Wanneer komt de Halo Infinite co-op uit?

Article
zaterdag, 26 februari 2022 om 15:00
halo infinite reviewf1638747741
Al sinds jaar en dag is Halo dé shooter om met zijn tweeën te spelen. Dan bedoelen we niet tegen elkaar, maar samen. In Halo Infinite ontbreekt deze mogelijkheid alleen. Toch moet er uiteindelijk co-op naar de game komen, maar wanneer?
Halo Infinite is in december 2021 gelanceerd. Voor het eerst in de geschiedenis van de franchise was er geen co-op beschikbaar bij release. Maar gelukkig was er wel een belofte dat deze naar de game zou komen.
Dat zou eigenlijk snel gebeuren, maar omdat er een hoop ander werk te doen is aan Halo Infinite, is de co-op uitgesteld. De co-op modus komt nu pas in seizoen 2 naar de game. Dat seizoen stond eerst gepland voor maart 2022, maar het komt nu op zijn vroegst in mei.
We moeten dus nog een aantal maanden wachten voor we met een vriend in de campaign van Halo Infinite kunnen duiken. Tenminste, als je het officieel wil doen. Er is eerder een glitch gevonden om nu al een tweespelermodus aan de praat te krijgen. Dat brengt alleen wel wat problemen met zich mee, zoals het wissen van je save data.
halo infinite multiplayerf1642348001

Ook Halo Infinite Forge komt later

Een andere modus die Halo Infinite nog niet heeft, maar wel krijgt is Forge. In deze modus kun je je eigen multiplayer maps maken. Ook voor deze modus geldt dat hij eigenlijk binnenkort al had moeten komen, maar is uitgesteld.
Forge komt nu op ongeveer dezelfde termijn als co-op: op zijn vroegst in mei. Er zijn al wat beelden van Forge gelekt, dus je kunt een klein voorproefje zien. Uiteraard is de hele modus nog aan verandering onderhevig.
halo infinite gameplayf1632817206

Veel toekomstige support

Halo Infinite heeft de meest succesvolle lancering gehad van de hele franchise tot nu toe. De game moet nog jaren meegaan en wordt dan ook flink bijgeschaafd door 343 Industries. Onlangs is bijvoorbeeld de Big Team Battle-modus onder handen genomen.
Wil je nu in de game duiken, maar ben je nog niet bekend met Halo? Bekijk dan deze tips voor beginners en lees hier welke wapens je het beste kan gebruiken. Het zou trouwens kunnen dat 343 Industries ook komt met een modus speciaal voor beginners.