BioShock-film in de maak bij Netflix en Take-Two

News
woensdag, 16 februari 2022 om 14:30
bioshock f1631618056f1631618066
Na lang niks meer te hebben gehoord over de BioShock games en de toekomst van de franchise krijgen we een update. Er is namelijk een BioShock-film in de maak!
Gamers opgelet want het lijkt erop dat we een bekende franchise binnenkort op een hele andere manier gaan zien. Netflix heeft namelijk op Twitter aangekondigd om samen met bekende videogame-uitgever Take-Two een nieuw project te starten. De twee krachten gaan samenwerken om de BioShock franchise te verfilmen.

De horror van Rapture

Er is nog weinig bekend over het nieuwe project, maar volgens The Hollywood Reporter zal Take-Two gaan samenwerken met Vertigo Entertainment om de film te produceren. Vertigo Entertainment kennen we al van een aantal grote horrorfilms zoals IT, The Boy en The Woods. Het zou dan ook de perfecte mogelijkheid zijn om de donkere kanten van BioShock nog meer naar voren te halen.
Het is niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een BioShock-film, zo was er in 2008 al een plan om de wereld van de originele BioShock naar het grote scherm te brengen. Dit zou gebeuren onder leiding van Gore Verbinski (bekend van de Pirates of the Caribbean films), maar dat feest ging helaas niet door.

Unieke werelden in BioShock

De BioShock franchise staat bekend om haar aparte stijl en horror-elementen. Hoewel de games niet de engste game titels zijn, moet je wel altijd op je hoede blijven.
De eerste twee BioShock games spelen zich af in een onderwaterstad genaamd Rapture. Gepaard met een bizarre verhaallijn en donkere elementen was de game klaar om de speler te laten onderdompelen in de mysterieuze wereld. Waar de eerste game ons introduceerde tot de begrippen little sisters en big daddies bracht het tweede deel in de reeks ons terug naar diezelfde wereld.
In het derde en vooralsnog laatste deel sloeg de franchise een nieuwe richting in. In BioShock Infinite gaan spelers juist de lucht in naar de vliegende stad Columbia. Netflix en Take-Two hebben dus in ieder geval twee interessante locaties om uit te kiezen.