Name Explained: Stellar Blade

Article
maandag, 29 april 2024 om 16:00
stellar bladef1710155909
Met de release van Stellar Blade hebben actie-fans weer een mooie titel erbij, maar waar komt de naam vandaan? Dat vertellen we jullie in de Name Explained van deze week.
Vijf jaar geleden werd een nieuwe titel genaamd Project Eve aangekondigd, door het destijds nogal onbekende Shift Up Corporation. De studio had daarvoor namelijk alleen de mobile game Destiny Child gemaakt. Het bedrijf kent wel een bekende oprichter, namelijk Kim Hyung Tae, die verantwoordelijk is geweest voor het ontwerp van de MMO Blade & Soul.
Toen de eerste beelden verschenen van Project Eve kwam meteen de duidelijke signature van Kim naar voren, maar dat is niet de enige invloed van Blade & Soul op de game. De studio bestaat namelijk voornamelijk uit voormalige ontwikkelaars van de Koreaanse MMO.
De oorsprong van de naam Project Eve is geen grote verrassing. In de game kruipen spelers namelijk in de huid van Eve, een jonge vrouw die de opdracht krijgt om de Aarde terug te winnen voor de mensheid. Daarvoor moet alleen wel afgerekend worden met buitenaardse wezens genaamd Naytibas.
Tijdens haar strijd werkt Eve samen met de mensen van de laatste menselijke stad, waaronder Adam. Het is daarmee een duidelijke verwijzing naar de eerste twee mensen in het Paradijs, volgens de Bijbel. De twee moeten nu voor een nieuw begin voor de mensheid zorgen.

Andere naam voor Project Eve

Tijdens de State of Play van september 2022 werd duidelijk dat Project Eve een werktitel was, net zoals veel andere games die hebben gehad voordat de officiële naam werd aangekondigd. Middels een gameplay showcase maakte Shift Up bekend dat Project Eve voortaan door het leven zal gaan als Stellar Blade.
De betekenis van die titel is alleen een stuk minder vanzelfsprekend dan Project Eve. Kim Hyung Tae heeft er zelf alleen wel wat duidelijkheid over gegeven. De director van de game laat weten dat Stellar afkomstig is van het Latijnse stellaris, wat sterren betekent. Aangezien Stellar Blade gaat over een intergalactische strijd tussen de sterren, is dat gedeelte met die kennis vanzelfsprekend.
Blade refereert vervolgens aan datgene dat het bestaan van Eve definieert: haar kunsten met het zwaard. Waar het zwaard jouw lot heen zal leiden, dat is volgens Kim ‘helemaal aan jezelf’.
Stellar Blade is op 26 april verschenen exclusief voor de PlayStation 5.
Stellar Blade - PS5 Image
Stellar Blade - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.