tegen het BYDO Empire. De game telt zeven levels, maar wie er meer tijd in wel steken, kan hem op verschillende moeilijkheidsgraden spelen.
Al deze games zijn SNES-games, dus je kunt erbij met het goedkopere Switch Online-abonnement, waarmee je ook NES en Game Boy-games kunt spelen. Als je bijlegt voor het Uitbreidingspakket, kun je ook games van de Nintendo 64, Game Boy Advance en SEGA Mega Drive spelen. Ook zijn er een aantal DLC’s voor Switch-games als Mario Kart 8 Deluxe en Animal Crossing New Horizons die je met het duurdere abonnement kunt spelen zonder ze te hoeven kopen.