Steam Awards Winnaars - Alle winnaars uitgelicht

  De jaarlijke Steam Awards zijn voorbij en de Steam Awards winnaars zijn bekendgemaakt. Wil jij weten welke games door de Steam spelers met een award worden beloond? Dat komt goed uit, want wij hebben een uitgebreid overzicht voor je!

  Gamers konden twee weken lang stemmen op de finalisten van de Steam Awards en de resultaten zijn binnen! Twaalf games zijn in de prijzen gevallen en voor iedereen die nog op zoek is naar een nieuwe game bespreken wij alle winnaars en waarom het fantastische games zijn.

  12. Choices Matter Award: The Witcher 3

  Voor de Choices Matter Award mochten spelers stemmen op een game die veel keuzes gaf aan spelers. Het maakte niet uit wat deze keuzes inhouden, zo lang er maar de vrijheid om te kiezen. Onder de genomineerde games zaten onder andere Life Is Strange: Before The Storm en Dishonored 2, maar de prijs is naar The Witcher 3 gegaan.

  The Witcher 3 zit natuurlijk vol met keuzes voor spelers, zo vol zelfs dat er op het internet allerlei gidsen over te vinden zijn. Maar het is ook gewoon een supergoede game, die in onze The Witcher 3 review een dikke 9.5 heeft gekregen. Het is dus totaal geen verrassing dat deze game er met een Steam Award vandoor gaat.

  11. Mom’s Spaghetti Award: PlayerUnknown’s Battlegrounds

  De Mom’s Spaghetti Award wordt uitgereikt aan de game die spelers zo enthousiast maakt dat hun handen gaan zweten of hun knieën gaan trillen. De winnaar moest een game zijn die een fysieke reactie uit de gamer kan halen. Er waren bijna alleen maar horror games genomineerd, waaronder Resident Evil 7 en The Evil Within 2, maar de winnaar van de award is PlayerUnknown’s Battlegrounds.

  Misschien is deze game geen horrorgame, maar volgens spelers is PUBG wel zo spannend dat het deze award wel moest winnen. De game heeft natuurlijk een interessant concept, in je eentje tegen 99 anderen en proberen te overleven terwijl je niet weet waar je vijanden zijn. De Xbox One versie van de game heeft in onze PUBG Xbox One review een 7.5 gekregen, maar de game is volgens velen beter op PC.

  10. Labor of Love Award: Warframe

  Deze Labor of Love Award is uitgereikt aan de game die al langer bestaat, maar die nog steeds updates krijgt van de developers. In deze categorie kon je onder andere stemmen op Team Fortress 2 en Path of Exile, maar de award ging uiteindelijk naar Warframe. Een game die al sinds 2013 bestaat en geupdated wordt.

  Toen Warframe uitkwam kreeg het gemixte reviews, niet iedereen was even positief over de game. Maar developers Digital Extremes bleven de game updaten en er kwam steeds meer bij Warframe. In 2017 kwam de grote Plains of Eidolon update, waardoor je als speler opeens vrij kon rondlopen in een map. En wat natuurlijk ook belangrijk is, de game is gratis om te spelen.

  9. Suspension of Disbelief Award: Rocket League

  De Suspension of Disbelief Award was bedoeld voor de game die echt totaal niet logisch was. Een game die, als je het zou beschrijven aan een leek, zou overkomen als totaal willekeurig. Er waren een aantal te gekke games genomineerd, waaronder Goat Simulator en South Park: The Fractured But Whole. Maar de prijs ging naar Rocket League.

  Laten we het eens proberen om het idee achter deze game te beschrijven. Je speelt voetbal, maar in plaats van met mensen speel je met auto’s die beschikken over allerlei boosters en andere dingen. Ondanks alle gekheid is de game ontzettend vermakelijk, wij hebben zelf een 8 gegeven in onze Rocket League review. En natuurlijk is het een game, dus het hoeft niet allemaal logisch te zijn.

  8. The World is Grim Enough Let’s Just All Get Along Award: Stardew Valley

  Deze award met een enorm lange naam gaat naar de beste game zonder wapens of gevechten. Er waren een aantal geweldige geweldloze games genomineerd, waaronder Cities: Skylines en ABZU. De uiteindelijke prijs ging naar Stardew Valley. Een game draait om het ontkomen van de dagelijkse sleur.

  En wees eerlijk, Stardew Valley is de perfecte ontsnapping aan al het leed van de echte wereld. Heerlijk bezig zijn met het water geven van je gewassen, het melken van je koe en het voeren van je kat zorgt ervoor dat je eventjes geen spanning voelt. Wij vonden de game zelfs zo goed dat we hem een 9 hebben gegeven in onze Stardew Valley review.

  7. No Apologies Award: The Witcher Enhanced Edition

  Heb jij een game die eigenlijk niet heel goed is, maar waar je wel van houdt? Voor dat soort games is de No Apologies Award, games waar je zonder schaamte van houdt, ook al zijn ze niet perfect. In deze categorie waren onder andere Rust en HuniePop genomineerd, maar de winnaar is The Witcher Enhanced Edition.

  Ook wel bekend als The Witcher 1, dit is het spel waarbij het allemaal begon. Het allereerste spel met Geralt of Rivia in de hoofdrol. De game is ondertussen meer dan tien jaar oud en onder andere het vechtsysteem is niet enorm goed, maar The Witcher is nog steeds een goede game met genoeg content om je gelukkig te maken.

  6. Defies Description Award: Garry’s Mod

  Er zijn games die je gewoon niet kunt beschrijven. Voor deze games is er de Defies Description Award, games die je moet spelen om te begrijpen. Er waren een aantal onbeschrijfbare games genomineerd, zoals The Stanley Parable en Antichamber, maar de meest onbeschrijfbare game is Garry’s Mod.

  En hoe kan het ook anders, want wat is Garry’s Mod eigenlijk? Niemand weet het precies uit te leggen, het is eigenlijk een game waarin je een game kunt maken, of een game kunt spelen. Je kunt er eigenlijk alles. Om het iets makkelijker te maken, hebben wij een aantal geweldig leuke Garry's Mod game modes beschreven. Maar als je echt wil weten wat Garry’s Mod is, dan moet je het gewoon gaan spelen.

  5. Cry Havoc and Let Slip the Dogs of War Award: Just Cause 3

  Speel je een game voor enorme explosies en fantastische wapens? Waarschijnlijk niet altijd, maar sommige games zijn er gewoon om pure chaos te creëren. Daarvoor is deze Award en er waren een aantal enorm chaotische games genomineerd, zoals Broforce en Total War: Warhammer II. De prijs is gegaan naar Just Cause 3, een game die het best beschreven kan worden als een speelbare Michael Bay film.

  In Just Cause 3 krijg je een enorme map waarop je, als je het wil, alles op kan blazen met de meest gedetailleerde explosies waar je om kunt wensen. Er zit ook een verhaallijn in de game, maar het echte plezier ligt natuurlijk in het opblazen van dingen. Wij hebben deze explosieve game een 8 gegeven in onze Just Cause 3 review. Dat cijfer is mede mogelijk gemaakt door de ontploffingen.

  4. Haunts My Dreams Award: Counter-Strike: Global Offensive

  Anders dan dat je misschien zou denken is de Haunts My Dreams Award niet voor de beste horrorgame. Nee, hij is voor de game die langzaam je leven overneemt en waar je weken mee bezig bent zonder er spijt van te krijgen. In deze categorie waren onder andere Dark Souls III en Civilization VI genomineerd, maar de winnaar werd Counter-Strike: Global Offensive.

  CS:GO is al sinds 2012 één van de meest gespeelde online shooters en de meeste veteranen hebben makkelijk al meer dan tweeduizend uur in de game gestoken. De game is het best te beschrijven als ‘verslavend’ en in onze Counter-Strike: Global Offensive review kreeg de game een 8. Wil je weten waar alle moderne shooters hun gameplay vandaan halen, dan raden we de game zeker aan!

  3. Soul of Vitruvius Award: Rise of the Tomb Raider

  De Vitruviusman is een bekende tekening van Leonardo da Vinci, waar een man past in een cirkel en een vierkant. Dit concept wordt vaak gezien als ‘de perfecte mens’ en deze award grijpt daarna terug, door te kijken naar de game met het mooist gemaakte personage. Onder de nominaties zaten NieR: Automata en Bayonetta, maar de winnaar is Rise of the Tomb Raider.

  We kunnen het er alleen maar mee eens zijn, wie is er nu mooier dan Lara Croft? Rise of the Tomb Raider heeft dan ook een mooie 7.5 gekregen in onze Rise of the Tomb Raider review. Dat kwam natuurlijk niet alleen door Lara, want de game heeft ook andere pluspunten. Zo speelt deze Tomb Raider game ook gewoon goed.

  2. Whoooaaaaaaa, Dude 2.0 Award – The Evil Within 2

  Deze award is voor de game die je constant van je sokken blaast, de game die in actie en spanning boven alles uitstijgt en net dat tikkeltje extra is dat nodig is om niet te zijn zoals de rest. Games als Hotline Miami en Antichamber waren genomineerd, maar de winnaar is The Evil Within 2 geworden. Een survival horror game waarbij je constant op het puntje van je stoel zit.

  Wij hebben de game een 8.5 gegeven in onze The Evil Within 2 review en kunnen je vertellen dat deze game je heerlijk in zijn wereld trekt. Dat is misschien een zieke en enge wereld waar je het liefst hard voor wegrent, maar als je blijft spelen zul je gegarandeerd nog wel eens een ‘wow!’ loslaten.

  1. Best Soundtrack Award en Even Better Than I Expected Award: Cuphead

  En dan nog de game die twee awards naar binnen wist te slepen! De Best Soundtrack Award was voor de game met de beste muziek en de Even Better Than I Expected Award was voor de game waar je enthousiast voor was en die nog beter was dan dat je dacht. Ondanks een aantal goede nominaties in beide categorieën, waaronder Undertale, Transistor, Assassin’s Creed: Origins en Call of Duty: WW2, zijn beide awards gewonnen door Cuphead.

  Cuphead, met zijn audiovisuele stijl van de jaren 30 en zijn intens moeilijke gameplay, verdient beide awards ook wel. De game is uniek, vermakelijk en verslavend en de muziek blijft maar in je hoofd zitten! Daarbij kun je Cuphead ook met z’n tweeën spelen, iets wat het plezier (en de woede) nog groter maakt! In onze Cuphead review kreeg de game een 8.5 en we raden iedereen aan om deze game een keer te spelen. Ook al ga je snel dood.

  Wat vinden jullie van de Steam Awards Winnaars?

  Nu we alle winnaars hebben besproken, zijn jullie het eens met de keuzes van de Steam community? Of vinden jullie dat andere games hadden mogen winnen. We horen graag jullie mening, dus laat hem achter in de comments!

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Verkijgbaar vanaf 19 may 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.