E3 is officieel ten einde, beurs komt nooit meer terug

News
dinsdag, 12 december 2023 om 16:00
e3 overzicht 111501f1586358814
Dit jaar werd, ondanks grote plannen, de E3 voor de vierde keer op rij geschrapt. De ESA heeft nu officieel besloten om een einde te maken aan de beurs. De E3 zal dus nooit meer terugkeren.
De E3 was ooit een legendarische naam op het gebied van gaming. Elk jaar werden daar de grootste games uit de doeken gedaan en de nieuwe consoles aangekondigd. Het was het grootste gaming-evenement van het jaar en iets waar elke gamer elk jaar met smart naar uitkeek.
Maar die status is de E3 al een lange tijd geleden verloren. Grote uitgevers hebben ontdekt dat ze ook zelf evenementen kunnen organiseren en de concurrentie van andere beurzen is bovendien een stuk groter geworden. En door het coronavirus moest de fysieke beurs uiteindelijk drie jaar op rij worden geannuleerd.
Dit jaar zou eigenlijk de grote comeback zijn voor de E3, nadat de organisatie de handen ineen had geslagen met ReedPop Entertainment, het bedrijf achter onder andere het populaire PAX en de New York Comic Con. Er was alleen één groot probleem: er waren geen grote uitgevers en ontwikkelaars die aanwezig wilden zijn. De organisatie heeft daarom uiteindelijk besloten om het evenement opnieuw te annuleren.

E3 officieel ten einde

Er gingen al snel geruchten dat de E3 ook niet door zou gaan in 2024, maar de ESA wilde er nog geen besluit over nemen. De kogel is nu alleen wel door de kerk. De organisatie heeft namelijk besloten om de E3 permanent te annuleren. Dat meldt Gene Park van The Washington Post.
Dat betekent dat er officieel een einde is gekomen aan de eens zo legendarische beurs. Ondertussen is de plek op de kalender deels overgenomen door Geoff Keighley met Summer Game Fest.

Populair Nieuws

Laatste Reacties