Life is Strange en Disco Elysium verfilmingen bij Amazon Prime in de maak

News
maandag, 21 februari 2022 om 11:30
1 mg2vhxjmgytu imx1xcyfqf1576528346
Het lijkt erop dat er nóg meer series gebaseerd op video games aankomen. Amazon Studios heeft namelijk volgens Deadline een deal gesloten met dj2 Entertainment, het productiebedrijf achter de Sonic the Hedgehog films.
Dj2 Entertainment is gespecialiseerd in het verfilmen van video games. Zo is het bedrijf betrokken bij de Sonic the Hedgehog films, de Tomb Raider anime voor Netflix en de Little Nightmares serie. Niet zo lang geleden sloot dj2 ook nog een deal om Game of the Year-winnaar It Takes Two naar het witte doek te brengen. Nu laten ze weten ook Life is Strange en Disco Elysium voor tv en film te willen verfilmen.
Game-verfilmingen zijn ook geen onbekend terrein voor Amazon Prime. Zo werkt de studio momenteel aan een Mass Effect serie en kunnen abonnees al genieten van de geanimeerde Dungeons & Dragons serie The Legend of Vox Machina.
‘’Het dj2 team heeft lang geloofd dat video games ooit zouden dienen als ongelooflijk bronmateriaal voor verhalen die op televisie en in film worden verteld,’’ vertelt Dmitri Johnson, oprichter van dj2 Entertainment. Volgens hem zou alleen het gebrek aan liefde en respect voor de kunstvorm van games geleid hebben tot gefaalde verfilmingen.

Nog meer game-verfilmingen

De lijst met aankomende series en games gebaseerd op video games wordt steeds langer. Uncharted is bijvoorbeeld vanaf volgende maand in de Nederlandse bioscopen, terwijl een Halo serie dezelfde maand nog op Paramount+ uitkomt. Wanneer we deze serie in Nederland kunnen zien is nog even afwachten. Daarnaast kondigde Netflix pas nog een Bioshock film aan én is er op de streamingdienst ook een live action Pokémon serie op komst.

Populair Nieuws