De beste Halo Infinite tips en tricks voor nieuwe spelers!

Article
dinsdag, 14 december 2021 om 16:00
halo infinite multiplayerf1642348001
Het is lang wachten geweest, maar fans kunnen eindelijk aan de slag met Halo Infinite en de multiplayer van de game. Ben je geen doorgewinterde Halo speler, dan hebben wij een aantal handige tips en tricks voor je om je staande te houden in de intense online potjes.
Het klinkt bijna onvoorstelbaar, maar het is alweer twintig jaar geleden sinds de eerste Halo game is verschenen. Door de jaren heen heeft de franchise enorm veel fans aangetrokken en bij de lancering van elke titel zijn er een aantal spelers die zonder genade door de concurrentie heen weten te blazen.
Als nieuwe speler kan het dan ook lastig zijn om jezelf staande te houden in de intense potjes van Halo Infinite. Om je daarbij te helpen hebben wij de beste tips en tricks op een rij gezet in onderstaande video, zodat je een kans hebt om te overleven, matches te winnen en je naam bovenaan de leaderboards te plaatsen.
Ging de video te snel voor je? Lees de tips dan hieronder nog even terug!

Controle houden over de map

Eén van de belangrijkste elementen in Halo Infinite om je team succesvol een potje af te sluiten, is door de map te controleren. En dan met name het midden van de map. Kan je namelijk met je teamgenoten het centrum van het slagveld in handen houden, dan heb je meteen direct toegang tot alle uithoeken van de map.
Daardoor kan je met je team veel sneller en makkelijker het overzicht houden en waar nodig overgaan tot actie. Wil je nog meer het overzicht houden van het slagveld, dan kan je natuurlijk ook een ultrawide monitor gebruiken, zoals de HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition. Op die manier staat het vijandelijke team meteen al met 1-0 achter.

Ken de maps door en door

De controle over de map behouden is dus extreem belangrijk in Halo Infinite, maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe de maps in elkaar zitten. Het is dus verstandig om zo snel mogelijk alle ins and outs van een level te leren. Op die manier weet je precies waar een tegenstander kan zitten zodra je een hoekje omgaat.
Kom je in een situatie te zitten waarbij je geconfronteerd wordt met een overmacht, bijvoorbeeld wanneer het complete vijandelijke team je onder vuur neemt, dan is kennis van de maps ook goud waard. Je weet dan namelijk precies waar je het beste naartoe kan vluchten en mogelijk zelfs een mooie hinderlaag kan zetten voor je tegenstanders. Kennis is macht.
halo infinite 1f1637064363

Kies je wapen naar keuze

In Halo Infinite begint elke speler het potje met hetzelfde wapen of wapens. In de normale playlist is dat bijvoorbeeld de vertrouwde assault rifle en pistool. Het kan dus zeker geen kwaad om deze wapens goed onder de knie te krijgen. Het is immers de bread and butter van elke Spartan.
Maar daar blijft het niet bij wat betreft wapens. Door de map heen zijn namelijk ook overal plekken waar je andere wapens kan vinden. Sommige schietijzers kunnen in theorie sterker zijn dan andere wapens, maar het gaat er vooral om waar jij het beste mee om kan gaan. Je kogels moeten immers wel de tegenstanders zien te raken. Een handig idee is om eerst een paar potjes tegen bots te spelen, zodat je de wapens goed kan leren kennen, voordat je jezelf probeert te meten met vijanden van vlees en bloed.

Positioneer jezelf goed

Een groot verschil tussen Halo Infinite en andere shooters is dat de time to kill vrij hoog is. Dat betekent dat het is zo snel mogelijk is om je tegenstander te verrassen en ze te doden voordat ze doorhebben waar het gevaar vandaan komt. Het loopt in Halo Infinite dan ook vaak uit op bloedstollende vuurgevechten waar degene die het beste kan mikken als winnaar uit de strijd komt.
Om ervoor te zorgen dat je tegenstander niet makkelijk jouw hoofd in het vizier kan krijgen, is het dan ook van levensbelang om jezelf goed te positioneren. Blijf dus in beweging, sta niet stil en probeer de omgeving in je voordeel te gebruiken. En terwijl je daarmee bezig bent blijf voornamelijk zo goed mogelijk je tegenstander onder vuur nemen. Op die manier heb je voordat je het wel een killing spree op je naam staan.
Dit artikel is in samenwerking met HUAWEI.