Halo Infinite succesvolste lancering in de franchise ooit

News
donderdag, 27 januari 2022 om 11:00
halo infinitef1632209469
De lancering van Halo Infinite is de meest succesvolste lancering tot nu toe binnen de franchise. De game heeft sinds de lancering al meer dan 20 miljoen spelers vergaard.
Meer dan 20 miljoen mensen hebben Halo Infinte gespeeld, daarmee heeft de game de ‘grootste Halo-launch’ ooit. Satya Nadella, CEO van Microsoft, wees op het succes van Halo Infinite in het meest recente gesprek met aandeelhouders van het bedrijf. Op het Halo Twitter-account volgde al snel een bevestiging van dit nieuws en bedankte het bedrijf alle spelers.
Vergeleken met eerdere Halo-games heeft Halo Infinite het enorme voordeel van een volledig gratis te spelen multiplayer, die werd gelanceerd in november 2021. Verder werd de game ook gelanceerd op de Xbox Game Pass, wat de game nog toegankelijker maakte voor veel spelers.
Daarnaast zullen spelers met een Xbox Game Pass een bonus ontvangen voor Halo Infinite. Zo krijgen spelers deze maand een bundel bestaande uit XP en items. Verder krijgen spelers ook een speciale skin voor de Warthog.

Veel succes voor Microsoft

Verder kondigde Microsoft aan dat 2021 een recordjaar was qua omzet voor de Xbox-divisie. Er werd een omzet van maar liefst 16,3 miljard dollar behaald. Dit is een stijging van 17,7 procent vergeleken met 2020.
Vorige maand werd ook al bekendgemaakt dat de Xbox Game Pass inmiddels meer dan 25 miljoen abonnees heeft. Dit is 7 miljoen meer dan dat Microsoft vorig jaar rapporteerde. Dit nieuws werd onthuld samen met het nieuws dat Activision Blizzard wordt overgenomen voor 69 miljard dollar.