It Takes Two film en serie in de maak

News
dinsdag, 01 februari 2022 om 13:00
it takes twof1614606438
It Takes Two was één van de grootste gaming-hits van 2021. De game kwam bijvoorbeeld ook terug op veel Game of the Year-lijstjes en won deze titel bij The Game Awards. Maar het genieten van deze wereld is nog niet klaar, want de game wordt verfilmd.
Variety meldt dat It Takes Two-ontwikkelaar Hazelight Studios en productiemaatschappij dj2 een deal zijn aangegaan om de game te verfilmen. De beide partijen denken aan zowel een film als een tv-serie.
Het bedrijf dj2 is gameverfilmingen niet vreemd. Het is betrokken bij de Sonic the Hedgehog-films en Netflix’ Tomb Raider-anime. Ook werkt het bedrijf aan een serie gebaseerd op Disco Elysium en een film gebaseerd op Sleeping Dogs.
De productiemaatschappij noemt het een eer om aan It Takes Two te mogen werken. Het bedrijf was na de release van de game meteen ‘verliefd’ op de personages en de wereld. Ook Josef Fares, de regisseur van de game, is blij met het nieuws en ziet veel potentie voor een film en serie.

Waar gaat It Takes Two over?

In It Takes Two spelen twee spelers als het echtpaar Cody en May. De twee overwegen te scheiden, maar wanneer ze door de tranen van hun dochter veranderd worden in poppen moeten ze noodgedwongen samenwerken, wat leidt tot een wel heel ongebruikelijke relatietherapie.
Op het moment is er nog geen netwerk of studio verbonden aan de film of serie van de game. Meerdere partijen zouden tegen elkaar opbieden. Wanneer verwacht wordt dat er een project in productie kan gaan is ook nog niet duidelijk.