Halo Infinite co-op toch al mogelijk

News
maandag, 20 december 2021 om 12:00
halo infinitef1632209469
De Halo Infinite co-op komt eigenlijk pas in 2022 uit, maar het is al mogelijk om samen met een vriend deze co-op uit te proberen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is twee controllers en een PC of Xbox.
Op Twitter is door een gebruiker een video geplaatst, waarin te zien is dat hij op split-screen in dezelfde game lobby zit. Halo Infinite co-op, waarmee je dus de campaign samen kan spelen, komt pas in 2022 uit. Toch kan je een glitch proberen waarin je met een minimale HUD samen kan spelen. Daar moet je alleen wel het één en ander voor opgeven. Het zal namelijk kunnen dat je je progressie in de campaign verliest, ook is er geen HUD, rare belichting en zijn er allemaal andere kwalen.
Toch, voor de nieuwsgierige aagjes onder ons, is er een glitch waarmee je dus deze co-op manier activeert. Dit gaat als volgt: zet Halo Infinite in offline modus, en sluit wanneer dat klaar is een tweede controller aan op het apparaat waar je op speelt. Creëer voor deze tweede controller een account en laat de game door de eerste persoon opstarten. Wanneer speler 1 op 'start' drukt, moet hij/zij zich daarna meteen terugtrekken uit het spel. Nu is het speler twee die op 'start' moet drukken. Vanuit daar zou speler twee zich aan speler één aan zijn fireteam moeten toevoegen, daarna kan je op split screen spelen!

Wachten op de echte Halo Infinite co-op

Het is dus al mogelijk om Halo Infinite in co-op te spelen, maar dit is zoals gezegd wel op eigen risico. Het is namelijk mogelijk om al je voortgang in de campagne te verliezen. Normaal lanceert de co-op modus van Halo meteen naast de campagne, maar dat is dit keer niet het geval. Door alle problemen rondom de ontwikkeling van Halo Infinite is de co-op modus uitgesteld tot na mei 2022. Ook Halo Forge laat nog langer op zich wachten.