Deze features willen we in Red Dead Online zien in 2022

Article
woensdag, 19 januari 2022 om 14:00
red dead online horse racef1588773937
Spelers van Red Dead Online zijn niet blij met de content die de game krijgt in vergelijking met GTA Online. Met deze nieuwe features in 2022 zou Rockstar de fans dan ook heel erg blij kunnen maken!

Reizen naar Mexico

De wereld van Red Dead Online is behoorlijk groot. Als je van het dorre plaatsje Tumbleweed in het westelijke New Austin wil reizen naar Annesburg in het noordoosten, dan ben je wel een tijdje onderweg met je paard. Maar een nieuw gebied is nooit verkeerd en kan weer veel extra mogelijkheden bieden.
Rockstar kan spelers in Red Dead Online dan ook heel blij maken met een nieuw gebied en daarvoor ligt al een perfect stuk land klaar: Mexico. Ten zuiden van de huidige map zit namelijk al een placeholder, waar sommige spelers al eens per ongeluk zijn beland door een glitch. Modders hebben de regio zelfs al ‘bezoekbaar’ gemaakt.
Als Rockstar het gebied ook officieel aan de wereld van Red Dead Online kan toevoegen, dan zal de ontwikkelaar ons en veel fans er heel blij mee maken. En zo vreemd zou het ook niet zijn, want GTA Online heeft er een compleet eiland bij gekregen.
red dead online showdown series explosionf1589365549

Nieuwe multiplayer modus

Over het moderne broertje van Red Dead Online gesproken, spelers van die game kunnen nu ook aan de slag met een gloednieuwe co-op modus. Franklin en Lamar moeten het daarin opnemen tegen hordes aan vijanden. Dat zal voor Red Dead Online spelers bekend in de oren klinken, want in augustus 2021 is Call to Arms gelanceerd, een co-op modus met waves aan vijanden.
Het is alleen alweer vijf maanden geleden sinds Rockstar die modus heeft toegevoegd, dus het wordt wel weer een keertje tijd voor de volgende nieuwe modus. GTA Online heeft in vergelijking namelijk veel meer modi om te spelen. Aangezien Call to Arms enorm populair is sinds release, kan Rockstar de fanbase ongetwijfeld blij maken met een nieuwe co-op modus. Maar wij zouden ook geen nee zeggen tegen een kersverse toevoeging aan de Showdown Series.
red dead online navy revolverf1580293172

Uitgebreider arsenaal

Liefhebbers van spaghetti westerns als The Good, The Bad and The Ugly en Once Upon a Time in the West kunnen in Red Dead Online aan de slag met hun favoriete schietijzers. Of het nu de betrouwbare Schofield Revolver is of de klassieke Winchester Rifle. Er is voor ieder wat wils.
Toch zouden wij het niet erg vinden als Rockstar het wapenarsenaal van Red Dead Online zou uitbreiden. De ontwikkelaar heeft natuurlijk niet de optie om allerlei automatische wapens en rocket launchers toe te voegen, maar zelfs aan het einde van de 19de eeuw waren fabrikanten aan het experimenteren met allerlei wapens. In de geschiedenisboeken zijn dan ook nog genoeg interessante vuurwapens die Rockstar kan toevoegen aan het digitale Wilde Westen.
red dead online moonshiner possef1619599155

Een nieuw verhaallijn

Spelers die beginnen met het avontuur in Red Dead Online wordt aangeraden om meteen de A Land of Opportunities-verhaallijn te spelen. Dat is immers een goede manier om de basics te leren en ondertussen kan je ook veel in-game dollars en ervaringspunten verdienen.
Ben je klaar met de verhaallijn, dan kan je de missies nog wel opnieuw spelen, maar Rockstar heeft niet uitgebreid nieuw verhaal geïntroduceerd na release. Als Moonshiner heb je nog een aantal verhalende missies om te spelen, maar Rockstar kan spelers heel blij maken met een gloednieuwe verhaallijn die voor iedereen te spelen is.
Ook in GTA Online is daarvoor al een precedent geschept. De co-op missies van Grand Theft Auto V gaat namelijk gepaard met een nieuw verhaal. En met de vele karakters die zijn geïntroduceerd in het avontuur van Red Dead Redemption 2, kan Rockstar vast wel weer een publiekslieveling terughalen voor een tweede verhaallijn.
red dead online naturalist hunterf1596620893

Specialistische rollen

Eén van de grootste manieren waarop Red Dead Online zich onderscheidt van GTA Online is de toevoeging van specialistische rollen. Sinds de release van de Frontier Pursuits update is het namelijk mogelijk om verschillende ‘banen’ aan te nemen, van het opjagen van criminelen als een Bounty Hunter of het stoken en verkopen van alcohol als Moonshiner.
Sinds de toevoeging van de Naturalist is er alleen geen nieuwe rol meer geïntroduceerd in Red Dead Online. En die update is alweer van juli 2020. We hopen daarom heel erg dat er in 2022 één of meerdere nieuwe rollen worden toegevoegd aan de game. Dat zou voor Rockstar ook meteen een goede reden zijn om nieuwe wapens of missies te lanceren.