Netflix maakt live-action Pokémon serie

News
dinsdag, 27 juli 2021 om 10:00
na 22 jaar is ash ketchum uit de pokemon anime de kampioen 154623 1f1671206888
Waar live-action film Pokémon: Detective Pikachu bewees dat Pokémon in live-action daadwerkelijk een optie was, komt Netflix nu met wel heel spectaculair nieuws. De streamingdienst gaat een live-action Pokémon serie maken. Ook is gelijk al duidelijk wie de serie gaat ontwikkelen, want dat is niemand minder dan Joe Henderson (het brein achter Lucifer).
Henderson gaat voor Netflix verschillende taken rondom de productie van de live-action Pokémon serie op zich nemen. Zo schijft hij de serie en is hij uitvoerend producent. Zo meldt Variety.
Over het verhaal zijn momenteel dan ook nog geen details bekendgemaakt. Ook is het nog onduidelijk wanneer de serie precies moet verschijnen. Bij Netflix is het project nog in een heel vroeg stadium, waardoor die details allemaal nog niet uitgewerkt zijn. De verwachting is dan ook dat de serie nog wel even op zich zal laten wachten.

Niet de eerste Pokémon serie

Dat Netflix flink inzet op Pokémon komt niet geheel als een verrassing. De streamingdienst heeft zichzelf in de Verenigde Staten tot nieuwe thuis van de Pokémon anime anime uitgeroepen. Zo kunnen fans daar terecht voor flink wat seizoenen van de serie. In Nederland is ook een scala van de anime beschikbaar, waaronder de nieuwere Pokémon Journeys-reeks.
De anime zelf is al flink wat jaren op de buis. Deze begon oorspronkelijk in 1997 in Japan en is inmiddels bezig met haar 25e seizoen, waarbij Ash Ketchum nog steeds de hoofdrol heeft. Op het gebied van games doet de reeks het ook nog altijd goed. Daar zijn inmiddels 20 mainline releases van, terwijl de 21 voor dit najaar op de planning staat.